Juny 2020



Programes d'acceleració i inversió per a startups de Ship2B

Ship2B

Des de la Fundació Ship2B han obert nova convocatòria per als programes d'acceleració i inversió per a startups S2B Tech4Climate (sostenibilitat i medi ambient) i S2B Health&Care (salut i millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables).

A les startups seleccionades se'ls ofereix:

- Mentoring: assessorament de professionals de primer nivell.
- Aliances Estratègiques: connexions amb grans empreses i entitats amb la finalitat d'impulsar el seu creixement, tenir accés a clients i realitzar els primers pilots.
- Finançament: possibilitat de rebre una inversió inicial de fins a 40.000 euros en els primers mesos i optar a un total de 400.000 euros en rondes posteriors.
- Impact Business: ajut per a maximitzar l'impacte a través d'una eina pròpia de medició i gestió.

La presentació de candidatures per a aquesta edició estarà oberta fins al 19 de juliol de 2020.

Consulteu més informació



Presentació de l'Informe GEM España 2019-2020

Informe

El Observatorio del Emprendimiento de España (conegut també com a RED GEM España), el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), Banco Santander, a través de Santander Universidades, i Enisa (Empresa Nacional de Innovación) han presentat l'Informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM) Espanya 2019-20 amb l'última informació sobre l'ecosistema emprenedor espanyol.

Elaborat per més de 180 investigadors de tot el país amb dades obtingudes a partir de 23.100 enquestes a la població d'entre 18 i 64 anys i entrevistes a experts nacionals, aquest informe recull les principals característiques de la dinàmica emprenedora a Espanya.

Els resultats que llança el present informe guarden relació amb les percepcions que la societat espanyola té sobre l'emprenedoria i la seva rellevància per al desenvolupament personal del país. Solament el 36% de la població espanyola considera que hi ha bones oportunitats de negoci, una dada molt per sota de la mitjana dels països veïns d'Espanya, que se situa en un 52%. Igualment, pel que fa a la por al fracàs empresarial, més de la meitat de la població espanyola el percep com un important obstacle per a emprendre (concretament un 55%), xifra superior a la mitjana europea que no supera el 43%.

Els experts consultats sobre les condicions de l'entorn per a emprendre a Espanya coincideixen en les principals recomanacions per a millorar l'ecosistema emprenedor: (I) dissenyar polítiques governamentals que redueixin les traves administratives i revisin la legislació fiscal que incentivi l'activitat emprenedora; (II) apostar per fórmules públiques/privades de finançament en les diverses etapes del procés emprenedor; i (III) enfortir els valors/competències dels emprenedors en els programes formatius impartits en els diversos nivells educatius.

A la presentació de l'Informe GEM España 2019–2020, també es va debatre sobre els resultats del recent informe elaborat per l'Observatori sobre la situació de l'emprenedoria davant la crisi de la COVID-19. Aquest informe, com els 15 informes regionals que han sortit posteriorment, està basat en l'enquesta realitzada a més de 4.300 emprenedors durant el mes d'abril i posa de manifest la paralització soferta durant els primers 50 dies de l'estat d'alarma i l'enorme incertesa que la situació en l'àmbit econòmic. L'informe conclou amb un decàleg de recomanacions basades en la reactivació i transformació de l'ecosistema emprenedor.

Consulteu l'Informe GEM España 2019-2020



Concurs Innovatia 8.3 per a dones emprenedores

Concurs Innovatia

L'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats i la Universidade de Santiago de Compostel·la, en el marc del projecte Innovatia 8.3, convoquen la III Edició del Concurs "Innovatia 8.3, premis a les empreses creades amb el suport de les universitats o Organismes Públics d'Investigació (OPIs) i liderades per dones", cofinançat pel Fons Social Europeu.

Hi ha dos categories:

- Premi projecte empresarial de Base Tecnològica: 10.000 €.

- Premi projecte empresarial Startup: 7.000 €.

Les candidatures hauran de presentar-se a través del següent formulari d'inscripció.

En el següent enllaç es poden consultar les bases del III Concurs Innovatia 8.3.

El termini de presentació estarà obert fins al 8 de setembre de 2020. Ampliació de termini fins al 15 de setembre de 2020!

