Febrer 2020



Premi europeu a les Dones Innovadores 2020

Premi UE Dones Innovadores

Aquest premi reconeix a les dones que aconsegueixen èxits destacats a empreses innovadores.

Es concedirà aquest guardó a 4 dones innovadores en total (3 dones i una dona jove innovadora) que hagin creat l’impacte més gran a l’ecosistema innovador, transformant idees en nous productes avançats i/o nous serveis que beneficiïn als ciutadans europeus.

Els premis són de 100.000 euros per a les 3 dones triades, i 50.000 per a la jove dona innovadora.

Els premis augmentaran la consciència del públic sobre el potencial, la importància i la contribució de les dones a l'ecosistema de la innovació i creen forts models que inspiren a altres dones a esdevenir innovadores.

El termini de presentació de candidatures finalitza el 21 d’abril de 2020.

Consulteu més informació



Oberta la convocatòria 2020 de Doctorats Industrials

Doctorats Industrials

L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries, així com a empreses per al desenvolupament d’un projecte de doctorat industrial, en qualsevol àmbit de coneixement i qualsevol sector empresarial.

El projecte de recerca s’ha de desenvolupar en el marc estratègic d’una empresa i, alhora, en el si d’un grup de recerca d’una universitat, centre de recerca o fundació hospitalària, on el doctorand o doctoranda ha de dur a terme la seva formació investigadora, que ha de donar lloc a una tesi doctoral en el marc del Pla de doctorats industrials de la Generalitat de Catalunya.

Els pròxims terminis de presentació de sol·licituds són els següents:

- Per a la primera resolució parcial: des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució al DOGC i fins al 14 d'abril de 2020 a les 14:00h.

- Per a la segona resolució parcial: des del 15 d'abril de 2020 fins al 9 de juny de 2020 a les 14:00h.

- Per a la tercera resolució parcial: des del 10 de juny de 2020 fins al 6 d'octubre de 2020 a les 14:00h.

- Per a la quarta resolució parcial: des del 7 d'octubre de 2020 fins al 15 de desembre de 2020 a les 14:00h.

Consulta la convocatòria / sol·licita l'ajut

Trobaràs tota la informació del Pla de Doctorats al seu web



Premis EVERIS a l'Emprenedoria, a la Innovació i al Talent 2020

Premios Everis

Els Premis Everis, convocats per la Fundación Everis, estan oberts a projectes basats en tecnologies d'alt impacte que millorin la qualitat de vida de les persones i/o la cura del medi ambient i, en general, que estiguin en línia amb els objectius sostenibles de l'ONU per deixar una petjada transformadora en la societat.

Es distingeixen 3 temàtiques:

- Nous models de negoci en l'economia digital: projectes basats en models de negoci digitals d'alt impacte que aprofitin les oportunitats que brinden les noves tecnologies.
- Tecnologies industrials: projectes basats en innovació tecnològica d'alt impacte aplicats al desenvolupament de productes o serveis en àmbits com la indústria, banca, assegurances, telecomunicacions, logística, distribució, energia, infraestructures o consum en general.
- Biotecnologia i salut: projectes basats en l'aplicació de la biotecnologia i ciències de la vida en general al desenvolupament de fàrmacs, noves teràpies o producció d'aliments, així com aquells que incorporin desenvolupaments tecnològics en forma de dispositius mèdics o solucions "eHealth".

El Premi consisteix en una aportació econòmica de 20.000 euros que servirà per contribuir al desenvolupament i llançament del projecte guardonat, així com, si així ho considera el jurat, podrà oferir també un paquet de serveis d'acompanyament amb caràcter gratuït del valor i durada que es determini amb un màxim de 7.000 euros i un màxim de tres mesos.

El projecte guanyador del Premi Everis Espanya 2020 participarà en la final internacional del Premi Everis Global. El guanyador del Premi Everis Global - XIX edició rebrà una aportació econòmica de 60.000 euros, que servirà per a contribuir al desenvolupament i llançament del projecte guardonat, així com, si així ho considera el Jurat, un paquet de serveis d'acompanyament per part d'i-deals (empresa del Grup everis especialitzada en emprenedoria tecnològica), amb caràcter gratuït, del valor i durada que es determini, que no podrà excedir de 10.000 euros i un màxim de tres mesos.

Ampliació del termini de presentació de candidatures fins al 31 de maig de 2020.

