Setembre 2020



Corporate Acceleration Program 2020

Corporate Acceleration Program

El Corporate Acceleration Program d'Esade Creapolis, amb la col·laboració d'ACCIÓ, és un programa de tres mesos de durada, d'octubre a desembre, que ajuda a les empreses a establir un pla d'acció per a col·laborar amb startups com a eina d'innovació disruptiva a través de sessions plenàries, tallers i acompanyament personalitzat.

El programa ofereix una sèrie de quatre sessions formatives d'un matí de durada obertes a totes les empreses que s'apuntin. D'entre aquestes empreses, se seleccionarà a 20 per a oferir-los un acompanyament ad hoc de consultors experts dividit en tres tallers de 2 hores.

El termini per a inscriure's finalitza el 9 d'octubre de 2020.

Consulteu més informació



Bona acollida de les dos jornades organitzades per la UdL en el marc del PATT 2020 del DARP

Jornades Tècniques

La Universitat de Lleida ha organitzat dos jornades tècniques en línia emmarcades en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2020 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Aquestes activitats estan relacionades amb la pràctica totalitat de les orientacions productives agrícoles, ramaderes, agroindustrials i relacionades amb el medi natural.

La primera d’aquestes jornades, “Inclusió de farratge en la dieta del porc ecològic: benestar i qualitat del greix”, es va celebrar el passat 24 de juliol i va comptar amb 43 inscrits. La presentació de la jornada va anar a càrrec del Dr. Javier Álvarez i es va comptar amb les ponències de la Dra. Imma Argemí, ambdós del Departament de Ciència Animal de la UdL. En aquesta sessió es van presentar els resultats de l’activitat demostrativa “Inclusió de farratge en la dieta del porc ecològic: benestar i qualitat del greix”, finançada a través de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020. Per tal de millorar el benestar animal i la qualitat de la carn de porc ecològic, es va plantejar avaluar els efectes de l’ensitjat en els resultats productius, la composició i contingut d’àcids grassos i antioxidants en el teixit adipós; a més d’avaluar els efectes d’olor sexual en mascles no castrats. En ella, es va posar en valor la necessitat d’oferir farratge de qualitat, a més del pinso, com a font de nutrients, per la millora del comportament exploratori dels porcs, i per la millora del contingut d'algunes vitamines i del perfil d'àcids grassos del producte. Així mateix, es va evidenciar la necessitat de seguir investigant les relacions entre la dieta i els compostos responsables de l'olor sexual del greix en porcs no castrats. [Vegeu el vídeo de la jornada]

La segona d’aquestes jornades, “Avantatges de la utilització de sensors en sitges de pinso”, es va celebrar recentment, el passat 18 de setembre, i va comptar amb 40 participants. La sessió va incloure les ponències de la Sra. Marta Calmet, gerent de MCSystems, de la Dra. Adela Pagès, del Departament d'Administració d'Empreses de la UdL, i del Dr. Lluís Miquel Plà, del Departament de Matemàtiques de la UdL. La darrera part de la sessió es va dedicar a compartir altres punts de vista en l'ús de sensors. En aquesta jornada es van mostrar les característiques d'un dels sensors per a sitges de pinso que hi ha al mercat, el Silomètric de l'empresa MCSystems i a continuació es van presentar els resultats de l'activitat demostrativa “Utilització de sensors per mesurar el consum de pinso i l’aigua en granges d’engreix de porcs”, finançada a través de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020. Posteriorment, el Sr. Joan Potrony, veterinari de la Cooperativa d'Artesa, va aportar el seu punt de vista des de tres vessants: com a granger, com a veterinari i com a fàbrica/integradora. I finalment, el Dr. Daniel Babot, del Departament de Ciència Animal de la UdL, va presentar una visió dels diversos sensors que s’estan provant a la granja experimental de Torrelameu dins del Grup de Gestió Porcina. [Vegeu el vídeo de la jornada]

Els ajuts per a la realització de les activitats demostratives estan cofinançats en un 43% pel fons FEADER i en un 57% pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.



