Setembre 2015



Premis Fundació Princesa de Girona

Premis FPdGI

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) ha obert el termini de presentació de candidatures als Premis FPdGi 2016, que aquest any arriben a la seva setena edició.

La FPdGi convoca anualment els Premis Fundació Princesa de Girona amb la voluntat de promoure i fomentar la iniciativa i l'esforç, la recerca científica i la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors que demostren inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i que tenen la capacitat d'assumir riscos i la motivació necessàries per induir canvis en la societat.

En total es concedeixen cinc premis: quatre premis individuals a joves (entre els 16 i 35 anys) que emprenen i comencen una obra, un negoci o un afany, especialment si comporta dificultat o risc, i que, en fer-ho, són capaços d'induir de manera creativa canvis positius en la societat i a entitats que treballin a favor dels joves, especialment en el foment de l'esperit emprenedor, l'ocupabilitat i la inserció laboral, l'educació i l'èxit escolar i la vocació i el talent.

Les persones o entitats interessades a participar en aquesta nova edició dels Premis Fundació Príncesa de Girona han de presentar les seves candidatures abans de les 23h del dia 30 de novembre de 2015.

Consulteu més informació.



14a edició del Fòrum NEOTEC INNVIERTE

Fòrum Neotec

Santander acollirà el proper 26 de novembre la 14a edició del Fòrum NEOTEC INNVIERTE, una trobada anual entre inversors i empreses de base tecnològica que busquen finançament.

Aquesta trobada està dirigida a empreses joves que es trobin a les primeres fases del seu cicle de vida. Per exemple, start-ups que necessitin capital llavor per començar el seu projecte o requereixin d'una primera o segona ronda d'inversió per finalitzar el desenvolupament del seu prototip, millorar el seu producte i/o el seu accés al mercat.

L'esdeveniment és una iniciativa del Centre pel Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI), que enguany ha comptat amb la col·laboració de la Societat pel Desenvolupament de Cantàbria (SODERCAN) i la xarxa espanyola d'Oficines de Transferència de Resultats de Recerca (RedOTRI).

Consulteu més informació.



Convocatòria d'ajuts en forma de garantia de préstecs participatius per empreses joves i innovadores sorgides de la recerca (MERCAT 2015)

MERCAT 2015

Aquest ajut correspon a la tercera fase del Programa Indústria del Coneixement que té com a objectiu afavorir el desenvolupament de noves empreses de base científica.

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular la concessió d'ajuts en forma de garantia dels préstecs participatius que formalitzarà IFEM en coinversió amb inversors privats independents per a empreses joves i innovadores sorgides de la recerca que porten a terme les universitats catalanes i els centres de recerca de Catalunya (centres CERCA).

Podran ser beneficiàries d'aquesta línia d'ajuts les empreses joves i innovadores amb establiment operatiu a Catalunya impulsades per les universitats catalanes i els centres de recerca a Catalunya (centres CERCA) per llançar al mercat els resultats de la seva recerca i coneixement.

Les empreses beneficiàries hauran de complir la finalitat de la subvenció en un termini màxim de 5 anys.

La quantia màxima de l'ajut en forma de garantia serà del 80% del risc viu de les operacions de crèdit concedides per IFEM.

El termini de la convocatòria finalitza el 31 d'octubre de 2015.

Consulteu més informació.



Un projecte d'emprenedoria de la UdL, un dels 40 guanyadors a l'Estat del Programa YUZZ per a joves amb idees

Yuzz

Oriol-Boris Monjo Farré, recent graduat en Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat de Lleida, viatjarà a Silicon Valley al costat d'altres 40 joves emprenedors de l'Estat, en resultar guanyador de la territorial de Lleida de la VI Edició del Programa YUZZ per a joves amb idees, gràcies al seu projecte BizCount.

BizCount és una plataforma de compra col·lectiva que proposa una innovació en la gestió del negoci, adreçada tant a pimes com a fàbriques, que cobreix la seua necessitat de disposar d’una eina que les permeti agrupar-se de manera senzilla per optimitzar les seues compres.

Aquest projecte ha estat seleccionat com la millor idea del Centre YUZZ Lleida entre els 7 projectes que han arribat a la final del programa, on hi han participat un total de 25 joves emprenedors. L'artífex de BizCount ha obtingut així una plaça per viatjar a Silicon Valley, del 29 d'octubre al 4 de novembre propers, i conèixer in situ empreses com ara Google, LinkedIn, Facebook o Hewlett Packard o assistir a conferències en universitats com Berkeley o Standford.

A més podran conèixer l'Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banco Santander, ICEX i Red.es-, la fita és facilitar la implantació de pimes de base tecnològica espanyola en un dels entorns més competitius del món.

El jurat -format per representants de Banco Santander, CISE, SECOT, la UdL i l'Ajuntament de Lleida - ha seleccionat aquest projecte com el millor del Centre YUZZ Lleida, on els joves han pogut comptar amb el suport de la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària de la UdL i l’Institut Municipal d’Ocupació.

El 6 de novembre, a la Ciudad Grupo Santander de Madrid, els 41 joves seleccionats dels centres YUZZ locals presentaran les seves idees davant un jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col·laboradores del Programa YUZZ. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguin accelerar els seus projectes.

El projecte YUZZ va arrencar el 2009 amb dos centres, un a Barcelona i un altre a Madrid, com un viver tecnològic de grans idees. Des de llavors ha crescut de forma exponencial i en aquesta nova edició, que dirigeix CISE amb el patrocini de Santander Universidades, ha arribat als 41 Centres YUZZ repartits per tot Espanya amb la participació de prop de 900 joves emprenedors.

Consulteu la notícia.



V Convocatòria Fons d'Emprenedors Fundació Repsol

Fondo Emprendedores

El Fons d'Emprenedors Fundació Repsol promou el desenvolupament de projectes empresarials orientats a aportar millores en l'ús eficient de l'energia i els recursos naturals.

En la convocatòria podran participar totes aquelles persones físiques majors d'edat, així com qualsevol persona jurídica legalment constituïda, de qualsevol nacionalitat, i que siguin titulars d'un projecte empresarial que destaqui per utilitzar procediments, processos, tecnologies, etc., que impliquin aportacions significatives en l'àmbit de l'eficiència energètica i l'energia.

Aquesta iniciativa de la Fundació Repsol s'emmarca en l'estratègia Repsol d'impulsar el desenvolupament de projectes innovadors en l'àmbit de l'energia i s'integra dintre dels seus compromisos de millora de la sostenibilitat dels models energètics actuals. Repsol pretén que els projectes empresarials que es desenvolupin, recolzats pel Fons d'Emprenedors Fundació Repsol, a més de generar activitat econòmica, aportin valor, generin ocupació i millorin la competitivitat i la sostenibilitat de l'economia espanyola.

El termini per presentar les corresponents candidatures s'inicia el 10 de setembre de 2015 i finalitzarà el 15 de novembre de 2015 a les 24 hores (horari peninsular).

Consulteu més informació.