Març 2021



La UdL, en 'serveis mínims' durant la Setmana Santa

Tancament

La Universitat de Lleida (UdL) tanca les seues portes al públic durant la Setmana Santa i es manté en serveis mínims per estalviar uns 30.000 euros en electricitat, telefonia i neteja, entre altres despeses. La majoria d'instal·lacions suspenen la seua activitat quotidiana entre els dies 29 de març i 5 d'abril, ambdós inclosos. Romanen oberts els dos edificis de Biomedicina que acullen l'IRBLleida, l'estabulari de Medicina i la Biblioteca de la Facultat de Lletres, al Rectorat.

Els dies 29, 30 i 31 de març, 3 i 4 d'abril, la biblioteca funcionarà durant 12 hores, de 09.00h a 21.00h. Dijous, 1 d'abril, només prestarà servei durant el matí, de 9.00h a 15.00h. I tant Divendres Sant, 2 d'abril, com Dilluns de Pasqua, 5 d'abril, estarà tancada. L'aforament màxim, seguint les instruccions del PROCICAT pel context de COVID-19, és de 104 persones. Això significa que si l'assistència és molt nombrosa, es limitarà l'accés a l'estudiantat de les universitats públiques catalanes i, cas que sigui necessari, solament a l'alumnat de la UdL.

El personal de la UdL pot accedir tant als espais de recerca com als seus llocs de treball per "efectuar les tasques que es considerin imprescindibles durant aquest període", indica la Gerència. També es manté en tots els campus el servei de seguretat les 24 hores i un servei de recepció durant el matí, per tal de fer la distribució periòdica del correu i la paqueteria. El servei de registre general funciona a través de la seu electrònica.

En el cas del campus d'Agrònoms, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària ha decidit tancar la circulació per tots els carrers interns durant els dies festius i caps de setmana inclosos en aquest període de serveis mínims, per motius de seguretat. Únicament serà transitable el carrer Enric Farreny per accedir a la carretera N-240.

La UdL reprendrà en principi la seua activitat docent, de recerca i administrativa el 6 d'abril, sota les condicions que marqui el PROCICAT.

Consulteu la notícia



Programa EIT Food Seedbed Incubator

EIT Food

Estàs participant en una investigació amb potencial comercial? Tens una tecnologia innovadora que podria revolucionar el sistema alimentari? El programa EIT Food Seedbed Incubator, finançat per la UE, podria interessar-te. Està adreçat a:

- Personal científic i acadèmic emprenedor
- Empresari/ries emprenedor/es
- Empreses de nova creació (menys de 12 mesos)

El programa ofereix a les persones participants el desenvolupament d’habilitats personals, coaching empresarial personalitzat, connexions amb la indústria, finançament per provar idees innovadores i l’aprenentatge de transformar una gran idea en una proposta de negoci vàlida.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 10 d'abril de 2021.

Consulteu més informació



Neix Santander X Environmental Challenge per a impulsar l'emprenedoria sostenible

Santander X

Banco Santander, a través de Santander X i de la mà d'Oxentia Foundation, llança la convocatòria Santander X Environmental Challenge, una nova iniciativa per a fer costat a emprenedors compromesos amb el medi ambient i amb idees innovadores que contribueixin a construir un futur més sostenible, en línia amb l'objectiu de l'entitat d'accelerar la transició cap a una economia baixa en carboni i donar suport al seu compromís amb l'Acord de París sobre canvi climàtic.

La convocatòria es dirigeix a projectes emprenedors d'Alemanya, l'Argentina, el Brasil, Xile, Espanya, Mèxic, Portugal, Polònia, el Regne Unit, l'Uruguai i els Estats Units, que ja estiguin constituïts, amb vendes recurrents d'almenys un producte o servei i una facturació de referència d'entre 200.000 i 5.000.000 euros anuals. Hauran de ser innovadors i presentar dades i indicadors de l'impacte positiu que generen.

Aquest nou repte global d'emprenedoria compta amb dues categories que busquen fer front a diferents desafiaments:

Be Sustainable: per a solucions que fomentin el finançament i les inversions verdes.

Be Mindful: per als projectes que ajuden a crear consciència sobre la importància de reduir la petjada ambiental.

Les startups que desitgin participar, podran inscriure's a www.santanderx.com fins al 8 d'abril de 2021.

