Març 2016



Convocatòria oberta Premis EmprendedorXXI

EmprendedorXXI

El grup "la Caixa", a través de Caixa Capital Risc, convoca la desena edició dels Premis EmprendedorXXI que identifiquen, reconeixen i acompanyen a les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement a Espanya.

Totes les empreses participants opten als següents premis:

- Premi a les empreses amb major potencial de creixement en els sectors de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Aquest premi es competeix a nivell estatal.

- Premis a les empreses amb major impacte en la seva comunitat. Aquest premi es competeix entre totes les empreses d'una Comunitat Autònoma independentment del seu sector.

Les empreses guanyadores gaudiran, addicionalment a una dotació econòmica, d'un programa d'acompanyament dirigit a millorar les seves possibilitats d'èxit en l'accés a finançament especialitzat i al mercat global.

La presentació de candidatures als Premis es realitzarà exclusivament online a través de la pàgina web dels Premis EmprenedorXXI: http://www.emprendedorxxi.es

El període de presentació de candidatures finalitza el 30 de maig de 2016.

Consulteu més informació.



La UdL "en serveis mínims" durant la Setmana Santa

Tancament Setmana Santa

La Universitat de Lleida (UdL) tanca les seues portes al públic durant la Setmana Santa i estalviarà uns 30.000 euros, una quantitat similar a l'assolida durant el mateix període del 2015. La majoria d'edificis suspenen la seua activitat quotidiana entre els dies 21 i 28 de març, ambdós inclosos. A banda de mantenir-se el servei de seguretat les 24 hores en tots els campus, també romanen oberts la Biblioteca de la Facultat de Lletres, a l'edifici del Rectorat, el servei de Registre i diferents sales d'estudi.

La biblioteca funciona en l'horari habitual de 9.00h a 21.00h els dies 21, 22, 23, 26 i 27 de març. Mentre que el 24 només ho fa de 9.00h a 15.00h. Divendres 25 i dilluns 28 estarà tancada. Amb els mateixos horaris mantindrà portes obertes la sala d'estudis de Lletres. L'estudiantat pot accedir a les sales d'estudi i usuaris del campus de Cappont tots els dies de 9.00h a 21.00h. Amb el mateix horari, però només del 21 al 24 de març, també estarà oberta la sala d'estudis de Ciències de la Salut, a la Facultat de Medicina.

Pel que fa al Registre de la UdL, funcionarà a l'entrada del Rectorat del 21 al 24 de març, ambdós inclosos, de 9.00h a 14.00h. També segueixen en funcionament el bar de l'ETSEA, del 21 al 23 de març, de 8.30h a 15.30h; diferents laboratoris del mateix campus d'Agrònoms; l'edifici CREA, a Cappont; i l'edifici de Biomedicina 1, que acull l'IRBLleida.

La Universitat de Lleida va començar amb els tancaments institucionals durant els períodes d'inactivitat docent a l'estiu del 2011, coincidint amb les retallades pressupostàries.

Consulteu la notícia.



"la Caixa" llança un fons de capital risc per a "start-up" de l'àmbit científic

Fons de capital risc

"la Caixa” ha reforçat els seus instruments de finançament —vuit en total— per a empreses innovadores en fases inicials amb el llançament del nou fons de capital risc Caixa Innvierte Start. Creat en el marc del programa Innvierte del Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i gestionat a través de Caixa Capital Risc, el nou fons s’ha constituït amb una dotació inicial de 20 milions d’euros.

Caixa Innvierte Start s’orientarà a start-up que presenten una tecnologia disruptiva, de cicle de maduració llarg (que necessita al menys dos anys per arribar al mercat) i originades principalment en universitats i centres de recerca de referència. La biotecnologia és un dels àmbits principals, així com la fotònica, la nanotecnologia, entre altres.

El rang d’inversió se situarà entre 500.000 euros i dos milions d’euros per operació i es formalitzarà sempre com a aportació de capital mitjançant participacions minoritàries i fomentant la coinversió amb els agents especialitzats del sector.

