Maig 2016



El CDTI, el FEI i BeAble Capital llancen un fons de 32 milions d'euros per fomentar la transferència tecnològica

Transferencia tecnológica

El Ministeri d'Economia i Competitivitat -a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI)-, el Fons Europeu d'Inversions (FEI) i la gestora Beable Capital han activat BeAble Innvierte KETS Fund FCR, un fons de 32 milions d'euros per fomentar la transferència de tecnologia a empreses espanyoles a través d'inversions en capital llavor i de finançament en les seves etapes inicials de desenvolupament.

El CDTI injectarà 15 milions d'euros a través del programa Innvierte, mentres que el FEI i altres inversors privats nacionals aportaran 17 milions més, fins aconseguir els 32 milions dels que disposarà el fons.

El fons facilitarà els processos de transferència de tecnologia procedents d'organismes de recerca a través del suport a la creació i consolidació de noves empreses de base tecnològica. L'equip gestor ha desenvolupat una metodologia d'anàlisi de resultats de projectes científics i tecnològics que facilita la seva orientació al mercat, definint les aplicacions potencials i comercialment més rentables, així com les proves de concepte necessàries per la posada al mercat que ajudin a minimitzar els riscos.

El fons invertirà en empreses que desenvoluparan tecnologia en àmbits com els materials avançats, nanotecnologia, fotònica, micro i nanoelectrònica i biotecnologia industrial.

Consulteu la notícia.



El Centre DBA valoritzarà subproductes d'origen animal per obtenir materials amb capacitat d'emmagatzematge d'energia

DBA

El Centre DBA de la Universitat de Lleida, especialitzat en l’aprofitament i la valorització de subproductes agraris, forestals i de la indústria agroalimentària, desenvoluparà en col·laboració amb l’empresa Subproductes Càrnics Echevarria i Associats SL, ubicada a Cervera, i el Centre GREA de la mateixa universitat, un projecte centrat en l’obtenció de materials per l’emmagatzematge d’energia tèrmica (PCMs), mitjançant l’aprofitament de subproductes d’origen animal no destinats al consum humà (SANDACH).

El procés s’iniciarà partint dels productes de baix valor que actualment gestiona l’empresa, com són els residus d’origen animal no destinats al consum humà, per acabar obtenint altres possibles productes que resultin materials de valor com són els PCM. Aquests són materials capaços d’emmagatzemar grans quantitats d’energia a una temperatura determinada i actuar com a termoreguladors.

L’origen del projecte es troba en una recerca feta pel Centre DBA en col·laboració amb el Centre GREA, ambdós de la UdL i adscrits a la xarxa TECNIO d’ ACCIÓ, on s’estudià les propietats com a PCMs d’uns compostos químics iònics derivats d’àcids com l’àcid palmític. Els resultats obtinguts d’aquesta recerca ja han estat objecte d’una sol·licitud de patent.

El projecte s’emmarca en el concepte de Bioeconomia, ciència de la gestió de la sustentabilitat, que té com a finalitat assolir un desenvolupament socioeconòmic sostenible, a través d’un ús eficient dels recursos naturals.

Una aposta per la innovació de l’empresa catalana

Aquest és un dels 53 projectes d’empreses catalanes que s’han beneficiat de la darrera convocatòria del programa Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental d’ACCIÓ, que ha destinat 5 milions d’euros per fomentar projectes d’R+D amb un fort impacte en la indústria i en els que participen les empreses catalanes i els membres del sistema de recerca i innovació de Catalunya. Aquests ajuts mobilitzaran una inversió de 14,7 milions d’euros per part de les empreses que, durant dos anys, crearan nous productes o processos mitjançant consorcis catalans i internacionals.

Des que es va posar en marxa aquest programa, el 2007, ACCIÓ ha destinat 75 milions d’euros per impulsar 269 projectes d’R+D, que han mobilitzat una inversió superior als 252 milions d’euros.

Foto:
Imatge de l'esquerra: Residus d’origen animal no destinats al consum humà (producte inicial)
Imatge de la dreta: PCM (producte final que es vol obtenir)



Fes-te escoltar! Presenta el teu projecte al XXI Fòrum d'Inversió

XXI Fòrum d'Inversió

Tens un projecte empresarial amb esperit emprenedor? Busques capital per finançar-lo? Vols presentar-lo davant d’una audiència exigent, però entusiasta? El lloc és el Fòrum d’Inversió. I per presentar la teva candidatura, el moment és ara.

ACCIÓ busca projectes innovadors, amb potencial de creixement elevat i financerament viables, que busquin capital d'inversors privats (Business Angels) o fons de capital risc (Venture Capital) per presentar al XXI Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ.

Els requisits per poder presentar un projecte són:
- Empresa constituïda fa menys de cinc anys i amb seu social a Catalunya.
- Empresa en funcionament i amb un pla de negoci detallat (amb projeccions financeres).

El 14 de juliol se celebrarà la XXI edició del Fòrum d’Inversió, un espai on els emprenedors i els inversors es troben per impulsar els seus projectes i trobar les millors oportunitats de negoci. En les darreres 6 edicions, els projectes guanyadors van aixecar més de 145 milions d’euros de finançament.

La data límit per a la presentació de projectes és el 16 de maig de 2016.

Consulta més informació.



Presenta el teu projecte a la Tech Fair de l'IESE

TechFair

El Centre FINAVES de l'IESE dirigeix l'organització de la Tech Fair, que se celebrarà el dimecres 22 de juny de 2016 al campus nord de l'IESE Business School de Barcelona. Aquest esdeveniment pretén promoure col·laboracions entre les empreses de base tecnològica creades per alumnes o professors d'universitats catalanes i centres de recerca i hospitals, i la comunitat d'alumnes de l'IESE.

En aquesta edició es presentaran projectes enfocats a la comercialització de tecnologies innovadores i models de negoci trencadors, que busquen col·laboradors en diferents àmbits, des de la direcció empresarial i comercialització fins al finançament dels seus projectes. Se seleccionaran fins a 6/8 projectes dels presentats a les unitats de valorització/trampolins tecnològics de les universitats catalanes que podran realitzar un pitch de 5 minuts cadascun exposant el seu projecte a l'audiència d'assistents.

El termini per presentar projectes als seus respectius trampolins/unitats de valorització és el 20 de maig de 2016.

Consulteu el programa i calendari.

Consulteu més informació.



El Govern espanyol destina més de 98 milions per finançar a PIME, joves emprenedors i PIME de base tecnològica

Emprenedors

El Consell de Ministres ha autoritzat la celebració de tres convenis de col·laboració entre el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i ENISA per desenvolupar al 2016 les tres línies de finançament que, mitjançant préstecs participatius, ENISA ofereix a PIME i joves emprenedors amb una línia específica per a PIME de base tecnològica. El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha destinat a aquesta fi 98,3 milions d'euros i s'estima que es donarà cobertura, a través de les línies que gestiona ENISA, a uns 900 projectes empresarials, induint una inversió de 700 milions d'euros.

La línia de Joves Emprenedors amplia els seus terminis de carència i venciment i s'estima que generarà més de 1.500 llocs de treball. Per la seva banda, 150 empreses beneficiàries de la línia Pime i un 50% de les empreses (PIME) de base tecnològica (línia EBT) seran de nova o recent constitució.

Consulteu la notícia.