El CDTI, el FEI i BeAble Capital llancen un fons de 32 milions d'euros per fomentar la transferència tecnològica


Transferencia tecnológica

El Ministeri d'Economia i Competitivitat -a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI)-, el Fons Europeu d'Inversions (FEI) i la gestora Beable Capital han activat BeAble Innvierte KETS Fund FCR, un fons de 32 milions d'euros per fomentar la transferència de tecnologia a empreses espanyoles a través d'inversions en capital llavor i de finançament en les seves etapes inicials de desenvolupament.

El CDTI injectarà 15 milions d'euros a través del programa Innvierte, mentres que el FEI i altres inversors privats nacionals aportaran 17 milions més, fins aconseguir els 32 milions dels que disposarà el fons.

El fons facilitarà els processos de transferència de tecnologia procedents d'organismes de recerca a través del suport a la creació i consolidació de noves empreses de base tecnològica. L'equip gestor ha desenvolupat una metodologia d'anàlisi de resultats de projectes científics i tecnològics que facilita la seva orientació al mercat, definint les aplicacions potencials i comercialment més rentables, així com les proves de concepte necessàries per la posada al mercat que ajudin a minimitzar els riscos.

El fons invertirà en empreses que desenvoluparan tecnologia en àmbits com els materials avançats, nanotecnologia, fotònica, micro i nanoelectrònica i biotecnologia industrial.

Consulteu la notícia.