Juny 2012



Línia de finançament per a autònoms i comerços

Emprèn

Línia de finançament destinada als autònoms, les microempreses de qualsevol sector d'activitat i també a les petites i mitjanes empreses del sector del comerç.

Les ajudes consisteixen en l’aval del 70%, sobre un crèdit per a inversió i/o per circulant d’entre 10.000 i 100.000 euros i hi participen com a entitats col·laboradores “La Caixa” i “Banc Sabadell”.

Les ajudes que es dirigeixen a autònoms, microempreses i petites i mitjanes empreses del sector del Comerç es tramiten a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Les ajudes dirigides a autònoms i microempreses es tramitaran des de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom.

Aquest nou programa és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació i l’Institut Català de Finances, on hi participen com a òrgans de gestió el Consorci del Comerç, Artesania i Moda i la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom.

El termini per presentar sol·licituds es tancarà el proper 30 d’octubre.

Consulteu més informació.



Convocatòria INNPACTO 2012

INNPACTO 2012

El Ministeri d’Economia i Competitivitat convoca el Programa INNPACTO, de suport a projectes de col•laboració entre empreses i organismes d’investigació per dur a terme projectes de R+D+i. Aquest tipus de projectes són una de les vies per valoritzar la recerca i fer efectiva la transferència de tecnologia i coneixement a les empreses.

Us resumim, tot seguit, les característiques més destacades d’aquest programa d’ajuts:
- Objectiu: fomentar la cooperació estable entre el sector productiu i els agents de R+D+i i focalitzar i orientar la R+D cap als mercats innovadors
- Beneficiaris: empreses, OPIs, CCTT, universitats, centres d’R+D+i, etc.
- Durada: projectes de 2 a 4 anys
- Pressupost mínim per projecte: 500.000€

El termini de presentació és del 26 de juny al 17 de juliol de 2012. (+)



Premis RedEmprendia 2012

Red Emprendia

RedEmprendia -Xarxa Universitària Iberoamericana d'Incubació d'Empreses, que promou la innovació i l’emprenedoria responsables-, amb el suport del Banc Santander, ha convocat els següents premis:

"Premi RedEmprendia 2012: de la Universitat a l’Empresa", dirigit a projectes empresarials i empreses joves, i que busca identificar i donar suport a projectes empresarials innovadors, desenvolupats des de l’àmbit universitari iberoamericà. Consulteu les bases.

“Premi RedEmprendia 2012: de la Idea a l’Acció”, dirigit a buscar i donar suport a idees orientades a l’emprenedoria, amb característiques innovadores i que mostrin potencial de desenvolupament comercial com a negoci. Podran participar estudiants de grau, posgrau o doctorat. Consulteu les bases.

Després d’un procés d’avaluació de les candidatures rebudes, els finalistas d’ambdós premis seran convidats a presentar les seves idees i projectes a Madrid, durant la celebració del fòrum “RedEmprendia Spin2012”, que tindrà lloc el 27 i 28 de novembre, on seran escollits els guanyadors.



Entrevistem a... Cerveseria Ponent

Cerveseria Ponent

Josep Sala i David Romero, dos titulats d'Enginyeria Agrònoma de la UdL, han guanyat la primera edició del Concurs de Desenvolupament d'Idees de Negoci Innovadores "IdeaUdL" amb el projecte empresarial Cerveseria Ponent.

Els mateixos protagonistes ens expliquen l'experiència de participar en aquest concurs i les seves expectatives de futur.

Vegeu l'entrevista



Convocatòria INNCORPORA 2012

INNCORPORA

El Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO) i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) convoquen el programa d'ajudes INNCORPORA per a la contractació i formació inicial obligatòria de tecnòlegs amb Titulació Universitària per a la realització d'un projecte concret de recerca industrial, desenvolupament experimental o estudi de viabilitat tècnica previ.

Poden optar a la convocatòria empreses públiques i privades, spin offs, centres tecnològics, centres de suport a la innovació tecnològica, associacions empresarials i, parcs científics i tecnològics que desenvolupin projectes de recerca industrial, de desenvolupament tecnològic o estudis de viabilitat tècnica previs.

