El Govern crea la xarxa Catlabs per potenciar el talent en matèria d'innovació a Catalunya


Xarxa Catlabs

El Govern ha aprovat avui la creació del programa Catlabs, una xarxa que pretén reforçar el potencial existent al territori en matèria d'innovació digital, social i col·laborativa i donar-li visibilitat. L'Executiu català vol identificar els agents que actualment ja es dediquen a la innovació, per facilitar-los l'accés a una xarxa interconnectada que els permeti compartir interessos comuns i posar el seu talent al servei de la societat. Amb aquest programa, Catalunya es posiciona com a referent d'innovació a Europa.

Des del programa Catlabs es realitzaran actuacions de dinamització, formació i suport a la innovació arreu del territori català. El programa també preveu accions per promoure la participació de la xarxa Catlabs en projectes internacionals, amb la voluntat de consolidar Catalunya com a referent en models d’innovació oberta.

El programa Catlabs forma part de l'Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), que, amb el suport del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, impulsa la innovació com a motor de creixement econòmic sostenible i de creació de llocs de treball.

Així doncs, el programa Catlabs se suma a altres instruments de la RIS3CAT, com les comunitats RIS3CAT, els nuclis tecnològics, els projectes per a l’especialització i competitivitat territorial (PECT) i la compra pública d’innovació, que, els anys vinents, canalitzaran més de 400 milions d’euros del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 cap al teixit productiu i el sistema d’innovació de Catalunya i generaran una inversió superior als 1.000 milions d’euros.

Consulteu la notícia.