El projecte empresarial Hesoft Group, premiat en la XVI edició dels Premis Bancaja


Premis Bancaja

Bancaja ha fet lliurament dels XVI Premios Bancaja Jóvenes Emprendedores amb la concessió de 40 premis entre les iniciatives empresarials presentades a la convocatòria, junt a altres cinc premis extraordinaris entre les empreses de base tecnològica premiades en l'edició anterior i que han registrat una millor evolució.

Els emprenedors, procedents de tota Espanya, van recollir els seus premis el passat 28 de febrer en el Centre Cultural Bancaja de València. El Premi Bancaja Jóvenes Emprendedores ha donat suport a la creació de 3.150 llocs de treball directes i quasi 4.100 indirectes gràcies a les 280 empreses creadas al llarg de les successives convocatòries.

Amb una dotació de 425.000 euros, a la 16 edició del Premio Bancaja Jóvenes Emprendedores s'han presentat 403 projectes de tota Espanya. Gairebé el 56% de les iniciatives presentades correspon a la categoria de projectes empresarials amb 226 candidatures. Li segueix la modalitat d'empreses de sectors tradicionals i/o de caràcter social amb 98 projectes presentats, el 24% del total. Per últim, s'han presentat 79 iniciatives a la categoria d'empreses de base tecnològica, el 20%. Els projectes presentats procedeixen de totes les comunitats autònomes d'Espanya. L'avaluació dels projectes ha estat duta a terme per un jurat format per representants del CEEI València (Centre Europeu d'Empreses Innovadores) i de Bancaja.

Aquesta convocatòria ha concedit deu premis a empreses de base tecnològica amb una dotació de 15.000 euros cadascun; altres deu, a empreses de caràcter tradicional i/o social per un import de 10.000 euros cadascun; i 20 premis, de 5.000 euros cadascun, a projectes d'empreses. A més, s'han concedit cinc premis extraordinaris a empreses de base tecnològica premiades en l'edició 2009 i seleccionades en funció de la seva evolució en el darrer any. Cadascuna obté un premi de 15.000 euros.

El Premio Bancaja Jóvenes Emprendedores és una iniciativa per a promoure el desenvolupament de projectes empresarials, que hauran d'ubicar-se en localitats del territori nacional, realitzats per joves de fins a 35 anys, bé de forma individual o col·lectiva. (+)