Consulteu més informació





El Govern dona llum verda a les accions del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement que desplegarà l'estratègia integral en R+D+I

PNSC

El Govern ha aprovat avui el document final del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) que servirà per orientar les futures polítiques públiques amb l’objectiu de fer de Catalunya un país capdavanter en innovació i amb una economia basada en el coneixement. L’actual crisi causada per la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes econòmics i socials han posat en evidència el paper central del coneixement en l’elaboració de qualsevol tipus d’estratègia. En aquest context, el Pacte esdevé l’instrument per desplegar una estratègia integral en R+D+I a Catalunya, ja que per aconseguir un sistema excel·lent d’innovació és necessària una estratègia pública sostinguda per promoure i facilitar la innovació empresarial.

Amb l’Acord de Govern d’avui, es formalitza un pas més del recorregut del PN@SC, que ha liderat el Departament d’Empresa i Coneixement. El màxim organisme del Pacte, el Plenari, va aprovar per unanimitat aquest document final en la reunió que, el passat 13 de maig, va estar encapçalada pel president Quim Torra, juntament amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Els 78 representants de les universitats, dels centres de recerca, de l’estudiantat, dels sindicats, del món empresarial, de l’àmbit territorial i de tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya, així com d’altres àmbits del Govern de la Generalitat, van mostrar el seu acord total amb les 84 grans accions que recull el Pacte per fer de la innovació l’eix vertebrador de l’estratègia de país i que situï Catalunya en valors comparables als del països capdavanters.

Consulteu la notícia



VII Edició del Programa de Premis a l'Emprenedoria Iberus - CLH 'Emprèn’

Premis Iberus

El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre, ‘Campus Iberus’, i CLH convoquen la VII Edició del Programa de Premis a l'Emprenedoria Iberus-CLH 'Emprèn’, que està dotat amb 13.000 euros en premis. Aquest certamen és fruit del conveni subscrit entre totes dues entitats per a impulsar l'emprenedoria a la Vall de l'Ebre, a partir del coneixement generat per les universitats de Saragossa, Lleida, La Rioja i Pública de Navarra.

En aquesta setena edició, el certamen manté com en edicions anteriors els premis a les idees de negoci basades en el coneixement i a l'empresa innovadora, a més d'un guardó addicional per premiar al projecte amb millor difusió online:

- Premi a la idea de negoci: aquesta modalitat pretén fomentar l'esperit emprenedor, afavorint la generació de noves empreses per part d’alumnat i persones titulades de les universitats pertanyents a Campus Iberus. En ella poden participar emprenedors/es que encara no hagin posat en marxa la seva empresa però que tinguin una idea de negoci desenvolupada. Està dotada amb 5.000 euros per al guanyador/a d'aquesta categoria.

- Premi empresa innovadora: aquesta modalitat pretén fomentar l'esperit emprenedor, contribuint al reconeixement i a l'esforç de projectes empresarials que hagin estat posats en marxa per part d'alumnes, titulats/des, personal d’administració i serveis, o personal docent i investigador de les Universitats pertanyents al Campus Iberus, a les regions en les quals aquestes es troben situades. Està dotada amb un premi de 7.000 euros.

- Premi a la difusió: aquesta categoria, dotada amb 1.000 euros, vol premiar al Projecte amb Major Impacte Online en què es valorarà la capacitat de comunicació d'un projecte i la seva “viralització” en les xarxes, fonamental avui dia per al seu èxit. En aquesta modalitat, competiran els finalistes de totes dues modalitats una vegada finalitzada la gala final per a demostrar quin projecte té una major capacitat de difusió online.

El termini de presentació de candidatures està obert fins al 30 de setembre de 2020.

Consulteu més informació



48,66 milions d'euros de cofinançament FEDER per impulsar la valorització, la transferència i les infraestructures d'R+D a Catalunya

Fons Feder Recerca

La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya ha publicat les dues resolucions de concessió de subvencions FEDER per fomentar la valorització i transferència, així com per millorar les infraestructures d’R+D. En total, s’han concedit 48,66 milions d’euros de cofinançament europeu en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

L’objectiu del FEDER és contribuir al finançament d’actuacions orientades a impulsar la cohesió econòmica, social i territorial corregint els principals desequilibris regionals de la Unió Europea (UE). Una de les prioritats d’inversió és la destinada a potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació.