Consulteu les bases / Consulteu més informació





El Trampolí Tecnològic al Fòrum Transfiere

Foro Transfiere

El Trampolí Tecnològic-Unitat de Valorització i Transferència de la UdL ha estat present en la novena edició de Transfiere, el Fòrum Europeu per a la Ciència, Tecnologia i Innovació, celebrat el 12 i 13 de febrer a Màlaga.

Aquest Fòrum és un espai únic per a la transferència de coneixement i tecnologia i punt de trobada clau per a l'ecosistema de l'R+D+i nacional i internacional.

En el marc d'aquest esdeveniment el Trampolí Tecnològic-UViT ha assistit a la III Jornada de Comunicació Fòrum Transfiere "Comunicar la Ciència, la Tecnologia i la Innovació" organitzada per l'Associació Espanyola de Comunicació Científica (AECC) i Fòrum Transfiere. En un camp altament especialitzat com el de la ciència, la tecnologia i la innovació és clau identificar als públics i arribar a ells de manera efectiva. Per a acostar això, la sessió, amb un format dinàmic i pràctic, va comptar amb la participació de reconeguts periodistes especialitzats que van compartir les seves tècniques i habilitats per a comunicar.

El Fòrum Transfiere ha comptat enguany amb la participació de 1600 empreses i 300 experts d'una trentena de països.



Obert el Programa CaixaImpulse 2020

Caixaimpulse

El Programa CaixaImpulse impulsa la creació d’empreses i productes en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut. El programa dóna suport a projectes innovadors al llarg d'àmplies etapes de desenvolupament: des d'etapes inicials de validació fins al punt d'atracció d'inversió privada o l'establiment d'acords amb la indústria. El programa es divideix en dues convocatòries diferenciades:

- Validate: dóna suport als projectes d'investigació en etapes primerenques (TRL 1-4) per validar l'actiu i definir un pla de valorització.

- Consolidate: dóna suport a projectes innovadors en etapes més madures (TRL4 o superior) que tenen estratègies sòlides de PI i de comercialització per aconseguir etapes atractives d'inversió privada i apropar-los al mercat.

Dotació pressupostària:

- CaixaImpulse Validate proporciona fins a 100.000 € per projecte per crear i implementar un pla de valorització. Els participants també reben capacitació, assessoria i consultoria experta per afinar els seus plans i maximitzar el valor dels seus projectes. La convocatòria 2020 continuarà rebent el suport de l'Institut Europeu de Tecnologia (EIT Health) i donarà suport fins a 25 projectes que es troben en les primeres etapes de desenvolupament (TRL1-4).

- CaixaImpulse Consolidate és la nova convocatòria per a projectes més madurs. Aquest programa atorga fins 300,000 € a cadascun, i proporciona capacitació especialment per a projectes biomèdics amb un TRL de 4 o més. L'objectiu és impulsar els projectes a una etapa preparada per a la inversió.

CaixaImpulse s’adreça als centres de recerca que estiguin treballant en projectes que generin valor per a la societat, principalment centres universitaris, hospitalaris i altres centres de recerca o entitats sense ànim de lucre adreçades a la investigació.

Termini de presentació:

CaixaImpulse Validate: fins el 16 de març.

CaixaImpulse Consolidate: per ser considerat per a la propera ronda, enviï la seva carta d'intenció abans del 23 de març.

Consulteu més informació



Presenta el teu projecte al Fòrum d'Inversió 2020 d'ACCIÓ!

Forum Inversio

Vols impulsar la teva startup i viure la mateixa experiència que empreses com VEnvirotech, Hemav, Red Points, STAT-Diagnostica o Ability Pharma?

Afanya't! Presenta la teva candidatura per participar al Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2020 i presentar la teva empresa en el pitch més gran de Catalunya. Els finalistes presentaran la seva startup el mes de maig, davant d'un auditori únic, ple d'emprenedors i d'inversors.

Tindràs l’oportunitat d’accedir a inversors privats i fons de capital risc locals i internacionals, de fer networking i d'obtenir diversos premis. Sigues un dels 21 finalistes del Fòrum d’Inversió 2020, que enguany celebra la 25a edició.

Es busquen startups innovadores, ambicioses i amb elevat potencial de creixement, que busquin capital d'inversors privats (business angels) o fons de capital risc (venture capital).

Pots presentar la teva candidatura fins al 16 de febrer de 2020.

Consulteu més informació