Juliol 2019



Obert el termini per a la XXII edició del Campus d'Emprenedors SeedRocket

Seedrocket

El Campus d'Emprenedors de SeedRocket és un esdeveniment formatiu de referència per a startups en el qual participen entre 10 i 12 finalistes prèviament seleccionats per mentors. Consisteix en tres dies en els que es programen xerrades formatives impartides pels mentors i professionals del sector d'Internet, així com sessions de mentories, per a culminar el quart dia amb un Investors’ Day davant una àmplia xarxa d'inversors convidats.

El XXII Campus d'Emprenedors se celebrarà del 5 al 8 de novembre de 2019 a Madrid.

La data límit per inscriure el teu projecte finalitza el 16 de setembre de 2019.

Consulteu més informació



Oberta la convocatòria "Ajuts Innovadors"

AGAUR

S'han publicat les bases reguladores i la convocatòria dels "Ajuts per a projectes de valorització i transferència de coneixement desenvolupats per innovadors en estades en entitats del sistema de recerca i innovació de Catalunya" impulsat des de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Per al desenvolupament d'aquests projectes, l'entitat beneficiària haurà de contractar una persona emprenedora que s'hi incorporarà per un període de 18 mesos explícitament per desenvolupar el projecte.

Els projectes han d'estar destinats a la realització d'activitats conduents a la creació d'una spin-off i/o l'explotació de llicències o qualsevol altra forma de protecció de propietat intel·lectual i industrial d'una tecnologia o coneixement, així com les activitats de caràcter demostratiu necessàries per a la seva validació.

Podeu consultar les característiques i més detalls sobre la convocatòria en aquest document.

Presentació de sol·licituds

* Termini de la convocatòria: finalitza el 23 de setembre de 2019, a les 14.00 hores.
* Termini intern UdL: informar de la intenció de presentar un projecte abans del 5 de setembre de 2019 a l'adreça vr.secretaria@udl.cat.

Consulteu més informació.



Convocatòria oberta Tecniospring INDUSTRY

Tecniospring INDUSTRY

Tecniospring INDUSTRY, el programa de talent internacional d'ACCIÓ, proporciona un finançament del 100% per contractar investigadors amb experiència i fomenta les col·laboracions amb entitats internacionals d'R+D+I. La contractació de l'investigador/la investigadora anirà lligada a un programa de mobilitat de 24 mesos de durada per tal de potenciar la seva carrera investigadora en el seu àmbit d'expertesa.

Els projectes beneficiaris han d'estar orientats a desenvolupar una nova tecnologia i portar-la al mercat.

Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts:
a) Els desenvolupadors de tecnologia amb acreditació TECNIO vigent que apareixen al web: http://comunitats.accio.gencat.cat/web/tecnio/cercador
Els ens públics o privats, amb entitat jurídica pròpia i establiment operatiu a Catalunya, en els quals els acreditats TECNIO hagin delegat la seva gestió administrativa i econòmica i/o la gestió de projectes de recerca i transferència tecnològica.
b) Les empreses amb establiment operatiu a Catalunya que tinguin una plantilla de com a mínim 4 treballadors durant el mes anterior al de la presentació de la sol·licitud.

Es contempla dos tipus de projectes subvencionables vinculats a dos tipus de mobilitat:
a) Mobilitat A: Sortida a l'estranger + retorn.
b) Mobilitat B: Incorporació a una empresa amb establiment operatiu a Catalunya o a una entitat acreditada TECNIO.

El termini per participar en la convocatòria finalitza el 30 de setembre de 2019.

Consulteu la convocatòria / Consulteu més informació



VI Edició del Programa de Premis a l'Emprenedoria ‘Iberus–CLH Emprèn’

Premis Iberus

El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre ‘Campus Iberus’ i CLH convoquen la VI Edició del Programa de Premis a l'Emprenedoria: ‘Iberus-CLH Emprèn’, que està dotat amb 13.000 euros en premis.

Aquest certamen és fruit del conveni subscrit entre totes dues entitats per a impulsar l'emprenedoria a la Vall de l'Ebre, a partir del coneixement generat per les universitats de Saragossa, Lleida, La Rioja i Pública de Navarra.

En aquesta sisena edició, el certamen manté com en edicions anteriors els premis a les idees de negoci basades en el coneixement i a l'empresa innovadora, a més d'un guardó addicional per premiar al projecte amb millor difusió online:

- Premi a la idea de negoci: aquesta modalitat pretén fomentar l'esperit emprenedor, afavorint la generació de noves empreses per part d’alumnat i persones titulades de les universitats pertanyents a Campus Iberus. En ella poden participar emprenedors/es que encara no hagin posat en marxa la seva empresa però que tinguin una idea de negoci desenvolupada. Està dotada amb 5.000 euros per al guanyador/a d'aquesta categoria.

- Premi empresa innovadora: aquesta modalitat pretén fomentar l'esperit emprenedor, contribuint al reconeixement i al reforç d'empreses constituïdes qualsevol que sigui la seva forma jurídica i activitat en els últims 48 mesos a les regions en les quals aquestes es troben situades. Està dotada amb un premi de 7.000 euros.