En relació amb la concessió de subvencions FEDER per fomentar la valorització i transferència, inclouen dues modalitats:
Projectes d’unitats de valorització i transferència de coneixement de les universitats de Catalunya i adreçats a millorar sensiblement la interacció amb el sector productiu. La quantitat total d’ajut FEDER concedit ha sigut d’11,99 milions d’euros, que s’han destinat a 7 intervencions individuals (6 universitats) i 5 coordinades (11 universitats i fundacions universitàries).
Subvencions a agrupacions de tecnologies emergents per a la realització de projectes de valorització i transferència de resultats de recerca. Les agrupacions han d’actuar com a plataformes pilot de demostració de noves tecnologies adreçades al teixit productiu i amb orientació de mercat, en els àmbits següents: cervell humà; dades massives en ciències de la vida; energia de fusió; grafè; indústria 4.0; internet de les coses; manufactures additives (3D); tecnologia de processadors de baix consum; i tecnologies quàntiques. En total, la quantitat d’ajut FEDER concedit ha sigut de 17,29 milions d’euros, els quals s’han destinat a 9 agrupacions, on intervenen 18 centres CERCA, 8 universitats, 5 centres tecnològics, 3 altres, 2 instituts del CSIC i 1 gran infraestructura.

Pel que fa a les subvencions FEDER per millorar les infraestructures d’R+D, la seva finalitat és potenciar l’excel·lència científica i tecnològica mitjançant el suport a les activitats d’R+D+I. També s’han de facilitar els processos de valorització i transferència de coneixement, en especial l’activitat científica relacionada amb les tecnologies facilitadores transversals de l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT): tecnologies de la informació i la comunicació; nanotecnologia; materials avançats; fotònica; biotecnologia; i manufactura avançada. Aquestes subvencions inclouen dues modalitats:
Projectes singulars institucionals de construcció, adquisició, habilitació i/o ampliació substancial d’edificacions per infraestructures d’R+D. La quantitat total d’ajut FEDER concedit ha sigut de 18,63 milions d’euros per a 13 operacions on intervenen 5 universitats, 4 centres CERCA i 4 fundacions de ciències de la salut.
Projectes cooperatius entre diferents institucions de recerca. S’ha finançat una operació amb 740.000 euros d’ajuts FEDER.

Consulteu més informació



Programa Acceleradora d'Start-ups de Salut StartHealth

StartHealth

StartHealth és un programa d'acceleració per a start-ups de nova creació, vinculades al sector salut amb una proposta de valor diferenciada i amb potencial de creixement. El programa està finançat per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya i forma part dels diferents serveis de suport a les startups d’ACCIÓ.

Les característiques del programa són les següents:

- Programa d'acceleració de cinc mesos i 25 hores de mentoring, centrat en projectes amb un alt potencial de creixement en el sector de la salut: D-Health, Medical Devices i Biotech.

- Rebràs suport per a definir i validar el teu model de negoci, llançar el teu producte al mercat i accedir a finançament, amb el suport de professionals i mentors experts en el sector.

- Espai de treball al coworking de la Incubadora de TecnoCampus.

- Programa gratuït amb places limitades.

El termini per a inscriure's finalitza el 15 de juny de 2020.

Consulteu més informació



Bizbarcelona 2020

Bizbarcelona

Fira de Barcelona ha decidit posposar al proper mes de setembre la celebració de Bizbarcelona by Barcelona Activa, programat inicialment del 27 al 28 de maig. D'aquesta manera, les noves dates previstes són els dies 8 i 9 de setembre al recinte de Montjuïc. La decisió s'ha pres davant l'actual situació generada pel COVID-19 i amb l'objectiu de poder celebrar-ho en un entorn que s'espera sigui més favorable.

Bizbarcelona by Barcelona Activa és l'esdeveniment per a persones emprenedores i pimes de referència a la capital catalana que enguany dedicarà especial atenció a donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides entre les empreses. Compta amb més de 150 activitats formatives, d'assessorament i networking adreçades als qui cerquen materialitzar idees de negoci, fórmules d'autoocupació o de fer créixer empreses. Inclou, a més, una àrea amb productes i serveis per a la gestió empresarial, a més de franquícies.

El saló està promogut per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i té la col·laboració de més d'un centenar d'entitats que conformen la BizCommunity, les quals aporten continguts i difonen les activitats de l'esdeveniment.

Consulteu més informació