Maig 2012XIII Jornada Emprenedors i Innovació

Jornada XEU

El pròxim dijous, 31 de maig de 2012, es celebrarà la XIII Jornada d'Emprenedors i Innovació a la Universitat de Lleida.

La jornada, que es desenvoluparà durant el matí, serà inaugurada pel Magfc. Sr. Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, i el Sr. Pere Enciso, degà de la Facultat de Dret i Economia de la Universitat de Lleida.

Durant l'acte els assistents podran gaudir de la conferència "Diversifica els contactes per innovar millor" i de dos taules rodones "Experiències emprenedores a Lleida" i "Emprenedoria i innovació a la universitat".

La clausura de la jornada anirà a càrrec del Sr. Ferran Badia, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, i del Sr. Jose Luis Gallizo, director del departament d'AEGERN de la UdL.Un projecte de cerveseria artesana guanya el 1r Concurs IdeaUdL

Participants Concurs

Un projecte per elaborar una cervesa artesana amb propietats probiòtiques impulsat per dos titulats d'Enginyeria Agrònoma de la Universitat de Lleida (UdL) ha guanyat la primera edició del Concurs de Desenvolupament d'Idees de Negoci Innovadores IdeaUdL, dotat amb 2.000 euros. Josep Sala i David Romero han recollit el guardó en un acte presidit pel rector, Roberto Fernández; acompanyat pel vicerector de Planificació, Innovació i Empresa, Ferran Badia; i la representant del Consell Social, Teresa Vallés. El segon premi, de 1.500€, ha recaigut avui en una iniciativa per a produir tiazolidina i els seus derivats, d'interès per a empreses de fertilitzants i adobs. És iniciativa de tres investigadores en formació del departament de Química de la UdL, Olalla Novo, Anna Canela i Sílvia López.

Cerveseria Ponent proposa l'elaboració i distribució al detall i a l'engròs de dos estils diferents d'aquesta beguda, Weissbier i Red Ale, amb propietats beneficioses per a la salut, incrementant la concentració de llevat actiu present en el producte final. Aquest ingredient és una font excel·lent per cobrir les necessitats de vitamines, minerals, oligoelements, proteïnes i aminoàcids essencials. La previsió és produir inicialment 100.000 litres anuals per distribuir-los en el mercat regional de Lleida, tot i que els seus promotors preveuen també una expansió en tot el territori català i estatal.

Síntesi de tiazolidina i derivats és un projecte empresarial que sorgeix del grup d'investigació de Química Agroalimentària Sostenible de la UdL. Està basat en la producció d'aquests productes amb valor afegit per cobrir les necessitats de les empreses de fertilitzants d'una forma més rendible i sostenible amb el medi ambient. Això implica una aposta per la química sostenible (Green Chemistry), enfront de la química tradicional. A més,la tecnologia de microreactors que utilitzen millora l'eficiència energètica mantenint la capacitat de producció en un espai més reduït. Per bé que inicialment els clients se centren a l'àrea de Lleida, a llarg termini es pretén ampliar l'àmbit d'actuació a la resta de Catalunya i Aragó.

Aquest concurs impulsat pel Trampolí Tecnològic de la UdL, que forma part de la Xarxa d'Unitats de Valorització d'ACC1Ó, amb el suport del Consell Social va néixer amb l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor i la cultura de la innovació entre els joves de fins a 30 anys. La iniciativa anima l'estudiantat, els titulats i els investigadors en formació vinculats a la UdL a aplicar els coneixements rebuts en la seua etapa universitària al desenvolupament de productes i/o serveis amb possibilitat de ser explotats comercialment. A partir d'ara, el Trampolí Tecnològic donarà suport als projectes que ho sol·licitin, hagin guanyat o no, perquè es facin efectives les idees de negoci plantejades. (+)

Imatge: Els participants al concurs amb les autoritats acadèmiquesEstratègia 2012-2014 en matèria de Propietat Industrial per a empreses i emprenedors

Estratègia PI

L'Estratègia 2012-2014 és una iniciativa del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, que pretén constituir la Propietat Industrial com una eina i factor clau en la presa de decisions quotidianes de les empreses i dels emprenedors. El seu objectiu és impulsar la diferenciació, especialització i major rendiment del sistema productiu espanyol, contribuint així a millorar la posició competitiva de les empreses en els mercats globals mitjançant l'ús estratègic dels instruments de protecció de la Propietat Industrial (PI).

La Propietat Industrial és un factor clau en les decisions que es prenen quotidianament en les empreses. Pràcticament tots els dies apareixen en el mercat nous productes, marques i dissenys, resultat del procés d'innovació i creativitat contínues.

Una gestió eficaç de la Propietat Industrial permet a les empreses utilitzar els seus actius intangibles per fer-les més competitives i així augmentar el seu avantatge en els mercats. Facilitar aquesta gestió, aumentant la cultura sobre Propietat Industrial i eliminar barreres de tipus administratiu o financer és, per tant, un dels principals objectius de l'Estratègia. (+)BizBarcelona 2012, saló emprenedor

BizBarcelona

Els propers dies 13 i 14 de juny se celebrarà BizBarcelona, l’esdeveniment de referència a Catalunya en matèria d’emprenedoria. Durant aquests dos dies la Fira de Barcelona serà el punt de reunió de les solucions per a la creació, el creixement i la internacionalització d’empreses i projectes empresarials, agrupades en 9 temàtiques: finançament, innovació, internacionalització, estratègia i gestió empresarial, vendes, optimització de recursos, eïnes de marketing i comunicació, franquícies i habilitats directives.

Per a més informació consultar Bizbarcelona 2012Premis TR35 Spain 2012

Premis tr35 Spain

L'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), a través de la seva revista Technology Review, reconeix i premia el treball dels 10 joves innovadors espanyols menors de 35 anys més destacats.

L'objectiu és reconèixer l'esforç i dedicació dels joves que treballen en el desenvolupament de noves tecnologies o en l'aplicació creativa de les ja existents per resoldre els problemes actuals.

La data límit és el 26 de juliol de 2012.

Per a més informació consultar Premis TR35 Spain 2012Startup Weekend Barcelona 2012

Startup Weekend Barcelona

Startup Weekend és un esdeveniment de 54 hores de durada que té com a objectiu crear projectes en el sector de les noves tecnologies que puguin servir com a base per a un projecte (startup) viable.

El programa es desenvolupa amb èxit actualment en més de 35 països de tot el món, el que converteix a Startup Weekend en una de les principals comunitats internacionals d'emprenedors.

Aquesta trobada es celebrarà a Barcelona, del 29 de juny a l'1 de juliol de 2012, a les instal•lacions de Wayra (Via Augusta 177). (+)ACC1Ó dissenya un pla d'assessorament financer per ajudar a les empreses a planificar la millor estratègia per trobar finançament

acc10

A més de consultoria especialitzada, ACC1Ó ofereix productes financers, tant d'origen públic com privat, per tal d'aconseguir la millor adaptació a les necessitats reals de l'empresa i a les seves circumstàncies.

Tant per engegar un projecte com per garantir el creixement empresarial, cal tenir present el gran ventall d'alternatives de finançament que es poden trobar al mercat i a les quals podem acollir-nos. Trobar les fonts de finançament adequades esdevé clau quan es parla d'empreses immerses en projectes d'innovació i d'internacionalització.

ACC1Ó ha dissenyat un pla d'assessorament financer per al 2012 que t'ajudarà a planificar la millor estratègia per trobar finançament. (+)