Maig 2014



Oberta la convocatòria WayraCall 2014

Wayra

Wayra, l'acceleradora de startups de Telefónica, ha obert una nova convocatòria de projectes en l'àrea d'Internet i les noves tecnologies.

Entre els eixos prioritaris que es busquen en aquesta convocatòria són els de productes i serveis per al comerç minorista, eines de productivitat, i aplicacions i serveis que millorin l'experiència de la comunicació entre les persones i enriqueixin el seu entorn digital integrant els seus dispositius.

Les propostes per entrar a Wayra s'hauran de realitzar a través de la web de l'acceleradora amb l'objectiu d'aconseguir un lloc en alguna de les vuit acadèmies que ofereixen places en aquesta convocatòria.

El termini per presentar projectes finalitza el 8 de juny de 2014.

Consulta més informació.



2ª Convocatòria del programa BStartup 10

BStartup

La primera edició de BStartup 10, programa d'inversió i alt rendiment per a projectes d'emprenedors tecnològics, ha obert la segona convocatòria per triar les cinc noves startups que rebran el suport del banc per optimitzar el seu potencial de creixement.

Cinc noves startups se sumaran a les altres cinc sorgides de la primera convocatòria que es va tancar al febrer d'aquest mateix any. Precisament, les cinc startups que van rebre la inversió en la primera convocatòria ja es troben a l'equador del programa d'alt rendiment, la durada del qual és de sis mesos. Al llarg d'aquest temps, l'equip de BStartup 10 treballa amb els equips directius d'aquestes companyies assessorant-los en aspectes tan essencials de gestió com ara l'anàlisi d'ineficiències i oportunitats, l'establiment de contactes amb socis estratègics i clients, la implantació d'un model d'internacionalització, l'establiment d'acords comercials o corporatius i la incorporació de membres als seus equips.

Cadascuna de les cinc firmes que se seleccionin al juliol rebrà del banc una inversió de 100.000 euros, un 70% de la qual s'aportarà en capital i un 30% en espècie, que és el valor atorgat als sis mesos que es desenvolupa el programa d'assessorament d'alt rendiment.

Amb la celebració d'aquesta segona convocatòria es tancarà la primera edició del programa BStartup 10, amb la qual es compleix l'objectiiu d'ajudar un total de 10 empreses digitals amb una inversió global d'un milió d'euros aquest any.

El llançament de BStartup, el novembre passat, evidencia l'interès de Banc Sabadell per obrir-se al talent dels emprenedors i les noves empreses.

El termini per presentar candidatures finalitza el 8 de juny de 2014 i durant la segona quinzena de juliol es faran públics els noms de les empreses seleccionades.

Consulteu més informació.



Ampliació de terminis per participar en el programa Spin2014 de RedEmprendia

Spin2014

Idea, model de negoci o empresa, sigui quin sigui l'estadi del teu projecte emprenedor, encara tens l'oportunitat de participar en Spin2014, portar el teu projecte emprenedor a Mèxic i presentar-ho en un esdeveniment internacional amb emprenedors, inversors i experts de tota Iberoamèrica. Per donar més temps als emprenedors a preparar el seu projecte s'han ampliat els terminis de presentació de candidatures de les tres línies específiques de suport a l'emprenedoria de Spin2014:

- IDEup, per materialitzar idees innovadores, fins el 2 de juny.

- Model2Market, per accelerar models de negoci, fins l'1 de juliol.

- SmartMoney4Stars, per l'accés al finançament de start ups i spin-offs universitàries, fins el 14 de juliol.

Consulteu més informació.



Avantprojecte de Llei de Patents

Avantprojecte patents

El Consell de Ministres ha aprovat en primera lectura l'Avantprojecte de Llei de Patents, que revisa el marc legal de la Propietat Industrial a Espanya, regulat per la llei 11/1986 de patents. L'objectiu és equiparar la normativa a l'àmbit internacional i enfortir el sistema de patents espanyol, establint un marc legal que prevalgui l'activitat veritablement inventiva i novedosa.

Aquesta llei busca fomentar i protegir la innovació a Espanya, oferint una alternativa atractiva pels interessats que optin per la via nacional de protecció de les invencions. A més, ofereix als empresaris, emprenedors individuals i a les institucions públiques i privades espanyoles una alternativa ràpida i eficaç per protegir les seves innovacions a través de patents sòlides, eliminant desavantatges comparatius davant els sol·licitants de la via europea i de la via internacional.

