Març 2013



Oberta la 5ª edició del BBVA Open Talent 2013

BBVA Open Talent 2013

Si tens un projecte o una start-up i creus que la teva empresa pot millorar amb suport extra i un bon programa d'assessorament, el programa internacional BBVA Open Talent 2013 acaba d'obrir el termini per presentar projectes de càràcter tecnològic i innovador.

Es tracta d'una plataforma oberta que ofereix l'oportunitat de desenvolupar i donar visibilitat al major nombre de projectes relacionats amb l'emprenedoria, nous models de negoci en banca, la tecnologia, Internet i els negocis.

Aquest any es divideix en dues categories: "Nova Banca" i "Innovació i tecnologia". Els dos projectes guanyadors podran rebre una ajuda de fins 100.000 euros en forma de projecte en col·laboració amb el Grup BBVA, inversió en el projecte guanyador o promoció i difusió del projecte a través dels diferents canals del grup.

BBVA Open Talent és una start-up competition que ja compta amb altres quatre edicions. En la darrera d'elles, la de 2012, es van presentar més de 500 projectes procedents d'Espanya, Argentina, Colòmbia, Mèxic, Xile, Brasil, Perú, Uruguai i Veneçuela, entre altres països.

Els 100.000 euros del premi de BBVA Open Talent es materialitzaran en una col·laboració de negoci o bé la participació en el capital de la startup, de manera que neixi un vincle entre BBVA i els guanyadors.

El termini per participar finalitza el 8 de maig de 2013.

Consulteu més informació.



El CDTI compromet 1.000 milions d'euros per a projectes empresarials d'R+D+i

CDTI

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) comprometrà aquest any 1.000 milions d'euros per a finançar projectes d'R+D+i. A més l'organisme ha millorat algunes de les condicions de les seves ajudes per donar resposta a les necessitats financeres de les empreses.

El pressupost mínim dels projectes, admissible per al CDTI, descendeix per situar-se entorn a 175.000 euros, i així donar cabuda a idees innovadores amb menor volum d'inversió. Respecte als projectes de promoció tecnològica internacional, el pressupost mínim es redueix a 75.000 euros, donat que és un instrument exclusiu per a pimes amb menys capacitat d'inversió.

Consulteu més informació.



Nova versió de FISUB, cercador d'ajuts i serveis per a empreses i emprenedors de Catalunya

Fisub

FiSUB, el cercador d'ajuts i serveis elaborat per ACC1Ó, disposa d'una nova versió més senzilla i que permet filtrar els resultats en funció de si es tracta d'una empresa, emprenedor o entitat així com de la temàtica d'ajuts que es busquen. Al FISUB hi ha tota la informació dels ajuts, subvencions, finançament i serveis que ofereixen les diferents administracions i organismes per a les empreses i els emprenedors ubicats a Catalunya.

Aquest any 2013 s'ha optimitzat la base de dades i s'han incorporat tots els serveis per a la internacionalització i el foment de l'exportació per a empreses catalanes, amb la col·laboració dels principals organismes i entitats empresarials.

Accés a la base de dades.



La Generalitat obté 3,1 milions d'euros per posar en marxa un programa de mobilitat per a investigadors sobre transferència de tecnologia

ACC1Ó

La Generalitat de Catalunya ha obtingut un finançament de 3,1 milions d'euros provinent de la Comissió Europea per posar en marxa un nou programa de mobilitat per a investigadors. El programa, que porta per nom TECNIOSPRING, es focalitza en la recerca aplicada i la transferència de tecnologia, i serà gestionat per ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació.

TECNIOSPRING té un pressupost total de 7,8 milions d'euros, dels quals ACC1Ó aporta el 60%. A dia d'avui, es tracta del projecte de l'agència que ha rebut més finançament per part de la Comissió Europea.

El programa atorgarà un total de 56 ajuts a la contractació de personal investigador. Hi hauran 4 convocatòries en els propers 5 anys. El programa contempla dues modalitats: sortida a l'estranger + retorn i incorporació a un centre TECNIO.

Consulteu més informació.



Ajudes d'ENISA 2013

enisa

L'Empresa Nacional d'innovació (ENISA) ha obert vuit línies de finançament, a través de préstecs participatius amb un pressupost total de 96 millons d'euros. Aquestes línies van dirigides a acompanyar a les empreses en cada etapa del seu cicle de vida: creació, creixement i consolidació en el mercat.

Enisa disposa de tres línies de finançament específiques per al primer cicle de vida de les empreses: una per a joves emprenedors de fins a 40 anys; una altra dirigida a emprenedors, 
sense límit d'edat; i una altra dirigida a projectes empresarials que tinguin alguna finalitat social.

