Juliol 2016



Oberta la convocatòria "Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental. Locals i internacionals"

Nuclis

ACCIÓ ha obert la convocatòria de Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental per a empreses, el programa d'ajuts per a projectes d'R+D.

Aquest programa incentiva aquells projectes d'R+D duts a terme a Catalunya, amb una R+D diferencial i d'alt impacte per al territori i per a les empreses. Els projectes han de tenir un fort impacte d'internacionalització dels resultats i de la tecnologia, i han de poder capacitar les empreses per accedir a convocatòries internacionals d'R+D, en especial del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

La convocatòria presenta dues modalitats en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme:

- Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Locals
Si tens un projecte de recerca industrial i desenvolupament experimental, dut a terme de forma individual o en col·laboració (almenys 2 empreses), pots accedir a aquesta convocatòria. El projecte ha d'estar desenvolupat a Catalunya i que comporti l'obtenció de productes i processos nous o millorats tecnològicament respecte als existents.
Termini: 11 d'octubre de 2016
Més informació

Veure fitxa-resum

- Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Internacionals
Aquesta convocatòria dóna suport a actuacions d'R+D col·laboratives entre empreses de Catalunya i empreses d'altres països, en el marc dels programes ERA-net i dels programes bilaterals internacionals signats entre ACCIÓ i tercers països.
Termini: Consultar les dates de tancament
Més informació

Veure fitxa-resum Nuclis Internacionals. Programes Europeus ERA-net MANUNET II
Veure fitxa-resum Nuclis Internacionals. Programes Bilaterals, Catalunya-Alemanya/Xile
Veure fitxa-resum Nuclis Internacionals Unilaterals

Els projectes han d'estar emmarcats dins les tecnologies transversals identificades en l'estratègia RIS3CAT: TIC, Nanotecnologia, Materials avançats, Fotònica, Biotecnologia i Manufactura avançada.

I, a més, dintre dels següents àmbits sectorials d'impacte: indústria alimentària; indústries de la química, energia i recursos; sistemes industrials; indústries de la mobilitat sostenible, indústria del disseny, indústries de la salut, indústries culturals i basades en l'experiència.

Es poden beneficiar d'aquest ajut empreses amb establiment operatiu a Catalunya, i que comptin com a mínim amb un any de vida en la data de sol·licitud de l'ajut.

ACCIÓ et convida a la sessió informativa que tindrà lloc el proper 13 de setembre de 2016 on s'explicaran tots els detalls de la nova convocatòria.



La Generalitat destina 25 milions d'euros al cofinançament de projectes empresarials innovadors o amb vocació internacional

Generalitat

La Generalitat ha presentat Innova Global. Es tracta d’una línia de cofinançament dotada amb 25 milions d’euros destinada a projectes empresarials innovadors o de clara vocació internacional emmarcats en els 7 àmbits de l’estratègia RIS3CAT: Indústria alimentària; Indústries de la química, energia i recursos; Sistemes industrials; Indústria del disseny; Indústries de la mobilitat sostenible; Indústries de la salut i ciències de la vida, i Indústries culturals i basades en l'experiència.

Aquesta línia de cofinançament, posada en marxa a través d’AVANÇSA, pretén mobilitzar la inversió privada en un segment d’empreses que no acostuma a centrar l’interès d’aquests inversors: el de nous negocis que necessiten un capital d’entre 300.000 euros i 8 milions d’euros. Per aconseguir-ho, el sector públic coinvertirà (fins el 50%) amb d’altres inversors privats en forma de capital o de préstec participatiu. Amb tot, la previsió és que aquest mecanisme permeti mobilitzar al voltant de 100 milions d’euros en crèdit.

Consulteu la notícia.



Catàleg del XXI Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ

Cataleg

Aquest catàleg connecta 50 de les iniciatives emprenedores de més potencial de Catalunya amb el món de la inversió privada. Són projectes seleccionats d'entre més de 100 candidatures presentades i que operen en sectors de futur, com les ciències de la vida i la salut, les TIC i altres tecnologies capdavanteres.

Entre aquestes empreses, es troben les 21 que es presenten públicament davant d’inversors i emprenedors, locals i internacionals, en el marc del XXI Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ. Es tracta d’empreses que destaquen pel seu caràcter diferencial i valor innovador, pel seu impacte social i per la implicació de l’equip emprenedor.

El Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ és l'esdeveniment idoni per la trobada d'inversors i d'emprenedors. En un únic dia i en un mateix espai, es desenvolupa networking i entrevistes amb l'objectiu de fer negoci. L'emprenedor té l'oportunitat de presentar el seu projecte davant d'un gran nombre d'inversors privats i fons de capital risc predisposats, i aquests coneixen de la mà dels seus propis impulsors, propostes empresarials amb alt potencial de creixement.

Consulteu la publicació.



