Març 2019



Aliances transfrontereres entre recerca i empresa per la innovació alimentària

Matchmaking

Impulsar la col·laboració en transferència i innovació entre les pimes i les universitats és l'objectiu de la Jornada-Matchmaking en agroalimentació que avui té lloc a la Universitat de Lleida (UdL) i que aplega una setantena de participants, la major part investigadors i representants d'empreses del sector de Catalunya (20), Navarra (7), la Rioja (3), Aragó (17) i sud de França (4), així com com tècnics de transferència i representants institucionals.

Es tracta de la segona trobada d'aquest tipus -la primera fou a Toulouse sobre indústria aeroespacial- programada en el marc del projecte aCCeSS “Una cooperació transfronterera per una especialització intel·ligent”, liderada per la Universitat Federal Toulouse Midi-Pyrénées, i on participen les universitats de Lleida, Saragossa, La Rioja, Pública de Navarra, Pau et des Pays de l'Adour, Perpinyà Via Domitia, així com el Consorci Campus Iberus.

Durant la jornada tindran lloc trobades bilaterals sobre gestió de recursos, salut vegetal i animal, producció ecològica, i aliments saludables i sostenibles entre representants d'un total de 25 empreses, clústers, associacions professionals i parcs científics de Catalunya, Aragó, Navarra i La Rioja, i una trentena d'investigadors de les universitats de Lleida, Barcelona, Saragossa, Pública de Navarra, La Rioja i Perpinyà. Dels contactes, hauran de sorgir-ne en un futur consorcis públics-privats que permetin captar recursos per engegar projectes de transferència en l'àmbit agroalimentari.

Consulteu la notícia



Oberta la convocatòria 2019 de Doctorats Industrials

Doctorats Industrials 2019

L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries, així com a empreses per al desenvolupament d’un projecte de doctorat industrial, en qualsevol àmbit de coneixement i qualsevol sector empresarial.

El projecte de recerca s’ha de desenvolupar en el marc estratègic d’una empresa i, alhora, en el si d’un grup de recerca d’una universitat, centre de recerca o fundació hospitalària, on el doctorand o doctoranda ha de dur a terme la seva formació investigadora, que ha de donar lloc a una tesi doctoral en el marc del Pla de doctorats industrials de la Generalitat de Catalunya.

Els pròxims terminis de presentació de sol·licituds són els següents:

- Per a la primera resolució parcial: des del 13 de març fins al 16 d'abril de 2019
- Per a la segona resolució parcial: des del 17 d'abril fins a l'11 de juny de 2019
- Per a la tercera resolució parcial: des del 12 de juny fins al 8 d'octubre de 2019
- Per a la quarta resolució parcial: des del 9 d'octubre fins al 10 de desembre de 2019

Consulta la convocatòria / sol·licita l'ajut.

En el document de presentació del Pla de Doctorats Industrials trobareu tota la informació relativa a l'edició de 2019.

A través d'aquests vídeos podràs conèixer "Els Doctorats Industrials, en xifres" i el "Debat sobre els DI".

Trobaràs tota la informació del Pla de Doctorats al seu web.



Programa Emprende inHealth 2019

Emprende inHealth

Un any més UnLtd Spain juntament amb Lilly España, obren la convocatòria per a la 4ª edició d'Emprende inHealth, programa de suport a emprenedors amb startups en el sector salut.

En aquesta edició, el programa donarà suport a 6 projectes d'emprenedoria que busquin millorar el mon de la salut, el benestar i la millora de la vida del pacient. Durarà 6 mesos durant els quals es proporcionarà als emprenedors formació, assessorament, mentoring, accés a networking amb actors del sector salut i visibilitat.

La data límit per inscriure's al programa finalitza el 8 d'abril de 2019.

Consulteu més informació



Jornada "Transferència tecnològica i territori: The Collider"

The Collider

La Universitat de Lleida, amb el suport de la institució CERCA Centres de Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Valorització de la UdL, va acollir el passat divendres la jornada “Transferència tecnològica i territori: The Collider”, una iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Mobile World Capital (MWC) Barcelona.

L’esdeveniment va tenir com a objectiu fer de punt de trobada del talent emprenedor i el talent científic a nivell de territori, per mitjà de la creació d’un marc per incrementar la col·laboració entre la recerca pública i el món de l’empresa, amb un enfocament als reptes del mercat i la societat.

La Fundació MWC, per mitjà del programa “The Collider”, i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del programa “Catalunya Emprèn”, aposten per generar i donar suport a la resolució d’aquests reptes amb la col·laboració dels centres de recerca del territori lleidatà, com són l'Institut de Desenvolupament Social i Territorial (INDEST), l'Institut Politècnic d'Innovació i Recerca en Sostenibilitat (INSPIRES), l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), el Centre de Recerca en Agrotecnologia (AGROTECNIO), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Fruitcentre (IRTA), la Comunitat de Tecnologies de la Producció Alimentària (COTPA) i EURECAT-Lleida. Cadascun d'aquests centres de recerca va exposar els àmbits de recerca on estan especialitzats, l'estat actual de la transferència de coneixement i tecnologia del centre, els seus projectes més innovadors i el tipus de col·laboracions amb empreses/entitats.

En una segona part de la jornada van participar alguns agents de suport a la transferència tecnològica i de coneixement com la Càtedra d'Emprenedoria de la UdL, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) i ACCIÓ Lleida. Aquests van explicar els àmbits/instruments de suport a la transferència tecnològica.

El programa “The Collider” de la Fundació MWC aposta per la transferència tecnològica d’aquests projectes al mercat i la societat, per mitjà de la conjunció d’aquests àmbits amb les solucions tecnològiques més innovadores.

Amb el suport de:

Secretaria universitats    Feder



Obert el termini per a la XXI edició del Campus d'Emprenedors SeedRocket

SeedRocket

El Campus d'Emprenedors de SeedRocket és un esdeveniment formatiu de referència per a startups en el qual participen entre 10 i 12 finalistes prèviament seleccionats per mentors. Consisteix en tres dies en els que es programen xerrades formatives impartides pels mentors i professionals del sector d'Internet, així com sessions de mentories, per a culminar el quart dia amb un Investors’ Day davant una àmplia xarxa d'inversors convidats.

El XXI Campus d'Emprenedors se celebrarà del 20 al 23 de maig de 2019 a Barcelona.

La data límit per inscriure el teu projecte finalitza el 18 de març de 2019.

Consulteu més informació