Desembre 2020La Universitat de Lleida, en serveis mínims fins el 6 de gener

La Universitat de Lleida (UdL), com ja és habitual, tanca les seues portes al públic durant quinze dies aquest Nadal per estalviar uns 66.500 euros (40.000€ en energia, 25.000€ en neteja i 1.500€ en comunicacions), una quantitat similar a la dels darrers tancaments en aquest període, ha explicat el vicerector d'Infraestructures de la UdL, Narciso Pastor. La majoria d'edificis suspenen l'activitat entre el 23 de desembre i el 6 de gener, ambdós inclosos, tot mantenint servei de seguretat les 24 hores en tots els campus, servei de manteniment de comunicacions informàtiques i telefòniques, i recollida i distribució de correu i paqueteria durant els matins.

Consulteu la notíciaTres grups de recerca de la UdL obtenen la renovació del segell de qualitat TECNIO

Recerca

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- ha resolt el procés d’acreditació per ser entitat TECNIO per al període 2020-2023.

Dels tres grups de recerca presentats per la Universitat de Lleida aquest any, el Centre GREiA, el Centre DBA i l’A3 Leather Innovation Center, tots han aconseguit la renovació de la seva acreditació d’ACCIÓ, que ja havien obtingut en convocatòries anteriors. Per obtenir el segell TECNIO es té en compte i es valora l’excel·lència en recerca i tecnologia, aspectes empresarials i de gestió, i també elements comercials.

El Centre GREiA treballa en els camps de l’emmagatzematge d’energia tèrmica, eficiència energètica d’edificis, intel·ligència artificial i optimització de l’ús de l’energia. Es dedica a proposar a la indústria solucions d'enginyeria concurrent relacionades amb els àmbits de l'enginyeria energètica i de la construcció mitjançant la recerca, la transferència tecnològica i la formació. El Centre DBA treballa en l’àmbit de la bioeconomia. Se centra en la recerca orientada i la transferència tecnològica aplicada als sectors agrari, forestal, alimentari, cosmètic i de bioproductes. I l'A3 Leather Innovation Center és un grup de recerca especialitzat en la cadena de producció de la pell a partir dels sectors de la nanotecnologia, biotecnologia i materials avançats.

Durant l’any 2019 aquests tres grups, que agrupen 74 investigadors i investigadores, han ingressat més de 800.000 euros en contractes d’R+D+I amb empreses. I en els darrers quatre anys han sol·licitat 10 patents.

Aquests tres grups són agents acreditats TECNIO en la categoria de desenvolupadors de tecnologia. TECNIO és el segell que atorga la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ per identificar on es troben la tecnologia més innovadora, els proveïdors que l’ofereixen i els facilitadors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement.Campus Iberus lliura els VII Premis Emprèn patrocinats pel Grup CLH

Premis Emprèn

Les propostes presentades per Asphalt Optics (Menditech), de la Universitat Pública de Navarra, en la modalitat Idees de negoci, i la de l'empresa Dive Medical, de la Universitat de Saragossa, en la categoria Empresa innovadora, han estat les guanyadores de la VII edició dels Premis Iberus Emprèn, patrocinats pel Grup CLH.

El projecte d'Asphalt Optics (Menditech), guardonat amb 5.000 euros, proposa solucions a problemes relacionats amb la falta d'informació de mobilitat en vies urbanes i interurbanes. Es tracta d'un dispositiu de fibra òptica que ofereix dades de flux de trànsit, velocitat, acceleració, sentit i estimació de pes en temps real. La idea s'enfoca en el disseny, fabricació i instal·lació d'aquests sensors dins d'estructures d'asfalt en diferents tipus de vies i actualment ja disposa d'un prototip amb el qual s'estan realitzant proves pilot en col·laboració amb l'Ajuntament de Pamplona.

Pel que fa a Dive Medical, l'empresa ha desenvolupat una tecnologia, anomenada DIVE, per explorar de manera integral, objectiva i automàtica la visió de pacients des dels sis mesos d'edat. DIVE mostra estímuls visuals en una pantalla d'alta resolució i recull els punts de la pantalla on el pacient està mirant. Aquest programari, que recull les dades automàticament usant intel·ligència artificial, permet a persones sense formació específica identificar infants amb problemes visuals, facilitant la seva derivació a l'especialista. El projecte ha rebut 7.000 euros.

Els premis, als quals hi optaven un total de 34 propostes, es van lliurar en un acte telemàtic presidit pel rector de la UdL i president del consorci Campus Iberus, Jaume Puy, que va agrair al Grup CLH el patrocini i impuls d'aquest certamen. Per la seua part, el president d'aquest grup empresarial, José Luis López de Silanes, va demanar a les universitats que continuïn obrint espais per potenciar el desenvolupament de l'emprenedoria i la innovació.

Consulteu la notíciaOberta la convocatòria CaixaImpuse Consolidate 2021

CaixaImpulse Consolidate

El programa CaixaImpulse impulsa la creació d’empreses i productes en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut. CaixaImpulse s’adreça als centres de recerca que estiguin treballant en projectes que generin valor per a la societat, principalment centres universitaris, hospitalaris i altres centres de recerca o entitats sense ànim de lucre adreçades a la investigació.

El programa dóna suport a projectes innovadors al llarg d'àmplies etapes de desenvolupament: des d'etapes inicials de validació fins al punt d'atracció d'inversió privada o l'establiment d'acords amb la indústria. El programa es divideix en dues convocatòries diferenciades:

- Validate: dóna suport als projectes d'investigació en etapes primerenques (TRL 1-4) per validar l'actiu i definir un pla de valorització. CaixaImpulse Validate

- Consolidate: dóna suport a projectes innovadors en etapes més madures (TRL4 o superior) que tenen estratègies sòlides de PI i de comercialització per aconseguir etapes atractives d'inversió privada i apropar-los al mercat. CaixaImpulse Consolidate

Fins al març de 2021 estarà oberta la convocatòria CaixaImpulse Consolidate.

Consulteu més informació