Març 2015



La UdL tanca al públic durant la Setmana Santa

Tancament UdL

La Universitat de Lleida (UdL) tancarà les seues portes al públic durant la Setmana Santa per estalviar uns 30.000 euros, una quantitat similar a l'assolida durant el mateix període de l'any 2014. La majoria d'edificis suspendran la seua activitat quotidiana entre els dies 30 de març i 6 d'abril, ambdós inclosos. Restarà en funcionament la Biblioteca de la Facultat de Lletres, a l'edifici del Rectorat, i es manté el servei de seguretat les 24 hores en tots els campus.

La biblioteca obrirà les seues portes en l'horari habitual de 9.00h a 21.00h del 30 de març a l'1 d'abril, així com els dies 4 i 5. Mentre, el 2 d'abril, Dijous Sant, només funcionarà de 9.00 a 15.00h i el 3, Divendres Sant, estarà tancada. També obren les sales d'estudi de Lletres i Ciències de la Salut, així com les sales d'estudi i d'usuaris de l'edifici Polivalent del campus de Cappont.

Altres equipaments de la UdL que continuen en funcionament són l'edifici CREA, a Cappont; els laboratoris del campus d'Agrònoms, i l'IRBLleida, al campus de Ciències de la Salut. També es manté obert el Registre General de la UdL, ubicat al Rectorat, els dies 30 i 31 de març, i 1 i 2 d'abril.

La Universitat de Lleida va començar amb els tancaments institucionals durant els períodes d'inactivitat docent a l'estiu del 2011 coincidint amb les retallades pressupostàries i, des de llavors, n'ha anat augmentant la durada. L'any passat se'n van produir tres: el de Setmana Santa, del 14 al 21 d'abril; el de l'estiu, del 2 al 24 d'agost; i el de Nadal, del 24 de desembre al 5 de gener de 2015.

Consulteu més informació.



Premis EmprendedorXXI

Premi EmprendedorXXI

L'objectiu dels Premis EmprendedorXXI és identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement d'Espanya.

Els premis s'atorguen en dos categories:

- "Emprendes": per a empreses innovadores de fins a 2 anys d'activitat. L'aportació econòmica per a cadascuna de les 17 empreses guanyadores autonòmiques és de 5.000 euros. Les tres empreses finalistes obtindran addicionalment l'accés gratuït durant un any a un dels ponts d'internacionalització inclosos en el Programa d'Acompanyament. L'empresa guanyadora estatal obtindrà addicionalment l'aportació econòmica de 20.000 euros en metàlic.

- "Creces": per a empreses innovadores de 2 a 7 anys d'activitat, dels sectors Ciències de la Vida, TIME (Telecomunicacions, Internet, Media i Entreteniment), Industrial/Sostenibilitat i Agroalimentari. Les 32 empreses seleccionades participaran en l'Executive Growth Program, curs especialitzat intensiu de 3 dies a càrrec d'ESADE i IESE, una borsa de viatge de fins a 400€, accés preferent als vehicles d'inversió de Caixa Capital Risc i ENISA per a empreses en creixement i accés al programa d'acompanyament per a empreses en creixement de Caixa Capital Risc durant un any. Els dotze finalistes (3 per sector) obtindran addicionalment l'accés gratuït durant un any a un dels ponts d'internacionalització inclosos en el Programa d'Acompanyament. I les quatre empreses guanyadores obtindran addicionalment 50.000 euros cadascuna.

La Fundació "la Caixa" atorga un premi accèsit dotat amb 25.000 euros a l'empresa amb major impacte social. Per atorgar l'accèsit a l'emprenedor social es valorarà la proposta de transformació o impacte social mitjançant una activitat empresarial econòmica i ambientalment sostenible.

Terminis:
- Categoria "emprendes": fins 10 d'abril de 2015
- Categoria "creces": fins 10 d'abril de 2015

Consulteu més informació sobre el Premi.



El CDTI llança un fons de capital risc que mobilitzarà entre 400 i 600 milions d'euros

CDTI

La secretària d'Estat de R+D+i, Carmen Vela, ha anunciat el llançament d'un fons de private equity per donar suport a empreses espanyoles de mitjana capitalització. Aquesta iniciativa del centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) pretén mobilitzar una inversió total d'entre 400 i 600 milions d'euros, dels que 100 milions els aportarà el propi CDTI.

Aquest nou fons oferirà facilitats perquè empreses espanyoles de capitalització mitjana amb capacitats tecnològiques demostrades puguin accedir a un mercat de capitals que els permeti abordar majors nivells de creixement i expansió. Les inversions es dirigiran principalment als sectors de química (inclosa farmàcia), indústria de l'electrònica i TIC, indústria del transport, biotecnologia i agroalimentació, energia i béns d'equip.

A través d'aquest instrument el sector públic comparteix risc amb les empreses innovadores espanyoles que aposten pel creixement, l'ocupació de qualitat i la competitivitat internacional. Aquesta mesura junt amb altres de naturalesa similar dedicades a fases inicials (capital llavor i capital risc) permeten reforçar les inversions especialitzades en empreses tecnològiques, completant un camí que es va iniciar al 2012, quan el CDTI va llançar una primera iniciativa en aquest sentit: els fons de capital risc Innvierte.

El CDTI també concedirà les ajudes Neotec amb subvencions per promoure la creació i consolidació de petites empreses de base tecnològica amb menys de quatre anys de vida.

Consulteu la notícia per ampliar la informació.



El CDTI inverteix més de 72 M€ per 137 projectes de R+D+i empresarial

CDTI

El Consell d'Administració del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) ha aprovat 137 nous projectes de R+D+i amb un pressupost total que supera els 93 milions d'euros. El CDTI aportarà més de 72 milions d'euros impulsant, d'aquesta manera, la R+D+i empresarial.

De les iniciatives aprovades, 96 són projectes individuals de R+D; 35 pertanyen a la Línia Directa d'Innovació; 3 són projectes consorciats de R+D en els que participen 7 empreses i 3 projectes corresponen a la Línia d'Innovació Global que té per objectiu finançar projectes d'inversió en innovació i incorporació de tecnologia innovadora que contribueixin al creixement i internacionallització d'empreses espanyoles que les seves instal·lacions es trobin situades en el nostre país o en l'estranger.

En el desenvolupament d'aquests projectes participen 134 empreses, de les quals el 62% són pimes i, d'aquestes, el 46% pertany a sectors de mitjana i alta tecnologia. Del total de les companyies implicades, 50, és a dir, un 37%, rep, per primera vegada, finançament del CDTI.

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial estima que la suma d'aquestes iniciatives suposarà la generació de 708 llocs de treball directes que mobilitzaran, a més, 1.035 llocs de treball indirectes. En total, 1.743 llocs de treball per al conjunt de l'economia.

Consulteu més informació.