October 2017



La Generalitat distribueix 350 milions de fons europeus FEDER entre agents d'R+D+I i empreses de Catalunya

FEDER

La Generalitat distribueix un total de 350 milions d’euros de fons europeus FEDER entre pimes, grans empreses, centres tecnològics i la pròpia administració pública, a través de les convocatòries de projectes de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya RIS3CAT ja realitzades i les que encara estan pendents de resoldre i convocar en el que queda d’any. Segons destaca el primer Informe de seguiment del Pla d'acció de la RIS3CAT 2015-2020, la Generalitat ha aprovat 131 projectes, que representen una inversió de 114,89 milions d’euros i que beneficien més de 250 entitats. Aquestes iniciatives corresponen a les set primeres convocatòries de la RIS3CAT resoltes fins al 30 de juny del 2017.

Està previst que fins a finals d’any es resolguin sis convocatòries d’ajuts més, per un valor superior als 100 milions. Així mateix, enguany es publicaran cinc convocatòries d’ajuts més valorades en 40 milions: la de tecnologies emergents; la tercera del Programa d’indústria del coneixement; la de xarxes d’R+D+I; la d’innovadors júnior; i la convocatòria d’equipaments cooperatius.

Consulteu la notícia



Convocatòria oberta Programa MAP d'ACCIÓ-EADA

MAP

El MAP Market Assessment Program és un programa gratuït d'assessorament i suport a la innovació la missió del qual és portar al mercat projectes d'investigació destinats a la creació -o que ja ho han fet- de noves empreses de base tecnològica (EBT), aquelles que utilitzen la ciència i la tecnologia com a base i barrera d'entrada que preservi la seva competitivitat i les diferenciï de la resta.

L'output del projecte és un complet Business pla que, com a resultat dels treballs dels seus equips màster, pot rebre el suport d'altres programes d'ACCIÓ i apropar-lo al mercat de capitals per al seu finançament i desenvolupament.

L’outcome del Programa és la presentació d'un grup de projectes i start-ups a grups de potencials inversors interessats que decideixin aportar els recursos que aquells necessiten per començar la seva etapa de creixement i desenvolupament, amb el suport del Centre d'Emprenedors d´EADA.

S'ha ampliat el termini de presentació de projectes fins al 2 de novembre de 2017.

Consulteu més informació



La UdL a l'Open Innovation Forum

Open Innovation Forum

El passat 5 d'octubre, Fira de Barcelona va acollir l'Open Innovation Forum, el punt de trobada entre necessitats d'innovació i propostes de solució. La Universitat de Barcelona -a través de la Fundació Bosch i Gimpera-, la Universitat Autònoma de Barcelona -a través del Parc de Recerca UAB-, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’IQS Tech Factory, ACCIÓ i Expoquimia-World Chemical Summit van unir esforços per proposar conjuntament solucions innovadores a problemes socials i empresarials.

La Universitat de Lleida, a través de la Unitat de Valorització i Transferència (Trampolí Tecnològic) i el Centre DBA, va participar en la trobada ajudant a resoldre les necessitats d'innovació plantejades per les empreses. Mitjançant una agenda d’entrevistes pre-concertades, les empreses i investigadors es van reunir per explorar com desenvolupar i tirar endavant les innovacions.

Aquesta primera edició de l’Open Innovation Forum ha estat enfocada a quatre sectors: salut, alimentació, química i energia. Més de 40 empreses d’aquests àmbits han llançat les seves necessitats d’innovació, basades tant en el desenvolupament de nous productes o serveis, millores de processos o prototips. Hi han participat tant petites i mitjanes empreses com grans companyies, com Chiesi, Almirall, AC Marca, Carinsa, Casa Ametller o Carburos Metálicos.

Entre els 70 reptes plantejats es troba el desenvolupament d’eines de geocalització per a productes farmacèutics, noves tècniques d'encapsulació d'aromes, fragàncies i bioactius, materials d’impressió 3D, noves molècules per al sector cosmètic, o eines per preveure el cost elèctric de mercat.

Durant la trobada, amb més de 150 participants, es van dur a terme 200 reunions entre les empreses i els investigadors.



L'start-up Agroptima de la UdL al Catàleg d'Emprenedores Universitàries INNOVATIA 8.3

Catàleg Innovatia

El Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades i la Universidade de Santiago de Compostela han treballat conjuntament en el Projecte INNOVATIA 8.3, dirigit a fomentar l'esperit empresarial de les dones en l'àmbit científic-tecnológic, i a la creació d'un model d'intervenció que integri la perspectiva de gènere en els processos de transferència de coneixement i en el procés de creació d'empreses de base tecnològica.

En aquest catàleg es mostren algunes de les empreses creades amb el suport de les universitats públiques espanyoles i liderades per dones. Són iniciatives empresarials que compten amb un clar component innovador. En el cas de la Universitat de Lleida figura l'empresa Agroptima, una startup desenvolupadora d'una app per a la gestió eficient de les explotacions agrícoles. La app d'Agroptima acompanya a l'agricultor o agricultora en el seu lloc de treball permetent-li anotar les seves tasques (dades de collita, sembra…) sense necessitat de cobertura.

Consulteu el catàleg