Un sistema de patents sòlid evita, a més, monopolis injustificats, ja que no es dóna protecció i el dret d'exclussivitat que suposa una patent a no ser que es justifiqui realment la novetat. Així mateix, beneficia als particulars al garantir la serietat de les patents, evitant les bombolles tecnològiques i millorant en general la imatge de la patent espanyola.

Consulteu més informació.



Taller de creació de spin-off: "Com generar i explotar idees de negoci a partir dels resultats de la recerca universitària"

Taller

Durant el dia d'avui s'ha celebrat a la Universitat de Lleida el Taller de creació de spin-off: "Com generar i explotar idees de negoci a partir dels resultats de la recerca universitària", una activitat formativa organitzada pel Trampolí Tecnològic de la UdL a través de l'ICE.

La sessió, impartida per UN-EM Consultoría i dirigida al personal docent i investigador de la universitat, ha estat dividida principalment en quatre blocs: aproximació a les claus per a la creació de spin-off, definició del model de negoci, el pla d'empresa i on cercar finançament.

Com a introducció a aquestes ponències s'ha exposat el "Marc normatiu i instruments per a la creació de spin-off a la UdL", a càrrec de la Sra. Maribel Palau, directora de l'Àrea de Recerca i Transferència de la UdL. El vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, Sr. Ferran Badia, ha estat l'encarregat de presentar la jornada.

L'activitat s'ha desenvolupat a la Sala de Videoconferències del CCCT de la UdL, al campus de Cappont.

Consulteu més informació.



Línia de préstecs per a emprenedors i autònoms

ICF

La Generalitat de Catalunya ha obert una línia d'ajuts perquè els emprenedors de les micro, petites i mitjanes empreses puguin finançar els seus projectes empresarials.

El Departament d'Empresa i Ocupació assumirà el 70% de cost total, que podrà ser d'entre 10.000 i 100.000 euros, a retornar en un màxim de cinc anys.

Els ajuts es poden sol·licitar fins el 31 de desembre de 2014.

Consulteu més informació.



BBVA Open Talent 2014

BBVA Open Talent

Tens una startup innovadora de base tecnològica? Una empresa amb menys de quatre anys de vida, però amb un gran potencial innovador? Si és així, participa en la startup competition BBVA Open Talent. Es busquen projectes més innovadors i amb potencial d'impacte i transformació en la indústria financera, en la categoria de New banking, i en general en altres indústries digitalitzades en la categoria Digital Life. Si aconsegueixes ser un dels guanyadors, rebràs el suport de BBVA per avançar en el desenvolupament del teu projecte, internacionalitzar-ho o millorar la seva implantació.

BBVA Open Talent s'inspira en la filosofia de la innovació oberta: trobar sinergies, afavorir el desenvolupament de projectes, impulsar el networking i potenciar els ecosistemes emprenedors de tot el món.

El termini per participar finalitza el 10 de juny de 2014.

Consulteu més informació.



El Centre DBA de la UdL rep l'ajut VALTEC d'ACCIÓ per a desenvolupar un projecte de valorització de tecnologia

VALTEC

El projecte de valorització "Producció de laurat d'etil natural" del Centre DBA, ha estat un dels 12 projectes finançats amb 83.680€ dels 171 presentats en la darrera convocatòria VALTEC d'ACCIÓ.

Els projectes VALTEC comprenen activitats de R+D de caràcter demostratiu per tal de reduir les incerteses sobre viabilitat comercial de tecnologies desenvolupades dins el sistema públic de recerca català, i amb l'objectiu últim d'aconseguir en aquest cas la creació d'una "spin-off" a partir de la recerca portada a terme.

En el marc del projecte es pretén abordar l'escalat de la producció del laurat d'etil mitjançant l'ús de la biotecnologia i altres sistemes facilitadors que permeten d'una banda, que el producte obtingut sigui qualificat com a natural i, d'altra banda, millorar la sostenibililtat del procés d'obtenció. Així doncs, el producte obtingut es planteja com una alternativa als compostos sintètics que s'usen en la indústria alimentària, cosmètica i farmacèutica. En paral·lel s'avança en desenvolupar els passos definitius per a la comercialiltzació de la tecnologia, objectiu final dels projectes VALTEC i per al qual l'equip compta amb el suport de la Unitat de Valorització de la UdL - Trampolí Tecnològic.

En el projecte també hi col·labora el Centre GREA. Ambdós centres, DBA i GREA pertanyen a la xarxa TECNIO d'ACCIÓ.