Gener 2015



YUZZ convoca la VI edició amb centre a Lleida

YUZZ Lleida

El Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) ha anunciat el llançament de la VI edició del Programa YUZZ "Jóvenes con Ideas" per l'impuls del talent jove i l'esperit emprenedor.

YUZZ és un programa dirigit a joves d'entre els 18 i 30 anys que ofereix, durant cinc mesos, suport, formació i assessorament per elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. En les seves cinc edicions anteriors s'han creat més de 500 empreses i en el darrer any han participat 600 emprenedors amb 378 projectes en 24 centres YUZZ de tot el país.

En la seva VI edició, el programa incorpora novetats significatives: augmenta a més de 35 el número de Centres YUZZ, sent universitats moltes d'aquestes incorporacions; millores en la planificació del calendari i el programa formatiu; increment de les beques per viatjar a Silicon Valley; major nombre de premis i reptes interns; i es lliuraran beques per assistir al prestigiós esdeveniment d'emprenedoria nacional, el Fòrum IMPULSA.

Els candidats escollits s'incorporaran al programa i en el cas de Lleida podran beneficiar-se, gràcies a la col·laboració de la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de Lleida, de l'accés al centre YUZZ Lleida -situat al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida- on comptaran amb espai físic per desenvolupar la seva idea, podran relacionar-se amb altres emprenedors i rebre formació d'una xarxa de més de 200 experts professionals que els guiaran, junt amb un tutor individual, en la realització del pla de negoci més viable per a cada projecte.

Una vegada finalitzat el procés de formació i assessorament, els millors joves de cadascún dels centres YUZZ realitzaran un viatge a Silicon Valley, la meca mundial d'innovació en l'àmbit de les noves tecnologies. A més, els tres millors projectes de tot el país rebran una dotació econòmica per ajudar-los a posar en marxa el seu negoci: 30.000€ per al primer premi, 20.000€ per al segon i 10.000€ per al tercer.

La convocatòria per participar en el programa estarà oberta fins el 26 de febrer de 2015. Tots aquells que estiguin interessats en participar hauran de presentar la seva candidatura a través d'un formulari disponible en www.yuzz.org.

Trobareu tota la informacó a la web de YUZZ.



Premis Rey Jaime I 2015

Premis Rey Jaime I 2015

Aquests premis tenen com a objectiu unir estudis i recerca, entitats científiques i empresarials per a la promoció de la recerca i el desenvolupament científic a Espanya.

Els Premis Rey Jaime I són d'àmbit nacional i es convoquen anualment en sis modalitats: Recerca bàsica, Economia, Recerca Mèdica, Protecció del Medi Ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor. Aquest any es convoca per primera vegada el Premi de Compromís Social.

Junt al reconeixement del treball de l'investigador, els Premis Rey Jaime I donen suport i estimulen econòmicament la ciència espanyola mitjançant la reinversió de part de l'import del premi en recerca a Espanya. Al mateix temps contribueixen a fomentar el coneixement a nivell internacional de la ciència i tecnologia espanyola en un temps de gran competitivitat.

El termini per presentar les candidatures finalitza el 22 de març de 2015.

Consulteu més informació.



VII Premi UNIPROYECTA al millor projecte emprenedor universitari

UNIPROYECTA

Universia i la Red Universitaria de Asuntos Estudiantiles (RUNAE), convoquen la VII edició del Premi Uniproyecta al millor projecte emprenedor universitari d'excel·lència a fi de fomentar l'esperit emprenedor entre la comunitat universitària i estimular la iniciativa empresarial.

UNIPROYECTA neix amb la vocació de fomentar l'esperit emprenedor entre la comunitat universitària i d'estimular la iniciativa empresarial, per així contribuir al desenvolupament econòmic i social i a la consolidació del teixit empresarial relacionat amb l'explotació del coneixement i la innovació tecnològica.

UNIPROYECTA està dirigit a projectes empresarials en els que participen de forma individual o en grup, estudiants i titulats universitaris.

El Premi Uniproyecta concedirà dues categories:

- Premi Uniproyecta Portal Universia al millor projecte emprenedor universitari, dotat amb 10.000 euros i diploma acreditatiu, atorgat per Portal Universia.

- Premio Uniproyecta Fundación Universia, al projecte orientat a l'atenció de persones amb discapacitat, dotat amb 5.000 euros i diploma acreditatiu, atorgat per Fundación Universia.

El termini per presentar les candidatures finalitza el 12 de març de 2015.

Consulteu més informació.



