Setembre 2019



Sessió informativa sobre els Doctorats Industrials

Doctorats Industrials

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida ha acollit aquest matí una sessió informativa del Pla de Doctorats Industrials oberta a investigadors/es i professors/es interessats.

La sessió s'ha inaugurat de la mà de la vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació, Olga Martín, que ha donat la benvinguda a tots els assistents. Seguidament ha estat el Sr. Joan Francesc Córdoba, director tècnic del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya, qui ha explicat tots els detalls del programa. Els assistents també han pogut escoltar l'experiència de participació en un Doctorat Industrial gràcies a la intervenció del Dr. Francesc Sebé, codirector d’un Doctorat Industrial; el Sr. Vitor da Silva, investigador predoctoral que cursa actualment un Doctorat Industrial; i el Sr. Ramon Piñol, representant d’una empresa que col.labora amb la Universitat de Lleida amb un Doctorat Industrial. La sessió tenia com a objectiu que tothom pogués intercanviar dubtes i compartir vivències.

La convocatòria 2019 de Doctorats Industrials encara roman oberta. El termini de presentació de sol·licituds per a la tercera resolució parcial finalitza el pròxim 8 d'octubre de 2019. El termini de la quarta i darrera resolució és del 9 d'octubre al 10 de desembre de 2019. Consulteu més informació en la web de Doctorats Industrials.



Matchmaking Event en Energia i Mediambient

Matchmaking Energia i Mediambient

El Matchmaking Event en Energia i Mediambient se celebrarà a Pau (França) el proper 7 d'octubre de 2019. Organitzat en el marc del projecte Poctefa aCCeSS hi participen la Université Fédérale Toulouse, la Université de Pau, la Université de Perpignan, la Universidad de la Rioja, la Universidad Pública de Navarra, la Universidad de Zaragoza i la Universitat de Lleida.

A través d'aquesta jornada es pretén buscar un espai de trobada perquè diferents entitats, empreses i investigadors (de Navarra, la Rioja, Aragó i Lleida, per la part espanyola i Pyrénées Atlantiques, Pyrénées-Orientales i Haure-Garonne per la part francesa) amb interessos comuns o pròxims es trobin, interactuïn i puguin en un futur col·laborar o treballar en algun projecte en comú.

Tots els assistents de la Universitat de Lleida podreu tenir les despeses de desplaçament i manutenció cobertes pel projecte aCCeSS. Cal que ho comuniqueu tan bon punt us hagueu apuntat a través del correu anna.aguila@udl.cat.

El termini per inscriure's és el 30 de setembre de 2019.

Consulteu el Programa / Inscriu-te



La UdL acull un esmorzar informatiu sobre els "Ajuts a les activitats de demostració en transferència tecnològica" del DARP

Esmorzar informatiu

Una trentena d'investigadors i investigadores de la Universitat de Lleida han assistit avui a l'esmorzar informatiu, celebrat al campus d'ETSEA de la UdL, sobre els "Ajuts a les activitats de demostració en transferència tecnològica" del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

La vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació de la UdL, Olga Martín, i el director de l’ETSEA, Jordi Graell, han estat els encarregats d'obrir la sessió i donar la benvinguda als assistents. Seguidament, el Sr. Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, ha explicat els detalls de la darrera convocatòria. I per finalitzar s'ha comptat amb la participació dels investigadors de la UdL, Adela Pagès, del Dept. de Matemàtica, i Javier Álvarez, del Dept. de Ciència Animal, per explicar-nos la seva experiència amb l’anterior convocatòria i els seus projectes presentats.

La present convocatòria té com a objectiu donar suport a la transferència de coneixements tècnics i de gestió adaptats a les realitats territorials i sectorials dels sectors agrícoles, ramaders, forestals i agroalimentaris de Catalunya mitjançant la realització d'activitats de demostració tals com projectes demostratius, parcel·les experimentals, plantes i instal·lacions pilot, camps d'assaig i itineraris demostratius. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 d'octubre de 2019 (inclòs).