La convocatòria està oberta durant tot l'any 2013. L'aprovació dels projectes restarà a l'espera de l'aprovació dels pressupostos generals de l'estat.

Consulteu més informació.



"La Caixa" i ENISA convoquen els Premis EmprendedorXXI per reconèixer als millors emprenedors d'Espanya

EmprendedorXXI

"La Caixa" en col·laboració amb ENISA han obert convocatòria de la nova edició dels premis. L'objectiu és identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement a Espanya.

En la present edició es podran aspirar a 41 premis. En la categoria "emprendes" es concediran 17 i en la categoria "crecer" la resta. La categoria "emprendes" premia candidats amb un pla de negoci convincent, que ja hagin demostrat el seu potencial aconseguint objectius rellevants en les primeres etapes de la seva empresa. La categoria "creces" està dirigida a empreses ja consolidades, amb resultats rellevants, un ambiciós pla de creixement i un equip amb alta capacitat de gestió.

Com a novetat s'ha decidit potenciar la dotació dels premis amb la creació d'un programa d'acompanyament i networking internacional. A més, la dotació econòmica s'ha incrementat fins arribar als 280.000 euros en conjunt.

El termini per enviar candidatures es tancarà el 21 d'abril de 2013. Els interessats en participar han d'inscriure's a través de la pàgina web www.emprendedorxxi.es.

Consulteu les bases del premi.

Consulteu més informació.



Augment de les patents europees sol·licitades per espanyols

Sol·licitud patents

Segons dades de l'Oficina Europea de Patents, a l'any 2012 es va sol·licitar un total de 148.194 patents europees, el que suposa un augment del 4% respecte a l'any 2011.

D'elles, 1.548 van correspondre a sol·licitants d'origen espanyol, un 9,6% més que en 2011. Aquestes sol·licituds van crèixer per sobre de les sol·licituds d'altres països com Alemanya, França, Regne Unit o Itàlia, sent Espanya superada en creixement únicament per Finlàndia, Estònia, Lituània i Polònia.

Aquestes dades confirmen la tendència a l'alça que les sol·licituds de patents europees d'origen espanyol han vingut experimentant en els darrers anys.

Consulteu més informació.



Startup Competition 2013

Spain Startup

Entre els dies 5 i 7 de juny de 2013 tindrà lloc a Madrid la segona edició de Spain Startup & Investor Summit. L'objectiu de la iniciativa és exposar el talent emprenedor existent a Espanya a la comunitat inversora internacional, afavorir el contacte entre emprenedors i inversors per potencials acords d'inversió i impulsar a les startups que participen en el Summit.

Startup Competition està dirigit a tots aquells projectes emprenedors i startups innovadores en condicions de presentar una oportunitat de negoci innovadora, amb potencial de creixement i amb una proposta interessant per a potencials inversors.

El termini d'inscripció de projectes és del 15 de febrer al 26 de març de 2013.

Consulteu més informació.



Premi Banc de Sabadell d'Investigació Biomèdica 2013

Premi Banc Sabadell

Banc Sabadell, amb l'objectiu d'incentivar i reconèixer el treball dels investigadors espanyols en el camp de la recerca en biomedicina i ciències de la salut, fa pública la convocatòria de la vuitena edició del Premi Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica 2013 en totes les especialitats mèdiques (recerca bàsica i recerca aplicada).

Aquest premi està adreçat a investigadors/es de fins a 42 anys amb nacionalitat espanyola o que facin recerca a l'Estat com a mínim fa tres anys, que hagin centrat els seus treballs en el camp de la biomedicina i les ciències de la salut i que destaquin per la seva capacitat d'innovació.

La dotació del premi és de 50.000 euros.

El termini per participar finalitza el 30 d'abril de 2013.

Consulteu més informació.



El CDTI aprova una inversió de 60 milions d'euros per a 100 projectes de R+D empresarial

R+D empresarial

El Consell d'Administració del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), ha aprovat 100 nous projectes de R+D i es mobilitzarà una inversió total de 60 milions d'euros. D'aquesta manera es vol impulsar la R+D empresarial i estimular la creació d'empreses de base tecnològica. Dels 100 nous projectes aprovats, fins a 55 compataran amb cofinançament europeu (FEDER), amb uns compromisos de finançament públic per valor de 48 milions d'euros.

El CDTI estima que la suma d'aquestes iniciatives suposarà la creació de 876 nous llocs de treball.

Consulteu nota de premsa.