El primer desemborsament del fons ha estat Aelix, una spin-off d'HIVACAT dedicada al desenvolupament de tractaments contra el VIH, que recentment ha aixecat una ronda d’inversió d’11,5 milions d’euros amb Ysios Capital, Caixa Capital Risc i Johnson & Johnson Innovation.

Consulteu la notícia.



Nova convocatòria Programa TEA ACCIÓ-IESE

TEA 2016

El Taller Estratègic d’Acceleració (TEA) és un programa d'acompanyament enfocat a ajudar a les Empreses de Base Tecnològica en fase d’entrada al mercat a desenvolupar i desplegar un Pla estratègic de creixement.

Està finançat per ACCIÓ i impartit per l’IESE Business School.

L’objectiu del taller és proporcionar-te les eines que et permetin:

- Definir i consolidar la teva estratègia de creixement i posicionament del teu negoci a escala local, nacional i global.
- Incorporar metodologies i sistematitzar el procés intern de reflexió estratègica.
- Accelerar l'entrada dels teus productes al mercat i, en conseqüència, el teu creixement.

Aquest programa està dirigit a empreses (start-ups) de base tecnològica en fase d’entrada al mercat, de menys de cinc anys de vida, innovadores, amb ambició i amb un alt potencial de creixement.

El termini per presentar candidatures finalitza el 29 de març de 2016.

Les persones interessades a participar al programa han d'emplenar el següent formulari.

Consulta tota la informació del programa aquí.



Oberta la XV convocatòria del Campus d'Emprenedors SeedRocket

SeedRocket

El Campus d'Emprenedors és un programa de formació de quatre-cinc dies de durada en el que participen 10 start-ups en fases inicials, prèviament seleccionades per la xarxa de mentors de SeedRocket.

El Campus possibilita als projectes seleccionats assessoria dels mentors de SeedRocket així com accés a inversió privada de fins a 150.000€ i una estància posterior d'entre tres i sis mesos en l'acceleradora de Barcelona.

Després d'aquesta primera etapa de validació del model i producte en el mercat, les start-ups tenen la possibilitat de presentar-se en l'Investors' Day, que té com a objectiu tancar una segona ronda de finançament per seguir creixent i donar el salt internacional.

La pròxima edició tindrà lloc del 23 al 27 de maig de 2016 a Barcelona, i la inscripció de projectes romandrà oberta fins el 15 d'abril de 2016.

Consulteu més informació.



Premi Duran Farell d'Investigació Tecnològica

Premi Duran Farell

El Premi Duran Farell del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya té com a finalitat incentivar l'excel·lència investigadora mitjançant el reconeixement de la qualitat d'un treball de recerca dut a terme en el camp de la tecnologia durant els darrers tres anys. El Premi té una periodicitat biennal.

Les candidatures han de correspondre a investigadors o grups de recerca que hagin dut a terme el treball de recerca a Espanya. Els treballs han d'haver estat finançats amb fons propis o públics. Les candidatures les han de proposar departaments o instituts universitaris, centres de recerca, col·legis professionals o fundacions.

L'import del premi, que no podrà dividir-se, és de 20.000 euros. Si es premia un equip, el premi es concretarà en el seu investigador o investigadora principal i s'esmentarà a la resta de membres del grup.

El termini per presentar candidatures finalitza el 9 de maig de 2016 a les 14.00 hores.

Consulteu més informació.



Obert el Programa Model2Market de RedEmprendia per a emprenedors universitaris

Model2Market

Model2Market és un programa impulsat per RedEmprendia per enfortir models de negoci nascuts en la Universitat que destaquin pel seu elevat grau d'innovació i potencial d'impacte social i econòmic. És una iniciativa que es desenvoluparà en el marc de Spin2016, el major esdeveniment dedicat a l'emprenedoria universitària iberoamericana, que se celebrarà aquesta tardor a Santiago de Compostel·la (Espanya).

Model2Market funciona com una autèntica plataforma per a la creació de noves empreses basades en el coneixement i el talent de les universitats iberoamericanes. Les quatre claus del seu funcionament són:

- Selecció de models de negoci innovadors amb potencial d'impacte social i econòmic, impulsats per universitaris, investigadors i docents.

