Programes de suport a la valoritzacióPer tal de traslladar al mercat el coneixement i tecnologies generades a la universitat, sovint cal desenvolupar activitats suplementàries: proves de concepte, proves pilot amb clients, etc.; per tal de confirmar la seva viabilitat com a producte i, al mateix temps, fer-les més accessibles a les empreses.

Amb la finalitat de facilitar que aquestes activitats es puguin desenvolupar dins de les universitats, diferents administracions han dissenyat programes de suport al respecte:Programa "Indústria del Coneixement: de la idea al mercat"
(SECRETARIA D'UNIVERSITATS I RECERCA - DEPARTAMENT D'EMPRESA I CONEIXEMENT)

Programa per impulsar la creació de noves empreses tecnològicament innovadores que introdueixin al mercat nous productes o processos que es deriven del coneixement generat a les universitats i els centres de recerca.

Fases:

a) Primera fase de valorització (Llavor): es concediran 40 ajuts anuals de 25.000 euros per a cada projecte de preprototip, les quals aniran destinades a protegir els resultats de la investigació amb patents i a cobrir els primers treballs de desenvolupament d'un producte.
b) Segona fase de valorització: prova de concepte (Producte): es concediran entre 10 i 20 ajuts anuals de fins a 150.000 euros per projecte, per al desenvolupament de prototips dels productes i demostrar la viabilitat del projecte.
c) Fases de capitalització early-stage (Mercat): l'IFEM atorgarà crèdits amb un finançament global per projecte d'entre 50.000 i 200.000 euros.

Es preveu donar ajuts en les diferents fases de desenvolupament d'un projecte, des del laboratori fins al mercat.

Beneficiaris:
El programa està destinat als grups de recerca de les universitats, els centres de recerca, els centres tecnològics, les fundacions hospitalàries i les institucions sense ànim de lucre dedicades a la recerca.

Convocatòria: Oberta ("Mercat"). Termini: 27/12/2019