El termini de presentació finalitza el 12 de juliol de 2012 (+)



Bizbarcelona impulsa durant dos dies l'esperit empresarial i l'emprenedoria

Bizbarcelona

El foment de l'activitat empresarial i l'esperit emprenedor han registrat un important impuls després d'acollir 1.514 entrevistes entre emprenedors i inversors, 936 sessions d'assessorament i 164 ponències i taules rodones a càrrec de 256 experts en estratègia empresarial, internacionalització, finançament, màrqueting, innovació i vendes.

L'empresa de Singapur Awak Technologies ha guanyat la quarta edició de la Global Entrepreneurship Competition (GEC), torneig en el qual competeixen els millors 16 business plans del món. L'empresa nord-americana en fase de desenvolupament Alphabet Energy ha estat la segona classificada.

En la seva segona edició, Bizbarcelona ha registrat uns 12.000 visitants durant els dos dies de celebració i ha acollit 85 expositors. (+)



Microcrèdits per afavorir l'autoocupació femenina i la creació d'empreses promogudes per dones per a 2012

microcredits

L’objecte d’aquesta convocatòria és fomentar l’autoocupació femenina i la creació d’empreses promogudes per dones amb la finalitat d’establir una via alternativa per a l’accés de les dones al món laboral.

Organisme atorgant:
Ajuntament de Lleida - Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat

Aquests ajuts estan dirigits a dones que compleixin els següents requisits:
- Ser major d’edat.
- Estar empadronada al municipi de Lleida amb una antiguitat mñinima de 6 mesos.
- Voler endegar un nou projecte empresarial a la ciutat de Lleida. També es consideraran projectes de nova creació els que no hagin complert un any d’antiguitat en el moment de presentar la sol·licitud.
- No tenir deutes amb l’ajuntament de Lleida, amb la Hisenda Pública, ni amb la Tresoreria de la Seguretat social. Serà necessari aportar els certificats corresponents.
- Tenir el permís de treball que autoritzi el treball per compte propi.
- No podran obtenir la condició de beneficiaris les persones o entitats que es trobin en algunes de les circumstàncies establertes a l’article 6 de l’annex I del Pla Estratègic de Subvencions en les Bases Reguladores Generals de la concessió de subvencions de l’Ajuntament de Lleida i els seus Organismes Autònoms.

Les condicions dels microcrèdits són les següents:
- Tipus d’interès: 0%.
- Període màxim de carència: 6 mesos.
- Termini màxim de devolució: 4 anys (inclòs el període de carència).
- Retorn del capital: les quotes d’amortització del préstec es realitzaran en el temps i els terminis que s’estableixen en cadascun dels convenis, segons s’estableix a la secció X.

Dotació pressupostària:
- Aquesta línia està dotada amb un import màxim de 400.000 euros.

Termini de presentació:
- Fins al 7 de juliol de 2012

Consulteu més informació sobre la convocatòria.



Catalunya, Regió Emprenedora Europea l'any 2012

Regio Emprenedora Europea

Enguany, Catalunya ha estat reconeguda com a Regió Emprenedora Europea (EER) per la seva capacitat per a estimular el seu entorn emprenedor i el seu teixit productiu, tot seguint les recomanacions que emanen de les directrius comunitàries, especialment de la Small Business Act (SBA).

Aquest guardó va ser refermat pel jurat EER l’any 2011 amb la presentació de les noves línies estratègiques en aquesta matèria, que es van materialitzar en el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014.

ACC1Ó és la principal agència executiva a Catalunya per aplicar aquesta estratègia i com a tal, l’EER reconeix l’adequació dels seus programes al principi de “pensar primer a petita escala”, eix sobre el qual gira la política d’empresa i emprenedoria comunitària. (+)



Sessions sobre finançament

finançament

ACC1Ó, l'agència de suport a la innovació i la internacionalització de l'empresa catalana, et convida a participar en les properes sessions sobre finançament dirigides a emprenedors i emprenedores. Una oportunitat per posar-te al dia i planificar millor l'estratègia per trobar finançament.

Consulteu programació