- Premi a la difusió: aquesta categoria, dotada amb 1.000 euros, vol premiar la capacitat de donar difusió a un projecte i la seva viralització a les xarxes, una cosa fonamental avui dia per al seu èxit. Els finalistes de totes dues modalitats competiran entre si una vegada finalitzada la gala final per demostrar quin projecte té una major capacitat de difusió online.

El termini de presentació de candidatures està obert fins al 30 de setembre de 2019. Ampliat termini fins el 4/10/19!

Consulteu més informació



Obertes les inscripcions al IV Workshop en Emprenedoria per a Investigadors

Workshop

Cantàbria acollirà al setembre la quarta edició del Workshop en Emprenedoria per a Investigadors en Formació que reunirà a la ciutat de Santander a 35 joves investigadors que estiguin desenvolupant la seva activitat en qualsevol punt d'Espanya o Llatinoamèrica.

L'objectiu de la iniciativa és potenciar les seves competències transversals i incentivar la transferència dels resultats de les seves recerques al teixit empresarial, brindant-los així noves oportunitats professionals i una visió més àmplia de les oportunitats que ofereix el mercat.

El workshop, coordinat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), amb el suport de Banco Santander a través de Santander Universidades, tornarà a celebrar-se a Santander, del 9 al 13 de setembre, amb 30 hores de formació intensiva on els participants experimentaran en equips multidisciplinars noves eines i habilitats per a la transferència dels resultats de les seves investigacions i la creació i desenvolupament de spinoffs o startups d'alt valor afegit.

Inscripcions obertes fins al 16 d'agost de 2019. Places limitades!

Consulteu més informació



Ajuts a les activitats de demostració en transferència tecnològica (PDR 2014-2020)

Ajuts DARP

Aquesta convocatòria del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya té com a objectiu donar suport a la transferència de coneixements tècnics i de gestió adaptats a les realitats territorials i sectorials dels sectors agrícoles, ramaders, forestals i agroalimentaris de Catalunya mitjançant la realització d'activitats de demostració tals com projectes demostratius, parcel·les experimentals, plantes i instal·lacions pilot, camps d'assaig i itineraris demostratius.

Requisits de les activitats

* Pertànyer a un dels àmbits estratègics següents:

a) Gestió sostenible, economia circular i adaptació al canvi climàtic del sector agroalimentari i forestal
b) Gestió eficient de l'aigua, l'energia, les dejeccions ramaderes i la fertilització orgànica
c) Innovació agroalimentària
d) Qualitat, seguretat i nous canals de comercialització a la cadena alimentària
e) Sanitat vegetal
f) Sanitat animal i benestar animal

* Ser d'interès per al sector i tenir com a finalitat la transferència tecnològica i de coneixement.
* Ser innovadores respecte d'experiències prèvies o actuals i haver-se iniciat posteriorment a la data de sol·licitud de l'ajut.
* Demostrar la viabilitat o el funcionament en condicions reals d'un sistema de producció, d'una tecnologia o d'un sistema organitzatiu que pugui representar una millora substancial de la competitivitat o la sostenibilitat ambiental de les explotacions agrícoles, ramaderes o forestals, de la indústria agroalimentària o forestal o de l'activitat d'artesania alimentària.
* Fomentar la innovació, la cooperació i el desenvolupament de la base de coneixements a les zones rurals i enfortir els lligams entre l'agricultura, la producció d'aliments i la silvicultura, la investigació i la innovació, incloent-hi l'objectiu de millorar la gestió i el rendiment mediambiental.
* Donar resposta, com a mínim, a un dels focus àrea establerts al PDR 2014-2020 per a aquesta operació.

Presentació de sol·licituds

* Termini de presentació de sol·licituds: finalitza el 31 d'octubre de 2019 (inclòs).
* La presentació és telemàtica.
* Podeu accedir al tràmit a través d'aquest enllaç.

Consulteu la convocatòria / fitxa informativa.

Consulteu més informació.

Per a més informació contacteu amb el Trampolí Tecnològic-Unitat de Valorització i Transferència de la UdL.



Convocatòria MIT-SPAIN "la Caixa" Foundation SEED FUND

Convocatòria MIT-SPAIN

La Fundació Bancària ”la Caixa” llança la tercera convocatòria anual del MIT-SPAIN ”la Caixa” Foundation SEED FUND, que proporciona ajuts amb l’objectiu de donar suport a projectes d'investigació desenvolupats conjuntament entre universitats i centres de recerca espanyols i grups de recerca del MIT. La convocatòria pretén incrementar la col·laboració entre professors, investigadors i estudiants de l’Estat espanyol i del MIT.

Els àmbits són:
- Salut: càncer, sida-VIH, malalties cardiovasculars, malalties neurodegeneratives, salut global i planetària.
- Energia: noves fonts d’energia i energies renovables.
- Economia global: economia, ciència i tecnologia com a eines per combatre la desigualtat social.

El termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 17 de setembre de 2019.

Consulteu més informació