El CDTI llança un fons de capital risc que mobilitzarà entre 400 i 600 milions d'euros


CDTI

La secretària d'Estat de R+D+i, Carmen Vela, ha anunciat el llançament d'un fons de private equity per donar suport a empreses espanyoles de mitjana capitalització. Aquesta iniciativa del centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) pretén mobilitzar una inversió total d'entre 400 i 600 milions d'euros, dels que 100 milions els aportarà el propi CDTI.

Aquest nou fons oferirà facilitats perquè empreses espanyoles de capitalització mitjana amb capacitats tecnològiques demostrades puguin accedir a un mercat de capitals que els permeti abordar majors nivells de creixement i expansió. Les inversions es dirigiran principalment als sectors de química (inclosa farmàcia), indústria de l'electrònica i TIC, indústria del transport, biotecnologia i agroalimentació, energia i béns d'equip.

A través d'aquest instrument el sector públic comparteix risc amb les empreses innovadores espanyoles que aposten pel creixement, l'ocupació de qualitat i la competitivitat internacional. Aquesta mesura junt amb altres de naturalesa similar dedicades a fases inicials (capital llavor i capital risc) permeten reforçar les inversions especialitzades en empreses tecnològiques, completant un camí que es va iniciar al 2012, quan el CDTI va llançar una primera iniciativa en aquest sentit: els fons de capital risc Innvierte.

El CDTI també concedirà les ajudes Neotec amb subvencions per promoure la creació i consolidació de petites empreses de base tecnològica amb menys de quatre anys de vida.

Consulteu la notícia per ampliar la informació.