Novembre 2015



50 claus econòmiques per a investigadors i emprenedors

FCRi

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i Foment del Treball han presentat un glossari amb 50 claus econòmiques per a investigadors i emprenedors. Aquest glossari pretén definir conceptes economicofinancers i d'aplicació en el món de la recerca i l'emprenedoria.

Les definicions van adreçades a científics, investigadors i emprenedors per familiaritzar-los amb aquests conceptes, propis del sector productiu, i per afavorir una millora en la percepció de la indústria entre el sector acadèmic.

Aquest projecte és el resultat de la col·laboració entre la FCRi i Foment de Treball per millorar la competitivitat de les empreses de Catalunya mitjançant la recerca i la innovació. Ambdues entitats treballen conjuntament per incrementar la transferència de coneixement des de l'entorn públic de recerca cap a la indústria i, alhora, per connectar els recursos privats amb la xarxa de ciència pública.

Consulteu el document.



El programa INNVIERTE del CDTI mobilitzarà més de 90 milions d'euros de capital llavor per finançar empreses tecnològiques

Logo CDTI

En els pròxims mesos, el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), organisme dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat, mobilitzarà més de 90 milions d'euros, entre fons públics i privats, per invertir en empreses tecnològiques de diferents sectors que han sorgit de l'àmbit de la recerca.

Aquestes inversions es realitzaran en el marc del programa INNVIERTE que té com a objectiu fomentar, a través de capital risc públic-privat, el desenvolupament i la consolidació d'empreses innovadores amb gran capacitat de creixement econòmic i un alt potencial de retorn.

Per a això, recentment s'han seleccionat tres entitats privades espanyoles de capital risc especialitzades en invertir en capital llavor. Les iniciatives d'inversió seleccionades són: Beable Innvierte KETS Fund FCR, Columbus Life Science FCR i Caixa Start Innvierte FCR.

En aquesta elecció, junt a la viabilitat i adeqüació de la seva estratègia d'inversió, s'ha valorat l'experiència de l'equip gestor com a inversor en fases inicials d'empreses tecnològiques, així com la seva capacitat per identificar oportunitats sorgides a partir de tecnologies generades en organismes de recerca i per atreure a inversors privats.

L'objectiu final és que aquelles companyies espanyoles que es trobin en una fase molt inicial del seu desenvolupament puguin implementar plans de negoci que siguin intensius en tecnologia, estiguin orientats al mercat i puguin accelerar el seu creixement.

Els fons hauran de tenir una estructura de gestió apropiada, una majoria de capital privat i el procés de presa de decisions es basarà en criteris de mercat.

Des de la seva creació el 2012, el programa INNVIERTE participa en diverses iniciatives público-privades de diferents sectors i ha realitzat 89 inversions en pimes tecnològiques per una quantia superior als 100 milions d'euros.

Consulteu la notícia.



5ª convocatòria del programa BStartup 10

BStartup

BStartup 10 de Banc de Sabadell, programa d'inversió i alt rendiment per a joves empreses innovadores i tecnològiques que vulguin desenvolupar els seus projectes amb les màximes garanties d'èxit, ha obert la cinquena convocatòria per donar suport a deu startups digitals seleccionades de tota Espanya.

Cadascuna de les deu firmes que se seleccionin rebrà del banc una inversió de 100.000 euros, dels quals BStartup prendrà una participació d'entre el 5% i el 15% del capital social.

El termini per presentar candidatures finalitza el 21 de desembre de 2015.

Consulteu més informació.



Entrevistem a... BizCount

Oriol

Oriol-Boris Monjo Farré, jove titulat en Administració i Direcció d'Empreses a la UdL, ha resultat guanyador de la territorial de Lleida de la VI Edició del Programa YUZZ per a joves amb idees gràcies al seu projecte BizCount. Es tracta d'una plataforma de compra col·lectiva que proposa una innovació en la gestió del negoci, adreçada tant a pimes com a fàbriques, que cobreix la seva necessitat de disposar d'una eina que les permeti agrupar-se de manera senzilla per optimitzar les seves compres.

Com a premi l'Oriol ha viatjat a Silicon Valley, cuna mundial de la tecnologia, de la mà de YUZZ, una iniciativa que compta amb el patrocini de Banco Santander, a través de Santander Universidades, i amb la col·laboració a nivell local de la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de Lleida.

Però no és tot, aquest jove emprenedor també ha quedat finalista en la segona edició dels premis a l'emprenedoria "Iberus Emprende" en la modalitat de generació d'idees de negoci.

Vegeu l'entrevista.



Pla Esprint, programa d'Start-up Catalonia

Pla

En els propers dies algunes de les millors start-ups catalanes seran seleccionades. Seran empreses que en només vuit mesos hauran conquerit un nou mercat fora de les nostres fronteres i veuran incrementada la seva facturació. Vols ser una d'aquestes empreses? Només necessites un projecte potent i moltes ganes de volar!

Start-up Catalonia, que dóna suport a l'acceleració de les start-ups, presenta una nova edició del Pla Esprint, el programa que aconsegueix reduir més el temps d'internacionalització d'una start-up.

Això vol dir que el Pla Esprint minimitza el temps que transcorre entre que una start-up -que ja té superada la fase de definició del seu model de negoci i té validat el seu producte al mercat- decideix que vol obrir-se a un nou mercat, fins al moment que realment fa la primera venda o estableix el primer contacte amb qui farà negoci.

Adherir-se al pla demana complir amb uns requisits mínims però per sobre de tot demana comptar amb un equip amb ganes de créixer, de treballar i que cregui en les possibilitats del seu producte per ser presentat a la resta del món.

El termini de la convocatòria finalitza l'11 de desembre de 2015.

Consulteu més informació.



YUZZ convoca la seva VII edició i ofereix 20 places per a joves de Lleida

Yuzz

El Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) ha iniciat la VII edició del Programa YUZZ "Joves amb Idees" per a l'impuls del talent jove i l'esperit emprenedor, amb el mecenatge del Banc de Santander i la col·laboració a nivell local de la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de Lleida.

Els 20 seleccionats a Lleida s'incorporaran al programa i podran beneficiar-se de l'accés al centre YUZZ Lleida situat al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, on comptaran amb espai físic per desenvolupar la seva idea i podran relacionar-se amb altres emprenedors, rebre formació impartida per experts professionals i ser assessorats per tutors individuals.

Una vegada finalitzat el procés de formació i suport, el millor emprenedor/a del centre YUZZ Lleida guanyarà un viatge a Silicon Valley, la meca mundial d'innovació, on se li brindarà accés a fòrums de finançament, assessorament en internacionalització i contacte amb inversors. A la seva tornada, competirà amb els millors projectes nacionals per una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per accelerar el desenvolupament del seu negoci.

YUZZ és un programa dirigit a joves d'entre els 18 i 31 anys que ofereix, durant cinc mesos, suport, formació i assessorament per elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. En les seves sis edicions anteriors s'han creat més de 500 empreses i en l'últim any han participat 900 emprenedors amb 710 projectes en 41 centres YUZZ de tota Espanya.

La Universitat de Lleida a través de la Càtedra d'Emprenedoria Universitària, i l'Ajuntament de Lleida a través del Institut Municipal d'Ocupació, coordinaran totes les activitats que es realitzaran al centre YUZZ Lleida i acompanyaran als participants en totes les fases del programa.

La convocatòria per participar en el programa romandrà oberta fins al 14 de desembre de 2015 i els interessats hauran de presentar la seva candidatura a través d'un formulari disponible a www.yuzz.org.

Trobareu tota la informació a la web de YUZZ.