El Govern destinarà 51,1 milions d'euros en quatre anys a la recerca de l'excel·lència, l'atracció de talent i la transferència de coneixement

Notícia Govern

El Govern destinarà 51.166.634 euros a projectes singulars institucionals que apostin per la generació de recerca d’excel·lència, l’atracció de talent i el desenvolupament d’activitats de transferència de coneixement. Aquests projectes, que es finançaran partir del 2021 amb despeses a càrrec a pressupostos futurs per un període de quatre anys, es nodriran amb els fons europeus provinents de la certificació de despesa sanitària COVID presentada per la Generalitat a la Comissió Europea.

Segons el text de l’acord, seran elegibles aquells projectes que serveixin per a la construcció, l’adquisició, l’habilitació o l’ampliació substancial d’edificacions per a infraestructures de R+D, així com per a la realització de projectes cooperatius de construcció, adquisició i millora d’equipaments i plataformes tecnològiques compartides.

Davant la necessitat d’atendre les despeses extraordinàries i urgents derivades de la pandèmia, el Govern va dur a terme la reprogramació dels fons del Programa Operatiu Feder 2014-2020, d’acord amb els criteris establerts per la Comissió Europea que autoritzaven els estats membres a fer servir aquests recursos per pal·liar la crisi provocada per la Covid-19. D’aquesta manera, el Govern va poder fer front a les urgències econòmiques generades per la situació sanitària, tot garantint la solvència financera de la Generalitat ja que la reassignació dels fons no ha comportat, en cap cas, una reducció dels recursos disponibles.

D’altra banda, amb la voluntat de garantir la viabilitat de tots els projectes que havien d’anar a càrrec dels fons Feder, el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda ha treballat amb tots els departaments afectats per buscar mecanismes alternatius de finançament. L’acord aprovat avui s’emmarca en el compromís del Govern amb la recerca i la innovació, com a eix central de l’estratègia de fer de Catalunya una societat que basa el seu creixement en la generació de coneixement.

Consulteu la notícia



Oberta la convocatòria "The Collider OnCampus LLP 2020"

OnCampus

El programa OnCampus, que es troba dins del marc de col·laboració entre el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i The Collider, pretén connectar el talent tecnològic i els projectes innovadors amb la indústria del territori català per generar potencials col·laboracions a la vegada que es pretén fomentar la cultura emprenedora dels membres de les entitats de recerca participants.

Aquest programa es desenvoluparà en 4 territoris catalans en paral·lel (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) i va adreçat a estudiants (grau, màster o MBA) i investigadors/es (pre-docs i post-docs) vinculats a un grup de recerca que disposin de projectes tecnològics en fase inicial (TRL1-3 en fase idea/concepte), per validar-los amb la indústria a través d'un itinerari de 7 setmanes seguint la metodologia Lean LaunchPad (LLP).

Aquesta iniciativa suposa una primera experiència emprenedora per aquells membres de la comunitat científica i universitària que vulguin posar a prova les seves capacitats emprenedores i la viabilitat del seu projecte empresarial.

En cas de voler participar en el programa, poseu-vos en contacte amb el Trampolí Tecnològic-Unitat de Valorització i Transferència (UViT) de la UdL abans del 5 d'octubre a través del correu rdi.valoritzacio@udl.cat.

La data límit per a presentar les sol·licituds de participació és el dia 12 d'octubre de 2020.

Consulteu més informació



Convocatòria oberta Tecniospring INDUSTRY d'ACCIÓ

Tecniospring

Tens al cap algun projecte de recerca? Necessites trobar la persona investigadora adient per dur-lo a terme?

ACCIÓ ha obert la convocatòria Tecniospring INDUSTRY, un projecte europeu que ofereix ajuts del 100 % per contractar personal d'R+D experimentat a les empreses amb seu operativa a Catalunya, als centres tecnològics catalans i a les entitats acreditades TECNIO.

Tecniospring INDUSTRY et permetrà desenvolupar durant dos anys un projecte de recerca aplicada amb la incorporació del millor talent d'R+D.

Pots sol·licitar l'ajut presentant el teu projecte de recerca aplicada i les dades de la persona investigadora que el durà a terme.

El termini per a participar en la convocatòria finalitza el 16 de novembre de 2020.

Consulteu més informació