Març 2018



La UdL en "serveis mínims" durant la Setmana Santa

UdL Tancament

La Universitat de Lleida (UdL) tanca les seves portes al públic durant la Setmana Santa i es manté en serveis mínims. La majoria d'edificis suspenen la seua activitat quotidiana entre els dies 26 de març i 2 d'abril, ambdós inclosos.

A banda de mantenir-se el servei de seguretat les 24 hores en tots els campus, també romanen oberts la Biblioteca de la Facultat de Lletres, les sales d'estudi del Campus de Rectorat i del Campus de Cappont i del Campus de Ciències de la Salut.



Oberta la 4a convocatòria del programa CaixaImpulse

CaixaImpulse

L'Obra Social "la Caixa" i Caixa Capital Risc han posat en marxa la quarta edició del programa CaixaImpulse, una iniciativa que pretén impulsar la transformació del coneixement científic originat en centres de recerca, universitats i hospitals en empreses i productes que generen valor en la societat.

Aquest programa compta amb la col·laboració d'EIT Health, un consorci de més de 144 empreses, universitats i centres de recerca capdavanters en innovació, biomedicina i salut. EIT Health és l'aposta de la Unió Europea per promoure la innovació a Europa, i una de les majors iniciatives del món en el sector de la salut que compta amb finançament públic.

Aquesta col·laboració permet que, per primera vegada, la convocatòria del programa CaixaImpulse s'obri a altres països europeus: Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, Suïssa, França, Suècia, Dinamarca, Estònia, Regne Unit, Irlanda, Croàcia, Hongria, Itàlia i Polònia.

Els centres de recerca interessats a participar al programa poden presentar les seves propostes a través d'aquest link, fins al dia 2 de maig de 2018.

Consulteu més informació



Més d'una seixantena de professors i investigadors de la UdL participen en la jornada "Las patentes, herramienta clave para la investigación"

Jornada

La Sala de Juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida ha acollit la jornada "Las patentes, herramienta clave para la investigación", organitzada pel Trampolí Tecnològic de la UdL i l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM), amb la col·laboració de l'Escola de Doctorat de la UdL.

La sessió, impartida pel Sr. Mariano Nieto Navarro, cap del Servei de Documentació del Departament de Patents i Informació Tecnològica de l'OEPM, s'ha centrat en explicar els avantatges per als investigadors/es d'utilitzar les patents com a literatura científica, en com fer cerques de l'estat de l'art en bases de dades de patents, els serveis de cerca de patents i vigilància tecnològica que ofereix l'OEPM, què es pot patentar, recomanacions d'abans, durant i després d'obtenir una patent i finalment s'han exposat les novetats de la nova Llei de Patents per a patents universitàries. Al final de la sessió s'han dedicat uns minuts a resoldre dubtes i qüestions formulades pels assistents.

Aquesta acció formativa ha comptat amb més d'una seixantena d'inscrits entre els quals figuren professors, investigadors i doctorands de la universitat.

Consulteu la presentació de la jornada



La nova convocatòria del Programa Indústria del Coneixement triplica els ajuts per al desenvolupament de projectes innovadors de base científica

Indústria del Coneixement

La nova convocatòria del Programa Indústria del Coneixement, que s’ha presentat avui en el decurs d’una jornada celebrada a l’edifici MediaTIC, triplicarà els ajuts per al desenvolupament de projectes innovadors de base científica. Concretament, es preveu el finançament d’un total de 105 projectes en les diferents fases de valorització i prototipatge fins a introduir-los en el mercat.

El Programa Indústria del Coneixement, impulsat per la Secretaria d’Universitats i Recerca i que compta amb la col·laboració de l’Institut Català de Finances (ICF), consta de tres modalitats d’ajuts que es corresponen a les diferents fases de desenvolupament d’un nou producte, tecnologia, procés, servei o model de negoci:

- Llavor. Són els ajuts destinats a la primera fase de valorització: protecció del coneixement generat, primeres proves (preprototips), etcètera.

- Producte. Aquesta modalitat s’enfoca a valoritzar la segona fase dels resultats de la investigació, així com a l’obtenció de prototips.

- Mercat. Correspon a la fase de capitalització early-stage i es tracta d’una línia de préstecs participatius de l’ICF que funciona en règim de coinversió públic-privada.

Les convocatòries Llavor i Producte estan obertes als equips de recerca de les universitats, els centres de recerca, els centres tecnològics, les fundacions hospitalàries i les institucions sense ànim de lucre dedicades a la recerca.

La línia de finançament Mercat s’adreça a empreses joves i innovadores, establertes a Catalunya i que hagin sorgit d’una universitat catalana o un centre CERCA.

Les primeres convocatòries del Programa Indústria del Coneixement han permès finançar 76 projectes amb la concessió de 4,5 milions d’euros. En la nova convocatòria, que es publicarà al llarg d’aquest mes de març, l’import augmentarà fins als 5,5 milions per concedir 105 ajuts en les tres modalitats de finançament. Una xifra que triplica les subvencions atorgades en la primera convocatòria, que van ser un total de 36.

El programa Indústria del Coneixement, que compta amb cofinançament de fons FEDER (2014-2020), s’implementa en un moment de maduresa del sistema català de recerca, amb un alt nivell d’excel·lència científica. Aquest programa forma part de les estratègies del Govern, impulsades des de la Secretaria d’Universitats i Recerca, per afavorir que la recerca que es fa a Catalunya es transformi en innovació amb un doble objectiu: la millora de la competitivitat i el benefici del conjunt de la societat.

A través d'aquest enllaç us podeu descarregar les presentacions de tots els ponents.

Consulteu la notícia



Programa Emprende In Health

Emprende In Health

Un any més UnLtd Spain juntament amb Lilly España, obren la convocatòria per a la 3ª edició d'Emprende In Health, programa de suport a emprenedors amb startups en el sector salut.

En aquesta edició, el programa tindrà una durada de 6 mesos en els quals es proporcionarà als emprenedors formació, asessorament i mentoring per part de professionals de Lilly, accés a networking amb actors del sector salut i accés a finançament.

La data límit per inscriure's al programa finalitza el 10 d'abril de 2018.

Consulteu més informació.