La Generalitat posa en marxa un programa de 10M€ que impulsa la contractació d'investigadors en empreses i centres TECNIO


Logo TecniospringPLUS

La Generalitat de Catalunya, a través ACCIÓ - l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, ha posat en marxa una nova línia dotada amb 10M€ que impulsa la contractació de perfils investigadors per treballar en empreses catalanes i centres TECNIO. Es tracta del programa TECNIOspring PLUS, una evolució del programa TECNIOspring que, com a novetat, s’obre a que qualsevol empresa pugui actuar com a entitat d’acollida. És el programa europeu de més finançament gestionat per ACCIÓ.

Fins al moment, el programa proporcionava suport financer a investigadors amb experiència que s’incorporaven a centres TECNIO -entitats catalanes que desenvolupen i faciliten tecnologia per a les empreses-. Ara, les empreses catalanes també poden acollir aquests professionals amb un contracte de treball de 2 anys de durada per tal de desenvolupar projectes de recerca aplicada. Així, el programa busca impulsar el sector industrial i els processos de transferència de tecnologia.

Els investigadors obtindran un ajut total que oscil·la entre els 55.800€ i els 68.100€ anuals, en funció de les dues modalitats:

- Modalitat Entrada: estada de dos anys en una empresa catalana o centre TECNIO.

- Modalitat Sortida + Retorn: estada d’un any a l’estranger en un centre tecnològic o en un departament d’R+D d’una empresa, més un segon any en una empresa catalana o centre TECNIO.

TECNIOSpring PLUS està cofinançat al 50% pel programa Marie Skłodowska-Curie de la Comissió Europea.

Cosulteu el Programa i el Mapa d'Investigadors.

Consulteu la notícia.