Novembre 2016



Neix la plataforma Barcelona & Catalonia Startup Hub, que identifica més de 1.000 start-ups catalanes amb un alt potencial de creixement

Barcelona & Catalonia Startup Hub

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, va presentar ahir la plataforma Barcelona & Catalonia Startup Hub, una eina virtual que identifica més de 1.000 start-ups catalanes amb un alt potencial de creixement. Aquest hub neix amb l’objectiu d’impulsar la projecció internacional de l’ecosistema start-up català i de contribuir a la captació d’inversions per part d’aquestes empreses.

La plataforma startups.catalonia.com és fruit d’un treball d’anàlisi de més d’un any per seleccionar i obtenir una fotografia clara del col·lectiu start-up a Catalunya, un dels més dinàmics a Europa: de fet, Barcelona és la 5a regió europea en termes d’start-ups d’acord amb diversos rànquings internacionals, com EU-Startups o Startup Heatmap Europe. Les start-ups són, a més, un clar factor d’impuls a la innovació per a Catalunya, ja que són les empreses que concentren una major activitat innovadora.

Barcelona&Catalonia Startup Hub funcionarà com un nou punt de connexió de tots els agents de l’ecosistema start-up (inversors, acceleradores, mentors, incubadores, empreses i altres plataformes de finançament) i permetrà, a més, orientar de manera més efectiva les polítiques de suport al seu creixement, englobades actualment en el programa Startup Catalonia d’ACCIÓ.

La presentació oficial de la nova plataforma serà aquest dimecres, 30 de novembre, al Museu Marítim de Barcelona, on a partir de les 18:00 hores tindrà lloc la jornada “Be Connected. Join the hub”, que reunirà centenars d’start-ups catalanes.

Consulteu la notícia.



La despesa en R+D de Catalunya al 2015 ha assolit un 5,8% més que el 2014

Baiget

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va anunciar el passat divendres que “per primer cop des del 2008 creix la inversió en R+D de Catalunya”. Baiget va explicar que el 2015 l’R+D ha augmentat un 5,8% en relació a l’any anterior i que ha crescut a les universitats, a les administracions públiques i “molt especialment en l’àmbit de les empreses”. De fet, el conseller va assegurar, en el marc de la missió organitzada per ACCIÓ a Cuba, que les empreses catalanes “s’han cregut que si volen estar presents al món també han de fer inversions en R+D”.

El creixement de la inversió en R+D a Catalunya és superior al del conjunt de l’Estat espanyol, amb un augment del 2,7%, i s’explica pel creixement de la inversió empresarial i l’ensenyament superior. Així, el 2015 la inversió de les empreses catalanes en R+D va ser de 1.773 milions d’euros, un 6% més que l’any 2014, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

El conseller va donar a conèixer aquestes dades a l’Havana, on ha signat un acord amb el centre de biotecnologia més important de Cuba, BioCubaFarma, per promoure projectes conjunts amb empreses i centres catalans en l’àmbit del sector biofarmacèutic.

Consulteu la notícia.



Oberta la convocatòria d'ajuts destinats a incentivar els plans d'actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors de tecnologia catalans

TECNIO

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Coneixement, obre la convocatòria per a l'any 2016 per a la concessió d'ajuts destinats a incentivar els plans d'actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors catalans de tecnologia, que inclou les línies següents: els ajuts per incentivar els plans d'actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors de tecnologia acreditats TECNIO i els ajuts per l'execució dels plans d'actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors públics de tecnologia candidats a ser acreditats TECNIO.

Per a la primera línia són beneficiaris:

- Desenvolupadors de tecnologia públics acreditats TECNIO
- Desenvolupadors de tecnologia privats amb afany de lucre acreditats TECNIO
- Universitats catalanes o fundacions universitàries que compten amb desenvolupadors de tecnologia pública acreditats TECNIO i amb la figura de dinamitzador

Per a la segona línia són beneficiaris:

- Desenvolupadors de tecnologia que van obtenir finançament en la línia d'ajuts TECNIO 2015 i no arribin al compliment de les condicions per ser acreditat TECNIO.

Més informació: Fitxa-resum / Bases reguladores / Convocatòria / Aplicatiu de sol·licitud.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 27 de desembre de 2016.



El Govern crea la xarxa Catlabs per potenciar el talent en matèria d'innovació a Catalunya

Xarxa Catlabs

El Govern ha aprovat avui la creació del programa Catlabs, una xarxa que pretén reforçar el potencial existent al territori en matèria d'innovació digital, social i col·laborativa i donar-li visibilitat. L'Executiu català vol identificar els agents que actualment ja es dediquen a la innovació, per facilitar-los l'accés a una xarxa interconnectada que els permeti compartir interessos comuns i posar el seu talent al servei de la societat. Amb aquest programa, Catalunya es posiciona com a referent d'innovació a Europa.

Des del programa Catlabs es realitzaran actuacions de dinamització, formació i suport a la innovació arreu del territori català. El programa també preveu accions per promoure la participació de la xarxa Catlabs en projectes internacionals, amb la voluntat de consolidar Catalunya com a referent en models d’innovació oberta.

El programa Catlabs forma part de l'Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), que, amb el suport del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, impulsa la innovació com a motor de creixement econòmic sostenible i de creació de llocs de treball.

Així doncs, el programa Catlabs se suma a altres instruments de la RIS3CAT, com les comunitats RIS3CAT, els nuclis tecnològics, els projectes per a l’especialització i competitivitat territorial (PECT) i la compra pública d’innovació, que, els anys vinents, canalitzaran més de 400 milions d’euros del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 cap al teixit productiu i el sistema d’innovació de Catalunya i generaran una inversió superior als 1.000 milions d’euros.

Consulteu la notícia.