Desembre 2016



La Universitat de Lleida tanca al públic fins al 8 de gener

Tancament UdL

La Universitat de Lleida (UdL) tanca les seues portes al públic durant disset dies aquest Nadal per estalviar uns 66.500 euros (40.000€ en energia, 25.000€ en neteja i 1.500€ en comunicacions), una quantitat similar a l'assolida durant el mateix període de l'any 2015, segons informa el vicerector de Campus de la UdL, Jesús Avilla. La majoria d'edificis suspendran la seua activitat quotidiana entre els dies 23 de desembre i 8 de gener, ambdós inclosos, mantenint un servei de seguretat les 24 hores en tots els campus.

Els dies 24 i 31 de desembre totes les instal·lacions romandran tancades; així com el 26, festiu. Els serveis mínims s'estableixen pels dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre; 2, 3, 4 i 5 de gener. Restaran en funcionament les biblioteques de Ciències de la Salut i de la Facultat de Lletres, al Rectorat, que obriran de 9.00h a 21.00h; a excepció dels dies 23 de desembre i 5 de gener, que només funcionaran fins a les 15.00h. També resten obertes les sales d'estudis de tots els campus de la UdL, menys la de l'ETSEA.

El Registre General de la UdL funcionarà els dies de serveis mínims, de 9.00h a 14.00h, a la planta baixa del Rectorat. Així mateix, mantenen la seua activitat l'edifici CREA i la consergeria de l'Edifici Polivalent, al campus de Cappont; al campus de Ciències de la Salut, l'estabulari i la Unitat docent de la Facultat de Medicina a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'edifici de Biomedicina 1, que acull l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; i al campus d'Agrònoms, l'edifici AB.

Aquest és el sisè any consecutiu que la UdL aplica aquesta mesura, que va començar a l'estiu del 2011 coincidint amb les retallades pressupostàries. Es tracta de "deixar les instal·lacions universitàries en serveis mínims durant els períodes d'inactivitat docent per poder fer front a la retallada del finançament públic", segons explica la Gerència.

Consulteu la notícia.



Convocatòria oberta Pla Esprint

Pla Esprint

El Pla Esprint és un Programa de Start-up Catalonia que té l'objectiu d'acompanyar les start-ups catalanes a connectar-se i a vendre en els mercats de la Unió Europea i del continent americà.

El pla està adreçat a start-ups que es trobin en una fase òptima per al procés d’internacionalització, que hagin superat la fase de definició del model de negoci i la validació del seu producte o servei al mercat, i que compleixin uan sèrie de requisits.

El Pla t'interessa perquè:

- Perquè tu pots ser una de les 20 start-ups amb més potencial i encaix amb les oportunitats de negoci internacional. Només ofereix 20 places a l'any.
- Les 20 start-ups tindreu un únic objectiu: volar lluny, internacionalitzar-vos. I aquí trobaràs les eines per fer-ho. Perquè a través de contactes de primer nivell trobaràs aquells valors i indicadors més adients per a la teva situació.
- Perquè ampliaràs els teus contactes amb altres start-ups que comparteixen moment amb tu, amb inversors, amb mentors i amb altres professionals. I seran contactes de nivell, perquè ampliïs els teus punts de vista.
- Perquè coneixeràs de primera mà històries d’internacionalització d’èxit, que et serviran per treure'n conclusions i aplicar-les.

La convocatòria romandrà oberta fins al dia 13 de gener de 2017.

Consulteu més informació.



Convocatòria oberta Programa EMPENTA d'ACCIÓ i ESADE

Empenta

Aquest programa gratuït, de 6 mesos de durada, té com a objectiu acompanyar de forma integral i experta totes les etapes que intervenen en el procés de creació de l'empresa, des del seu inici fins a la seva consolidació. El programa actua sobre els tres eixos principals d'un projecte emprenedor, entre els que destaca l'equip, on es treballa per alinear expectatives i focalitzar l'equip emprenedor. Seguidament s'acompanya a l'empresa durant el desenvolupament i la validació del model de negoci i finalment s'estableixen les seves necessitats de finançament mitjançant un pla de finançament públic i privat.

El programa va dirigit als emprenedors i emprenedores amb una idea de negoci de base tecnològica, i que precisin d'un impuls en la creació i/o la consolidació de la seva empresa.

El termini per inscriure's finalitza el 31 de desembre de 2016. Ampliació de termini fins el 15 de gener de 2017!

Consulta més informació.



Drons i control d'estructures, Premis "Iberus-CLH Emprende"

Premis Iberus

Un projecte per utilitzar drons en l'àmbit marítim i un altre per a la monitorització d'estructures mitjançant fibra òptica han resultat guanyadors de la tercera edició dels Premis "Iberus CLH Emprende" impulsats pel Campus d'Excel·lència Internacional Campus Iberus -que aglutina les universitats de Lleida (UdL), Pública de Navarra (UPNA), la Rioja (unirioja) i Saragossa (Unizar)-, amb el patrocini del Grup CLH. Les iniciatives guardonades, totes dues de la UPNA, rebran 4.000 euros cadascuna. La categoria dedicada a la "Emprenedoria social" ha quedat deserta. El veredicte s'ha fet públic avui a la UdL, en el marc de la Jornada Experiències Emprenedores.

