Aliances transfrontereres entre recerca i empresa per la innovació alimentària


Matchmaking

Impulsar la col·laboració en transferència i innovació entre les pimes i les universitats és l'objectiu de la Jornada-Matchmaking en agroalimentació que avui té lloc a la Universitat de Lleida (UdL) i que aplega una setantena de participants, la major part investigadors i representants d'empreses del sector de Catalunya (20), Navarra (7), la Rioja (3), Aragó (17) i sud de França (4), així com com tècnics de transferència i representants institucionals.

Es tracta de la segona trobada d'aquest tipus -la primera fou a Toulouse sobre indústria aeroespacial- programada en el marc del projecte aCCeSS “Una cooperació transfronterera per una especialització intel·ligent”, liderada per la Universitat Federal Toulouse Midi-Pyrénées, i on participen les universitats de Lleida, Saragossa, La Rioja, Pública de Navarra, Pau et des Pays de l'Adour, Perpinyà Via Domitia, així com el Consorci Campus Iberus.

Durant la jornada tindran lloc trobades bilaterals sobre gestió de recursos, salut vegetal i animal, producció ecològica, i aliments saludables i sostenibles entre representants d'un total de 25 empreses, clústers, associacions professionals i parcs científics de Catalunya, Aragó, Navarra i La Rioja, i una trentena d'investigadors de les universitats de Lleida, Barcelona, Saragossa, Pública de Navarra, La Rioja i Perpinyà. Dels contactes, hauran de sorgir-ne en un futur consorcis públics-privats que permetin captar recursos per engegar projectes de transferència en l'àmbit agroalimentari.

Consulteu la notícia