Consulteu la nota de premsa / Consulteu més informació



Sistema ecològic per adobar pells amb un residu de les olives

A3

La remòlta, un residu provinent de l'extracció de l'oli d'oliva, conté tanins que permeten adobar la pell de manera natural, reduint l'ús de productes químics en les formulacions. Així ho conclou una recerca del grup A3 Leather Innovation Center, del campus Igualada-UdL, i centre TECNIO de la UdL especialitzat en la cadena de producció de la pell. El projecte OLIPO facilitarà l'elaboració d'articles fets amb eco-pell, cuir més sostenible i lliure de contaminants com el crom.

"Aquesta investigació no només fa més sostenible la indústria de la pell sinó que, a més, contribueix a posar en valor un residu de la indústria de l’extracció de l’oli", explica la directora de l'A3 Leather Innovation Center, la investigadora Anna Bacardit, que afegeix que l'aprofitament de la remòlta "permet obtenir pell ecològica de primera qualitat, alhora que revalora un residu problemàtic de la indústria de l’extracció de l'oli d'oliva".

Del total de matèria que s’aporta per a la producció oleícola, només el 20% suposa el producte final espremut i el 80% restant és la remòlta, és a dir, les restes de pellofa, pinyols i altres residus de la matèria primera. Així, el projecte - finançat en la convocatòria ERA-Net MANUNET 2019 d'ACCIÓ (MNET 19/ ENER-3655)- proposa noves estratègies en el marc de l'economia circular, establint sinergies entre les dos indústries.

Ja fa anys que el sector adober busca ser més sostenible i respectuós amb el medi ambient, una demanda creixent de les marques de moda que fan articles de cuir, i "és per això que l'A3 Leather Innovation Center impulsa investigacions en la línia del reciclatge, la reducció dels productes químics o l'estalvi d'aigua i energia", afegeix Bacardit.

Consulteu la notícia



COMPÀS EMPRÈN: repositori d'impuls a l'emprenedoria

Repositori

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). amb el suport d'Ibercaja, i la col·laboració de les universitats catalanes de la Xarxa Emprenedoria Universitària (XEU), ha desenvolupat Compàs Emprèn, un repositori de lliure accés de suport a l'emprenedoria científica i tecnològica.

Compàs Emprèn és un repositori consultable en línia, d’accés obert, senzill, àgil, i que en una única interfície, reuneix en clau de sistema, tota la informació que permet impulsar els projectes emprenedors, ja sigui de procedència pública, com privada.

Compàs Emprèn està adreçat, tant als propis emprenedors/ores com als agents de l’àmbit de la recerca i la innovació que treballen i impulsen l’emprenedoria dels estudiants i titulats universitaris, siguin graduats, màsters o doctorands. I també està obert a totes aquelles empreses i entitats que impulsen convocatòries, programes, reptes... que requereixin talent emprenedor i innovador i, vulguin donar-li la màxima disseminació a les seves activitats.

L'eina permet fer cerques de convocatòries de finançament per tipologia, àmbit geogràfic, entitat convocant i paraules clau, i alhora consta d'una secció de convocatòries destacades.

Accedeix al repositori



Programa Cleantech Camp 2021

ClenantechCamp

EIT InnoEnergy, Naturgy, Enagás Emprende, CRH i PRIO impulsen la sisena edició de Cleantech Camp, un programa de suport a l'emprenedoria en el camp de les energies netes amb l'objectiu de transformar els projectes en realitats empresarials. A través d'aquest programa es busquen solucions amb un alt potencial d'impacte i se'ls hi dóna suport en la transferència tecnològica al mercat.

Les principals àrees temàtiques són: eficiència energètica, energies netes, smart grids, loT i IA energía, mobilitat sostenible, ciutats intel·ligents o ciberseguretat i blockchain energia.

Cleantech Camp repartirà tres premis de 20.000€ (guanyador), 5.000€ (2n finalista) i 5.000€ (3r finalista).

El termini per inscriure's finalitza el 28 de març de 2021.

Consulteu més informació



28è Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona 2021

Fòrum Healthcare 2021

El Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona és un punt de trobada entre emprenedors i inversors del sector sanitari. Es poden presentar tota mena d’empreses amb projectes de Biotecnologia, Medical Devices, Serveis sanitaris i Tecnologies de la Informació relacionades amb la salut. El Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona s'ha posicionat com a referent en l'ecosistema biomèdic català, tot promovent la innovació i l'emprenedoria entre el col·lectiu amb l'objectiu d'apropar emprenedors i inversors del sector sanitari.

El 28è Fòrum d'Inversió Healthcare se celebrarà en modalitat virtual el 24 de març de 2021.

El termini de presentació de projectes finalitza l'11 de març de 2021.

Consulteu més informació