Abril 2017"La innovació millora la vida", lema del Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual

Dia Mundial IP

Al 2001, els estats membres de l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) van decidir proclamar el 26 d'abril Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual, al tractar-se de la data en que va entrar en vigor el Conveni de la pròpia OMPI al 1970.

Avui es commemora aquest dia sota el lema “la innovació millora la vida”, un eslògan a través del qual l'OMPI aspira a animar a organitzacions de tot el mon a participar activament en la difusió de la defensa de la Propietat Intel·lectual (patents, marques, dissenys industrials, drets d'autor) per la seva importància com a motor del progrés i perquè tant entitats com persones creatives, rebin un just reconeixement social i econòmic per la seva valuosa aportació al desenvolupament col·lectiu.

Per commemmorar el Dia Internacional de la Propietat Intel·lectual s'han organitzat més de 300 actes arreu del mon. Consulteu el mapa.Vols ser el pròxim protagonista del Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ?

Fòrum Inversió 2017

Tens un projecte empresarial amb esperit emprenedor? Busques capital per finançar-lo? Vols presentar-lo davant d’una audiència exigent, però entusiasta? No et perdis el proper 6 de juliol la XXII edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ. Si vols ser un dels protagonistes, tens fins el 2 de maig per presentar la teva candidatura. Es cerquen start-ups innovadores, amb elevat potencial de creixement i financerament viables, que busquin capital d'inversors privats (Business Angels) o fons de capital risc (Venture Capital) per presentar al Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ.

El Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, és el principal punt de trobada entre emprenedors i inversors a Catalunya. És on els emprenedors i els inversors tenen l’oportunitat de fer networking per conèixer-se i fer negoci, mentre analitzen conjuntament l’atractiu i les possibilitats d’inversió en les iniciatives empresarials. És l’oportunitat de trobar i de ser trobat.

La darrera edició el Fòrum va reunir a més de 500 assistents, entre emprenedors, inversors privats i fons de capital risc. Es van presentar els 21 millors projectes, seleccionats prèviament, als més de 200 inversors privats i fons de capital risc presents.

Consulteu més informacióI Convocatòria d'ajuts per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari

Agrobank

La Càtedra AgroBank "Qualitat i Innovació en el Sector Agroalimentari" té com un dels seus objectius fonamentals promoure la transferència del coneixement entre els investigadors de les universitats (i centres públics de recerca) i el sector productiu, com una eina fonamental per impulsar la innovació en l'àmbit agroalimentari.

En molts casos l'activitat investigadora lligada a la innovació requereix d'un impuls addicional per acabar de traslladar a la societat els descobriments o invencions que es donen en l'àmbit acadèmic, de forma que els èxits assolits puguin repercutir en un bé per a la societat que ha finançat aquests treballs. Per a això, treballar conjuntament amb la indústria agroalimentària és bàsic però, en ocasions, falten ajuts per a la transferència del coneixement generat.

Per això, la Càtedra llança la seva "I Convocatòria d'ajuts per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari", amb l'objectiu de dotar als grups de recerca espanyols d'un ajut per poder iniciar la transferència del coneixement al sector productiu agroalimentari de descobriments o invencions que es trobin en un estat avançat de desenvolupament, amb el concurs d'una empresa interessada en implementar aquests avanços del coneixement. Se seleccionarà un únic projecte que serà finançat amb un total de 9.000 euros.

El termini per presentar sol·licituds s'inicia el 20 d'abril de 2017 i finalitza el 20 de juny de 2017 a les 14.00h.

Consulteu més informació sobre la convocatòria.La UdL en "serveis mínims" durant la Setmana Santa

Tancament UdL

La Universitat de Lleida (UdL) tanca les seves portes al públic durant la Setmana Santa i es manté en serveis mínims per estalviar uns 30.000 euros, una quantitat similar a l'assolida durant el mateix període del 2016. La majoria d'edificis suspenen la seua activitat quotidiana entre els dies 10 i 17 d'abril, ambdós inclosos. A banda de mantenir-se el servei de seguretat les 24 hores en tots els campus, també romanen oberts la Biblioteca de la Facultat de Lletres, a l'edifici del Rectorat, el servei de Registre i diferents sales d'estudi.

Consulteu més informacióConcurs "Pascual Startup" 2017

Concurs Pascual Startup

L'objecte del concurs “Pascual Startup”, és fomentar i donar suport a la innovació i impulsar el talent emprenedor.

La convocatòria seleccionarà 3 projectes guanyadors, un per cadascuna de les següents categories:

- Productes relacionats amb la nutrició i la salut: nous productes (d'alimentació i begudes), formats i envasos, ingredients... Solucions que donin valor afegit als consumidors en forma de producte en els camps d'estils de vida saludable.

- Digitalització dels processos i/o clients: ús de noves tecnologies en els processos de fabricació i distribució de productes i/o serveis (Big Data, Internet of Things, Aplicacions mòbils i Weareables, etc.) així com en la relació amb els clients i consumidors (B2C i B2B).

- Impacte mediambiental: mesures per reduir impacte mediambiental, economia circular, ús de l'aigua, reciclatge, nous materials i processos.

El concurs està obert a tots aquells emprenedors, siguin persones físiques o jurídiques, majors d'edat i residents legals a Espanya.

El termini per presentar projectes finalitza el 25 d'abril de 2017.

Consulteu més informació.