Oberts els Ajuts INNOTEC, per a projectes d'R+D conjunts d'empreses catalanes amb desenvolupadors TECNIO

INNOTEC

L'Agència per a la Competitivitat de les Empreses a Catalunya (ACCIÓ) ha obert la convocatòria d'ajudes en forma de subvenció INNOTEC 2019. L'objectiu és incentivar la col·laboració entre els proveïdors de tecnologia diferencial i pimes en el desenvolupament de projectes de R+D conjunts que afavoreixin el desenvolupament de productes i processos innovadors mitjançant la transferència de coneixement i tecnologia cap a l'empresa.

Són objecte d'ajut els projectes d'R+D conjunts entre almenys una empresa i almenys un desenvolupador de tecnologia públic acreditat TECNIO, que siguin autònoms i no estiguin vinculats entre ells.

Els projectes han d'iniciar-se a partir de la data de sol·licitud de l'ajut i finalitzar en un termini màxim de 2 anys a partir d'aquesta data.

La quantitat destinada a la línia d'ajuts és de 1.500.000 euros, 150.000 euros es destinaran exclusivament a projectes centrats en actuacions de l'àmbit de l'economia circular. La resta del pressupost es destinarà a la totalitat del projecte, siguin o no de l'àmbit de l'economia circular.

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 17 d'octubre de 2019.

Consulteu la convocatòria / Consulteu més informació



Premis "Mujer Agro 2019"

Premis Mujer Agro 2019

Siete Agromarketing, agència de comunicació i màrqueting líder en el sector agroalimentari, i eComercio Agrario, diari d'informació política i econòmica, convoquen la II Edició dels ‘Premis DONA AGRO’ 2019, a l'impuls de la igualtat d'oportunitats en la cadena de valor i indústria agroalimentària.

Aquests premis estableixen cinc categories: ‘Premi MUJER AGRO, ‘Premi MUJER AGRO Juventud’, ‘Premi MUJER AGRO Empresa’, ‘Premi MUJER AGRO Hombre’ i ‘Premi MUJER AGRO Emprendimiento’.

Com a novetat en aquesta II Edició s'estableix el ‘Premi MUJER AGRO Juventud’, un reconeixement a la jove empresària, emprenedora i investigadora, menor de 35 anys, amb projectes o iniciatives en el sector agroalimentari.

El termini per presentar candidatures s'ha ampliat fins el 20 de novembre de 2019.

Consulteu més informació



Premis "Fundación Real Academia de Ciencias al Joven Talento Científico Femenino"

Premis Talento Científico Femenino

La Fundación Real Academia de Ciencias de España (FRACE) i Mastercard han subscrit un acord de col·laboració per a la promoció del talent femení en l'àmbit de les ciències i la tecnologia. Aquesta aliança s'inicia amb la creació dels Premis "Fundación Real Academia de Ciencias al Joven Talento Científico Femenino".

Aquest reconeixement a la tasca de les joves científiques espanyoles s'estructura en quatre categories: matemàtiques, física i química, biologia i geologia i aplicacions de la ciència a la tecnologia. Els premis tindran una dotació econòmica de 2.500 euros per categoria.

Les guanyadores es donaran a conèixer durant el Mastercard Innovation Fòrum 2019 que se celebrarà a Madrid el pròxim 30 d'octubre i l'agenda del qual inclou una sessió específica per a atorgar aquest reconeixement a quatre joves.

Per a poder optar a alguns dels Premis al Jove Talent Científic Femení, les candidates han d'haver realitzat aportacions destacades a la ciència, ja sigui en recerca, desenvolupament, innovació, docència o divulgació. La seva activitat pot haver-se desenvolupat en àmbits acadèmics, empresarials o de l'administració.

El termini de recepció de sol·licituds finalitzarà el 14 d'octubre de 2019.

Consulteu les bases del premi.