Premis Fundación BBVA Fronteras del Conocimiento 2015

Premis

Aquests premis reconeixen la recerca bàsica i la creació d'Excel·lència, plasmada en avanços teòrics, models i perspectives fundamentals per entendre el món natural, social i artificial o tecnològic, així com innovacions i desenvolupaments tecnològics, i la creació d'obres, estils artístics i interpretatius en la música clàssica del nostre temps. Es reconeixen també contribucions significatives a la comprensió i/o actuacions excel·lents respecte a dos reptes centrals de la societat global del segle XXI: el canvi climàtic i la cooperació al desenvolupament.

Es contemplen vuit categories de premis, dividits en tres eixos. En primer lloc, el reconeixement a la recerca científica i tecnològica, en les àrees de les Ciències Bàsiques, la Biomedicina, l'Ecologia i Biologia de la Conservació, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i l'Economia, Finances i Gestió d'Empreses. En segon lloc, la creació, direcció i interpretació de la música clàssica del nostre temps. En tercer lloc, la recerca científica i/o les actuacions que representen avanços significatius en dos grans problemàtiques del segle XXI: el canvi climàtic i la cooperació al desenvolupament.

Els candidats seran una o més persones físiques de qualsevol nacionalitat.

La dotació dels Premis Fundación BBVA Fronteras del Conocimiento y la Cultura es, en cadascuna de les seves categories, de 400.000€, un diploma i un símbol artístic.

El termini de presentació de candidatures finalitza el 30 de juny del 2015.

Consulteu més informació.



Fòrum Europeu Transfiere 2015

Transfiere 2015

La quarta edició de Transfiere, Fòrum Europeu per a la Ciència, Tecnologia i Innovació, se celebrarà els dies 11 i 12 de febrer de 2015 en el Palau de Fires i Congressos de Màlaga (Fycma).

Aquesta nova cita arriba amb un ampli programa de conferències i taules rodones altament especialitzat entorn de la innovació i la seva convergència en l'àmbit internacional, el paper de les plataformes tecnològiques i l'emprenedoria vinculada a la R+D+i.

Mig centenar d'experts procedents de l'àmbit públic i privat abordaran les tendències i oportunitats en innovació des de l'òptica de l'emprenedoria, el paper dinamitzador de les plataformes tecnològiques i la internacionalització dels projectes.

Transfiere és un gran fòrum professional i multisectorial de la Innovació espanyola, en el que els participants poden establir contactes b2b, transferir coneixement científic i línies de recerca tecnològica, donar a conèixer els seus productes i serveis innovadors, conèixer les necessitats tecnològiques de l'Administració Pública.

Aquest fòrum europeu està dirigit a Administracions Públiques, Associacions Empresarials, CEEIs, Centres Tecnològics, Clústers, Empreses, Fundacions, Instituts Tecnològics, Parcs Científics i Tecnològics i Universitats.

Consulteu més informació.



El Govern obre els primers ajuts del Programa "Indústria del Coneixement" per al desenvolupament d'empreses de base científica

Indústria del Coneixement

El Govern ha presentat avui els primers ajuts del Programa Indústria del Coneixement que tenen com a objectiu afavorir el desenvolupament de noves empreses de base científica. Concretament, es tracta de les primeres dues convocatòries semestrals de les fases Llavor i Producte corresponents, respectivament a la primera i a la segona fase de valorització d’un producte abans de la seva arribada al mercat.

Amb l’obertura dels primers ajuts, es posa en marxa aquest programa que “incentiva i dóna els instruments per desenvolupar empreses des de la gran capacitat de generació de coneixement que té Catalunya”, tal i com ha detallat el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà.

La primera convocatòria de la fase Llavor atorgarà 20 ajuts amb un pressupost de 25.000 euros per a cada projecte de preprototip. Pel que fa a la primera convocatòria de la fase Producte, afavorirà el desenvolupament de 8 prototips pressupostats per un import total de fins a 150.000 euros. En ambdós casos, els possibles beneficiaris d’aquests ajuts tenen fins l’11 de febrer per formalitzar les sol·licituds a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que s’encarrega de la gestió el programa. Les dues convocatòries estan obertes als equips de recerca de les universitats, els centres de recerca, els centres tecnològics, les fundacions hospitalàries i les institucions sense ànim de lucre dedicades a la recerca.

Pel que fa a la tercera fase del Programa Indústria de Coneixement, anomenada Mercat, el conseller delegat de l’Institut Català de Finances, Josep-Ramon Sanromà, ha avançat que l’Entitat ha obert una línia de préstecs participatius de 2 milions d’euros a través de la qual es preveu finançar –en règim de coinversió público-privada– 20 projectes per començar l’acció comercial i la producció, entre d’altres. “La línia per aquest any és de 2 milions d’euros però sí hi ha més demanda de projectes podríem ampliar-la”, ha subratllat Sanromà. En aquesta fase el finançament global per projecte, serà d’entre 100.000 i 400.000 euros.

Consulteu la notícia.

Accediu a les convocatòries.