Oberta la convocatòria "Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental. Locals i internacionals"


Nuclis

ACCIÓ ha obert la convocatòria de Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental per a empreses, el programa d'ajuts per a projectes d'R+D.

Aquest programa incentiva aquells projectes d'R+D duts a terme a Catalunya, amb una R+D diferencial i d'alt impacte per al territori i per a les empreses. Els projectes han de tenir un fort impacte d'internacionalització dels resultats i de la tecnologia, i han de poder capacitar les empreses per accedir a convocatòries internacionals d'R+D, en especial del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

La convocatòria presenta dues modalitats en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme:

- Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Locals
Si tens un projecte de recerca industrial i desenvolupament experimental, dut a terme de forma individual o en col·laboració (almenys 2 empreses), pots accedir a aquesta convocatòria. El projecte ha d'estar desenvolupat a Catalunya i que comporti l'obtenció de productes i processos nous o millorats tecnològicament respecte als existents.
Termini: 11 d'octubre de 2016
Més informació

Veure fitxa-resum

- Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Internacionals
Aquesta convocatòria dóna suport a actuacions d'R+D col·laboratives entre empreses de Catalunya i empreses d'altres països, en el marc dels programes ERA-net i dels programes bilaterals internacionals signats entre ACCIÓ i tercers països.
Termini: Consultar les dates de tancament
Més informació

Veure fitxa-resum Nuclis Internacionals. Programes Europeus ERA-net MANUNET II
Veure fitxa-resum Nuclis Internacionals. Programes Bilaterals, Catalunya-Alemanya/Xile
Veure fitxa-resum Nuclis Internacionals Unilaterals

Els projectes han d'estar emmarcats dins les tecnologies transversals identificades en l'estratègia RIS3CAT: TIC, Nanotecnologia, Materials avançats, Fotònica, Biotecnologia i Manufactura avançada.

I, a més, dintre dels següents àmbits sectorials d'impacte: indústria alimentària; indústries de la química, energia i recursos; sistemes industrials; indústries de la mobilitat sostenible, indústria del disseny, indústries de la salut, indústries culturals i basades en l'experiència.

Es poden beneficiar d'aquest ajut empreses amb establiment operatiu a Catalunya, i que comptin com a mínim amb un any de vida en la data de sol·licitud de l'ajut.

ACCIÓ et convida a la sessió informativa que tindrà lloc el proper 13 de setembre de 2016 on s'explicaran tots els detalls de la nova convocatòria.