El programa INNVIERTE del CDTI mobilitzarà més de 90 milions d'euros de capital llavor per finançar empreses tecnològiques


Logo CDTI

En els pròxims mesos, el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), organisme dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat, mobilitzarà més de 90 milions d'euros, entre fons públics i privats, per invertir en empreses tecnològiques de diferents sectors que han sorgit de l'àmbit de la recerca.

Aquestes inversions es realitzaran en el marc del programa INNVIERTE que té com a objectiu fomentar, a través de capital risc públic-privat, el desenvolupament i la consolidació d'empreses innovadores amb gran capacitat de creixement econòmic i un alt potencial de retorn.

Per a això, recentment s'han seleccionat tres entitats privades espanyoles de capital risc especialitzades en invertir en capital llavor. Les iniciatives d'inversió seleccionades són: Beable Innvierte KETS Fund FCR, Columbus Life Science FCR i Caixa Start Innvierte FCR.

En aquesta elecció, junt a la viabilitat i adeqüació de la seva estratègia d'inversió, s'ha valorat l'experiència de l'equip gestor com a inversor en fases inicials d'empreses tecnològiques, així com la seva capacitat per identificar oportunitats sorgides a partir de tecnologies generades en organismes de recerca i per atreure a inversors privats.

L'objectiu final és que aquelles companyies espanyoles que es trobin en una fase molt inicial del seu desenvolupament puguin implementar plans de negoci que siguin intensius en tecnologia, estiguin orientats al mercat i puguin accelerar el seu creixement.

Els fons hauran de tenir una estructura de gestió apropiada, una majoria de capital privat i el procés de presa de decisions es basarà en criteris de mercat.

Des de la seva creació el 2012, el programa INNVIERTE participa en diverses iniciatives público-privades de diferents sectors i ha realitzat 89 inversions en pimes tecnològiques per una quantia superior als 100 milions d'euros.

Consulteu la notícia.