La Generalitat posa en marxa un programa de 10M€ que impulsa la contractació d'investigadors en empreses i centres TECNIO

Logo TecniospringPLUS

La Generalitat de Catalunya, a través ACCIÓ - l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, ha posat en marxa una nova línia dotada amb 10M€ que impulsa la contractació de perfils investigadors per treballar en empreses catalanes i centres TECNIO. Es tracta del programa TECNIOspring PLUS, una evolució del programa TECNIOspring que, com a novetat, s’obre a que qualsevol empresa pugui actuar com a entitat d’acollida. És el programa europeu de més finançament gestionat per ACCIÓ.

Fins al moment, el programa proporcionava suport financer a investigadors amb experiència que s’incorporaven a centres TECNIO -entitats catalanes que desenvolupen i faciliten tecnologia per a les empreses-. Ara, les empreses catalanes també poden acollir aquests professionals amb un contracte de treball de 2 anys de durada per tal de desenvolupar projectes de recerca aplicada. Així, el programa busca impulsar el sector industrial i els processos de transferència de tecnologia.

Els investigadors obtindran un ajut total que oscil·la entre els 55.800€ i els 68.100€ anuals, en funció de les dues modalitats:

- Modalitat Entrada: estada de dos anys en una empresa catalana o centre TECNIO.

- Modalitat Sortida + Retorn: estada d’un any a l’estranger en un centre tecnològic o en un departament d’R+D d’una empresa, més un segon any en una empresa catalana o centre TECNIO.

TECNIOSpring PLUS està cofinançat al 50% pel programa Marie Skłodowska-Curie de la Comissió Europea.

Cosulteu el Programa i el Mapa d'Investigadors.

Consulteu la notícia.



Obert el termini per sol·licitar ajuts del Programa NEOTEC per a pimes innovadores

NEOTEC

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), del Ministeri d'Economia i Competitivitat, ha obert el termini de sol·licitud d'ajuts del programa Neotec, adreçat a pimes innovadores.

Els ajuts financen la posada en marxa de nous projectes empresarials que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de la recerca tecnològica.

Els beneficiaris d'aquests ajuts Neotec han de ser petites empreses innovadores constituïdes com a màxim en els quatre anys anteriors a la data de presentació de la sol·lictud d'ajuda i hauran de disposar d'un capital mínim de 20.000 euros. La subvenció finançarà fins el 70% del pressupost de l'actuació, amb un import màxim de 250.000 euros de subvenció per beneficiari.

Es calcula que aquesta convocatòria finançarà prop de 100 nous projectes empresarials en els que la innovació i la tecnologia siguin factors competitius que contribueixin a la diferenciació de l'empresa i que serveixin de base per a l'estratègia i el pla de negoci a llarg termini, amb el manteniment de linies de R+D pròpies.

Termini de presentació de sol·licituds: 12 de setembre de 2016.

Consulta la fitxa-resum de la convocatòria.

Consulteu més informació.



III edició dels Premis d'Emprenedoria del Campus Iberus - CLH

Iberus

El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre (Campus Iberus) i la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) convoquen la III Edició del Programa de Premis a l'Emprenedoria de Campus Iberus-CLH "Iberus-CLH Emprèn".

Aquest certamen, fruit del conveni subscrit entre ambdós entitats per impulsar l'emprenedoria a la Vall de l'Ebre, a partir del coneixement generat per les universitats de Saragossa, Lleida, La Rioja i Pública de Navarra, té l'objectiu de contribuir a la innovació i a la generació d'ocupació en les regions on es troben aquestes universitats, tot donant suport explícit als emprenedors i emprenedores.

En aquesta tercera edició hi ha 3 modalitats: Generador d'Idees de negoci basades en el coneixement, Projecte Empresarial i Projectes d'Innovació Social.

El Programa IBERUS-CLH Emprèn 2016 atorgarà un premi en cadascuna de les dos primeres modalitats i dos premis en la tercera modalitat.

Tres modalitats, quatre premis

Pel que fa al premi al Generador d'Idees de negoci, pretén afavorir la generació de noves empreses per part d'alumnat i titulats de les universitats del Campus Iberus. El premi està dotat amb 4.000 euros.

Quant al premi al Projecte Empresarial, vol reforçar empreses que s'hagin constituït els darrers 48 mesos per qualsevol membre de les comunitats universitàries d'aquest Campus d'excel·lència internacional. El millor projecte rebrà un premi de 4.000 euros.

I la darrera modalitat, Projectes d'Innovació Social, vol premiar i incentivar la generació d'iniciatives d'innovació social que, posades en marxa des de les institucions públiques i amb implicació ciutadana, facilitin l'emprenedoria centrada en les persones, el seu entorn i les seves necessitats. Es contemplen dos categories: iniciatives en l'entorn rural i iniciatives en l'entorn urbà. El millor projecte de cada categoria rebrà un premi de 4.000 euros.

El termini per a la presentació dels treballs de les divereses modalitats finalitzarà el proper 30 de setembre de 2016.

Consulteu més informació sobre la convocatòria.