Febrer 2011El projecte empresarial Hesoft Group, premiat en la XVI edició dels Premis Bancaja

Premis Bancaja

Bancaja ha fet lliurament dels XVI Premios Bancaja Jóvenes Emprendedores amb la concessió de 40 premis entre les iniciatives empresarials presentades a la convocatòria, junt a altres cinc premis extraordinaris entre les empreses de base tecnològica premiades en l'edició anterior i que han registrat una millor evolució.

Els emprenedors, procedents de tota Espanya, van recollir els seus premis el passat 28 de febrer en el Centre Cultural Bancaja de València. El Premi Bancaja Jóvenes Emprendedores ha donat suport a la creació de 3.150 llocs de treball directes i quasi 4.100 indirectes gràcies a les 280 empreses creadas al llarg de les successives convocatòries.

Amb una dotació de 425.000 euros, a la 16 edició del Premio Bancaja Jóvenes Emprendedores s'han presentat 403 projectes de tota Espanya. Gairebé el 56% de les iniciatives presentades correspon a la categoria de projectes empresarials amb 226 candidatures. Li segueix la modalitat d'empreses de sectors tradicionals i/o de caràcter social amb 98 projectes presentats, el 24% del total. Per últim, s'han presentat 79 iniciatives a la categoria d'empreses de base tecnològica, el 20%. Els projectes presentats procedeixen de totes les comunitats autònomes d'Espanya. L'avaluació dels projectes ha estat duta a terme per un jurat format per representants del CEEI València (Centre Europeu d'Empreses Innovadores) i de Bancaja.

Aquesta convocatòria ha concedit deu premis a empreses de base tecnològica amb una dotació de 15.000 euros cadascun; altres deu, a empreses de caràcter tradicional i/o social per un import de 10.000 euros cadascun; i 20 premis, de 5.000 euros cadascun, a projectes d'empreses. A més, s'han concedit cinc premis extraordinaris a empreses de base tecnològica premiades en l'edició 2009 i seleccionades en funció de la seva evolució en el darrer any. Cadascuna obté un premi de 15.000 euros.

El Premio Bancaja Jóvenes Emprendedores és una iniciativa per a promoure el desenvolupament de projectes empresarials, que hauran d'ubicar-se en localitats del territori nacional, realitzats per joves de fins a 35 anys, bé de forma individual o col·lectiva. (+)La UdL premiarà el millor projecte d'emprenedoria desenvolupat per estudiants universitaris

Concurs Estudiants

El projecte d'emprenedoria més innovador, viable, eficient, sostenible, responsable socialment, amb projecció internacional i capaç de generar ocupació realitzat per estudiants de la UdL -ja sigui individualment, en grup o en col·laboració amb alumnes d'altres universitats-, serà premiat amb 2.500 euros en el que serà el I Concurs de projectes d'emprenedoria d'estudiants universitaris.

Aquesta iniciativa, que convoca el Vicerectorat d'Estudiantat, el Trampolí Tecnològic, la Facultat de Dret i Economia de la UdL en col·laboració ambi el Ministeri d'Educació, pretén impulsar l'esperit emprenedor entre l'estudiantat universitari, tot fomentant el desenvolupament de projectes d'idea de negoci en art i humanitats, ciències, ciències socials i jurídiques, de la salut, enginyeria i arquitectura.

Els projectes, a més del resum executiu i la descripció de l'activitat, hauran de detallar l'equip de promotors, l'anàlisi de l'entorn, l'estructura legal i incloure els plans estratègics, de màrqueting, d'operacions, de recursos humans i econòmic i financer. Les propostes podran presentar-se des de l'1 d'abril vinent al 2 de maig. Abans però, i per facilitar l'elaboració del projecte, l'estudiantat interessat podrà inscriure's en un mòdul formatiu gratuït que impartirà el professor del departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals, José Manuel Alonso. Els autors del projecte guanyador hauran de destinar l'import del premi a l'anàlisi i estudi de la viabilitat del projecte, que hauran de presentar el proper 15 de setembre. (+)USE-IT, una start-up de la UdL, presenta la nova aplicació Iphone del CEEILleida

Aplicacio Iphone

USE-IT i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (CEEILleida) de la Diputació de Lleida ha presentat el seu nou canal interactiu de comunicació per a dispositius mòbils, com l’Iphone o l’Ipad. L’acte també ha comptat amb la participació de la diputada de Noves Tecnologies de la Diputació de Lleida, Montse Mayos; del director del CEEILLeida, Guillermo Hervera, i Àlex Surroca, responsable de l’empresa Use-It, que ha estat l’encarregada de crear aquesta aplicació.

L’empresa USE-IT es caracteritza d’un equip de treball jove, molt qualificat, multidisciplinari, i amplia la seva gamma de serveis oferint projectes per la plataforma Iphone/Ipad.

Aquesta innovació encaixa perfectament amb el públic al qual s’adreça el CEEILleida, que són els emprenedors i emprenedores permanentment connectats a la xarxa en busca d’oportunitats, persones que volen estar al dia de qualsevol moviment en el món de la innovació i emprenedoria locals.

La nova aplicació, que en una primera fase serà vàlida per la gamma d’Iphone, Ipodtouch i Ipad, permetrà rebre comunicacions de les notícies del CEEILleida, la consulta de documents annexos i rebre informació sobre les accions formatives i divulgatives. També permetrà inscriure’s a les activitats a través del mòbil i el mateix dia de l’acte o activitat l’aplicació enviarà a la persona inscrita un recordatori.

L’aplicació està dissenyada per plataformes Iphone, Ipodtouch i Ipad. L’empresa Use-It ha estat l’encarregada de desenvolupar aquesta aplicació que la mateixa empresa Apple ha destacat en la secció de aplicacions informatives al Itunes.

El CEEILleida ha posat en marxa aquesta aplicació amb l’objectiu d’oferir als interessats tota la informació d’una forma àgil, ràpida i directa mitjançant la utilització de les noves tecnologies.