Febrer 2016



61 empreses catalanes inverteixen més de 14 milions d'euros en R+D a través d'ACCIÓ

ACCIO

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, ha destinat 5 milions d’euros provinents del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 per impulsar projectes d’R+D empresarial propers al mercat i amb un fort impacte en la indústria. A través del programa Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental d’ACCIÓ, aquests ajuts mobilitzaran una inversió de 14,7 milions d’euros per part d’empreses catalanes.

Aquest any se n’han beneficiat 53 projectes d’empreses catalanes, que durant 2 anys obtindran productes i processos nous o millorats tecnològicament alineats amb l’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3CAT. Aquests projectes es duran a terme de manera individual o mitjançant consorcis empresarials amb presència de centres tecnològics i de recerca.

El programa Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental d’ACCIÓ es va posar en marxa el 2007. Fins ara s’han destinat 75 milions d’euros per impulsar 269 projectes d’R+D, que han mobilitzat una inversió superior als 252 milions d’euros. Segons la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, “són ajuts que impacten directament en la indústria: són una via d’entrada d’innovació que es tradueixen directament en millora de competitivitat del teixit empresarial català”. La convocatòria d’enguany d’aquest programa ha posat de manifest, per Betriu, “l’aposta decidida per la innovació de l’empresa catalana, ja que ha estat l’any en què s’han registrat més sol·licituds noves i que la nota de tall per accedir-hi ha estat més elevada”.

Pel que fa als sectors, destaquen el 31% de projectes de l’àmbit de les indústries de la salut, el 23% de la química, l’energia i els recursos i el 16% dels sistemes industrials. Dues de cada tres empreses beneficiaries són pimes.

Dels 53 projectes aprovats, 4 són fruit dels nous programes bilaterals que manté Catalunya amb Xile i Alemanya, i que s'afegeixen al ja existent amb Israel des del 2012. En aquests casos, els ajuts s'atorguen a través d’ACCIÓ i de les agències CORFO (Xile), AiF Projekt GmbH (Alemanya) i CSO-MATIMOP (Israel). Són projectes que es duen a terme de manera conjunta entre empreses catalanes i alemanyes, xilenes o israelianes mitjançant acords impulsats pel Programa d’Innovació Internacional d’ACCIÓ per donar suport a la cooperació tecnològica internacional que es desenvolupen des de les Oficines de Comerç i d’Inversions de la Generalitat al món.

Consulteu la notícia.



Pla Embarca, programa d'Start-up Catalonia

Pla Embarca

El Pla Embarca està pensat per a empreses que necessiten reformular-se, endreçar-se i professionalitzar-se abans d'aixecar el vol cap al creixement.

El Pla té un objectiu clar: reduir al màxim el període de validació i d'arribada al mercat del producte/servei, i aconseguir que els equips promotors es capacitin per executar un pla de creixement per a l'empresa.

Té una durada d'entre 6 i 8 mesos i està adreçat a:
- empreses de, com a màxim, 5 anys de vida
- empreses amb un component innovador (ja sigui al seu model de negoci, producte, servei...)
- empreses que tinguin, com a mínim, una persona dedicada a temps complet al projecte

Amb el Pla Embarca podràs:
- accelerar les vendes
- repensar l'estratègia
- redefinir els equips
- establir objectius

El termini de la convocatòria finalitza el 29 de febrer de 2016.

Consulteu més informació.



Oberta la convocatòria del Premi Innovation Universal Biotech 2016

Premi

La vuitena edició del Premi a la Innovació que organitza Universal Biotech se celebrarà els dies 3 i 4 d'octubre de 2016 a París.

Es tracta d'una competició internacional que té com a objectiu aportar valor afegit a les startups innovadores i als projectes acadèmics innovadors de l'àrea de la Salut (Biotech, Medtech, E-Health).

En aquesta edició l'organització té previst reunir prop de 300 candidatures de 34 països diferents. Des del 2009 s'han avaluat 966 projectes innovadors.

Els aspirants poden ser tant joves empreses innovadores com projectes acadèmics de recerca.

El jurat tindrà en compte la rigurositat científica de la innovació, la qualitat de l'equip, el nivell de la propietat intel·lectual, la viabilitat del projecte i les oportunitats d'èxit en el mercat, així com l'interès dels inversors.

El termini per presentar propostes finalitza el 30 d'abril de 2016.

Consulteu més informació.