Premis Fundación BBVA Fronteras del Conocimiento 2015


Premis

Aquests premis reconeixen la recerca bàsica i la creació d'Excel·lència, plasmada en avanços teòrics, models i perspectives fundamentals per entendre el món natural, social i artificial o tecnològic, així com innovacions i desenvolupaments tecnològics, i la creació d'obres, estils artístics i interpretatius en la música clàssica del nostre temps. Es reconeixen també contribucions significatives a la comprensió i/o actuacions excel·lents respecte a dos reptes centrals de la societat global del segle XXI: el canvi climàtic i la cooperació al desenvolupament.

Es contemplen vuit categories de premis, dividits en tres eixos. En primer lloc, el reconeixement a la recerca científica i tecnològica, en les àrees de les Ciències Bàsiques, la Biomedicina, l'Ecologia i Biologia de la Conservació, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i l'Economia, Finances i Gestió d'Empreses. En segon lloc, la creació, direcció i interpretació de la música clàssica del nostre temps. En tercer lloc, la recerca científica i/o les actuacions que representen avanços significatius en dos grans problemàtiques del segle XXI: el canvi climàtic i la cooperació al desenvolupament.

Els candidats seran una o més persones físiques de qualsevol nacionalitat.

La dotació dels Premis Fundación BBVA Fronteras del Conocimiento y la Cultura es, en cadascuna de les seves categories, de 400.000€, un diploma i un símbol artístic.

El termini de presentació de candidatures finalitza el 30 de juny del 2015.

Consulteu més informació.