La proposta Fuvex s'ha imposat entre un total de cinc en la categoria de "Projecte empresarial". Planteja l'ús de drons en el sector naval, per a tasques com la localització de recursos pesquers, recerca i rescat, o lluita contra la contaminació. En aquesta mateixa categoria, els projectes finalistes han estat Invelon Technologies (UdL) centrat en la creació de pròtesis biòniques mitjançant la impressió 3D; Movalsys (UPNA) sobre el mesurament de paràmetres biomecànics relacionats amb la capacitat funcional dels pacients a través de l'anàlisi de senyals de accelerometria; i SMT4V Researching (Unizar), que ha desenvolupat un instrument per avaluar i tractar la funció visual d'un pacient.

El projecte Uptech Sensing s'ha imposat en la categoria de "Generador d'idees de negoci basades en el coneixement", en la qual s'havien presentat un total de 9 projectes. Consisteix en la implementació i instal·lació de sensors distribuïts en fibra òptica per a la monitorització de paràmetres com la temperatura o l'elongació en grans estructures, oferint informació en temps real. En aquesta categoria, les iniciatives finalistes han estat e-Pig Management (UdL) que es centra en l'optimització dels processos de gestió en explotacions i empreses porcines a partir dels resultats aconseguits en investigació; Omnisurface (UdL), que planteja un sistema de calefacció que consumeix menys energia i ofereix una millor sensació de confort; Rural Maps (Unizar), que permet tenir disponible de forma digital tots els camins d'un determinat terme municipal; i U-Care (UPNA), un equipament altament sensible per a la seva aplicació al diagnòstic ràpid de la trombosi venosa profunda.

El lliurament dels III Premis Iberus Emprèn ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida. En l'acte han participat els rectors de les quatre universitats implicades- -Roberto Fernández (UdL), José Antonio Mayoral (Unizar); Alfonso Carlosena (UPNA); i Julio Rubio (unirioja), així com el president del Grup CLH, José Luis López de Silanes.

Consulteu la notícia.



Convocatòria oberta Programa TECNIOspring PLUS

Tecniospring Plus

L'objectiu de la convocatòria TECNIOspring PLUS és l'atorgament d'ajuts econòmics a empreses ubicades a Catalunya i entitats acreditades TECNIO per a la contractació de personal investigador experimentat per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica.

La contractació de l'investigador/la investigadora anirà lligada a un programa de mobilitat de 24 mesos de durada per tal de potenciar la seva carrera investigadora en el seu àmbit d'expertesa.

Les entitats beneficiàries dels ajuts són les següents:
- Les empreses amb establiment operatiu a Catalunya que tinguin una plantilla de com a mínim 5 treballadors en el darrer exercici fiscal tancat a data de tancament de la convocatòria. Als efectes d'aquesta convocatòria s'entén com a empresa aquella entitat constituïda segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral i societat cooperativa.

- Els desenvolupadors de tecnologia acreditats TECNIO que apareixen al web. Els ens públics o privats, amb entitat jurídica pròpia i establiment operatiu a Catalunya, en els quals els acreditats TECNIO hagin delegat la seva gestió administrativa i econòmica i/o la gestió de projectes de recerca i transferència tecnològica.

El programa contempla dos tipus de projectes subvencionables vinculats a dos tipus de mobilitat:

a) Sortida a l'estranger + retorn (Mobilitat A):
- Estada d'un any a una entitat d'acollida fora d'Espanya (universitat, centre de recerca, centre tecnològic o departament d'R+D d'una empresa), d'un/una investigador/investigadora experimentat/da de qualsevol nacionalitat per desenvolupar un projecte de recerca aplicada orientat a la transferència tecnològica. L'entitat d'acollida fora d'Espanya i l'entitat beneficiària no poden estar vinculades.
- Fase de retorn d'un any de durada a l'entitat beneficiària de l'ajut per a finalitzar el projecte iniciat en l'entitat d'acollida a l'estranger.

b) Incorporació a una empresa amb establiment operatiu a Catalunya o a una entitat acreditada TECNIO (Mobilitat B):
- Estada de dos anys d'un investigador/d'una investigadora experimentat/da de qualsevol nacionalitat a una empresa amb
establiment operatiu a Catalunya o una entitat acreditada TECNIO, per a desenvolupar un projecte de recerca aplicada orientat
a la transferència tecnològica.

El termini de presentació d’ajuts és l'1 de febrer de 2017.

Consulteu més informació.