- Suport per perfeccionar cada proposta empresarial amb experts i mentors internacionals en un procés de formació i acceleració intensiva online i presencial (3Days2Spin).

- Invitació a les millors propostes a participar al #Spin2016 i a concursar a la ‘Pitch Competition’, on es donaran a conèixer davant més de 2.000 assistents del món de la inversió, l'empresa i la universitat.

- Repartiment de 100.000 euros en premis per contribuir de forma decisiva en l'èxit dels millors projectes.

Per participar al Model2Market sols és necessari omplir el formulari disponible en la web del programa (www.spin2016.org/m2m).

El termini d'inscripció al Model2Market està obert fins el 15 de abril de 2016.

Consulteu més informació.



AMPLIACIÓ DE TERMINI! Línia Emprèn 2015: finançament per a emprenedors, autònoms i comerços

Línia Emprèn

La Generalitat de Catalunya, a través del departament d’Empresa i Ocupació, el Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) i l’Institut Català de Finances (ICF), renova la línia de finançament per a emprenedors autònoms i comerços (Línia Emprèn).

Amb l’objectiu de facilitar l’accés al finançament, a la línia s’hi destinaran més de 21 milions d’euros per a finançar projectes d’inversió i/o circulant per a emprenedors, autònoms, micro i petites empreses i, en determinades activitats de comerç i serveis, també les mitjanes empreses.

L’ICF aportarà els recursos i coordinarà les peticions de finançament. La comercialització de la línia i la distribució dels préstecs a les empreses es durà a terme a través de Banc Sabadell i Caixa Bank.

El departament d’Empresa i Ocupació assumirà fins el 70% del risc del préstec amb l’objectiu d’afavorir l’accés al finançament bancari dels beneficiaris de la línia, que poden ser per a l’adquisició d’actius fixos, materials o immaterials, i per a projectes de circulant per a l’activitat del dia a dia.

La nova línia Emprèn ofereix unes condicions econòmiques preferents en interès que milloren les aplicades en convocatòries anteriors; en concret:

· Import: mínim 10.000€ i màxim 100.000€ per sol·licitant.
· Termini: 5 anys, amb 1 de carència i 4 d’amortització, pel retorn del préstec.
· Interès: Euríbor a 6 mesos més un diferencial de fins al 3,95%.
· Garanties: a determinar per l’entitat financera col·laboradora (CaixaBank i Banc Sabadell), en funció del projecte.

Les sol·licituds s’han de presentar a través del portal web de l’Institut Català de Finances a l’adreça www.icf.cat i el termini de presentació restarà obert fins el 30 de setembre de 2016.

Des que el 2012 es va oferir per primera vegada aquesta línia de finançament, 1.156 projectes d’emprenedors, autònoms i comerços han pogut ser finançats, per un import total de 63,5 milions d’euros.

Consulteu més informació.



Programa per a Emprenedors de Calidad Pascual

Pascual Startup

L'objecte del concurs “Pascual Startup”, és fomentar i donar suport a la innovació i impulsar el talent emprenedor.

La convocatòria seleccionarà 3 projectes guanyadors, un per cadascuna de les següents categories:

- Productes i processos relacionats amb la nutrició i la salut: nous productes (d'alimentació i begudes), formats i envasos, ingredients, sistemes de processament, sistemes de dispensació, IoT… Solucions que donin valor afegit als consumidors en forma de producte, servei, informació, etc. en els camps d'estils de vida saludable.

- Digitalització dels clients que facilitin una relació bidireccional amb els mateixos: noves idees en els canals de Retail, hostaleria, vending i/o comerç electrònic B2C i B2B. Idees comercials, activació punt de venda, sistemes de generació de tràfic, sistemes d'informació i gestió, aplicacions mòbils, models de relació, maquinària, etc.

- Mediambient: mesures per reduir impacte mediambiental, economia circular, ús de l'aigua, reciclatge, nous materials i processos.

El concurs està obert a tots aquells emprenedors, siguin persones físiques o jurídiques, majors d'edat i residents legals a Espanya.

El termini per presentar projectes finalitza el 19 de maig de 2016.

Consulteu més informació.