Juliol 2015



La Universitat de Lleida tanca al públic de l'1 al 23 d'agost

Tancament

La Universitat de Lleida (UdL) tanca a partir de demà, 1 d'agost, les seues portes al públic durant tres setmanes per estalviar uns 80.000€ en electricitat, telefonia i neteja, entre altres despeses; una quantitat similar a la dels estius del 2014 i del 2013. Malgrat aquest tancament parcial, el vicerector de Campus de la UdL, Jesús Avilla, recorda que l'activitat continua en alguns serveis, sobretot en espais de recerca.

La majoria d'edificis estaran tancats al públic entre els dies 1 i 23 d'agost, ambdós inclosos. Resten en funcionament la biblioteca de Ciències de la Salut, amb horari de 9.00h a 15.00h, i la sala d'estudis del mateix campus, de 15.00h a 21.00h. Tots dos espais estaran en funcionament de dilluns a divendres.

També mantenen la seua activitat el Registre General de la UdL, ubicat a l'edifici del Rectorat; l'estabulari i l'edifici docent de Ciències de la Salut a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova; l'edifici de Biomedicina 1, que acull l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; alguns laboratoris de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agrària; i el Centre d'Investigació d'Energia Aplicada, al campus de Cappont, entre el 3 i el 7 d'agost. A més, hi haurà servei de seguretat les 24 hores a tots els campus, així com recepció de correu i paqueteria durant els matins.

En aquest període, les consultes de preinscripció universitària s'hauran d'adreçar a l'Oficina d'Accés a la Universitat de Barcelona, a través de l'adreça de correu electrònic accesnet.sur@gencat.cat o per telèfon (93 223 03 23 / 93 223 25 91).

Aquest és el cinquè any consecutiu que la UdL aplica aquesta mesura "per racionalitzar el funcionament dels serveis públics i fer front a la retallada del finançament de les universitats públiques catalanes, tal com estableix el Pla Econòmic 2011-2014", explica la gerència.

La Universitat de Lleida va començar amb els tancaments institucionals l'estiu del 2011, tot coincidint amb les retallades pressupostàries i, des de llavors, n'ha anat augmentant la durada. En aquest 2015, ja s'ha produït un tancament els primers 5 dies de l'any, entre el 30 de març al 6 d'abril, i ara durant l'agost.

Consulteu la notícia.



Oberta la convocatòria d'ajuts del Programa NEOTEC

Neotec

Els ajuts del Programa Neotec del CDTI finançan la posada en marxa de nous projectes empresarials que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l'activitat investigadora, en els que l'estratègia de negoci es basi en el desenvolupament de tecnologia.

La tecnologia i la innovació han de ser factors competitius que contribueixin a la diferenciació de l'empresa i que serveixin de base a l'estratègia i al pla de negoci a llarg termini, amb el manteniment de línies de R+D pròpies.

Els ajuts podran destinar-se a projectes empresarials de qualsevol àmbit tecnològic i/o sectorial, no contemplant en aquesta convocatòria els projectes empresarials que el seu model de negoci es basi primordialment en serveis a tercers, sense desenvolupament de tecnologia pròpia.

Els ajuts de la present convocatòria consistiran en subvencions.

El beneficiari ha de ser una petita empresa innovadora, constituïda com a màxim en els quatre anys anteriors a la data de presentació de la sol·licitud de l'ajut i de conformitat amb els requisits exposts en la convocatòria.

El pressupost màxim d'aquesta convocatòria és de deu milions d'euros i es finançarà amb càrrec als fons propis del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

Consulteu més informació.



Bizbarcelona atrau un 26% més de pimes, que ja suposen gairebé la meitat dels seus visitants

Bizbarcelona

Després de dos dies d'intensa activitat, Bizbarcelona by Barcelona Activa s'ha acomiadat confirmant-se com l'esdeveniment de referència per a la dinamització del món empresarial i de l'activitat emprenedora a Catalunya. En aquesta cinquena edició, s'ha incrementat un 26% la visita de petits i mitjans empresaris respecte el 2014, la qual cosa evidencia l'encert d'incorporar als continguts del saló qüestions estratègiques per al creixement del teixit empresarial. Paral·lelament, els emprenedors han tornat a acudir a Bizbarcelona per trobar solucions, inspiració i finançament per materialitzar les seves idees i projectes de negoci.

Els primers resultats de Bizbarcelona visualitzen la força de l'ecosistema emprenedor i de l'activitat empresarial barcelonina i catalana: 1.610 contactes entre emprenedors i representants d'una trentena d'entitats inversores; 600 entrevistes entre pimes interessades a exportar i experts en internacionalització de la Cambra de Barcelona i CaixaBank; 523 sessions personalitzades d'assessorament empresarial; 940 contactes a l'Speed Dating, 371 trobades a l'àrea Reempresa, 40 video-pitch enregistrats i més de 1.340 missatges al Mur. En aquesta edició s'han superat els 12.400 visitants, gairebé la meitat dels quals són pimes.

Enguany Bizbarcelona –que, per primera vegada s'ha dividit en les àrees Bizemprèn per a emprenedors i Bizpimes per a empreses–, ha comptat amb 198 conferències, 303 ponents, 26 espais de networking, i 89 d'expositors.

El director del saló, Aleix Planas, ha destacat "el paper essencial de Bizbarcelona a l'hora d'aglutinar i mostrar el potencial emprenedor i empresarial del país i de difondre les eines i el suport que els ofereixen més d'un centenar d'entitats públiques i privades per accelerar i fer créixer negocis incipients o consolidats". Planas ha valorat molt positivament l'augment de visitants entre el col·lectiu pimes "cosa que posiciona al saló Bizbarcelona com un fòrum de coneixement i solucions per promoure la capacitat de créixer, innovar i exportar de les petites i mitjanes empreses, per a la creació d'ocupació".

No obstant, l'altra meitat de Bizbarcelona continua sent territori per a nous emprenedors, justificat pel fet Catalunya tingui una taxa d'activitat emprenedora (7,54%) per sobre de la mitjana europea (6,9%) i espanyola (5,47%), segons va donar a conèixer ahir l'Informe GEM-Catalunya 2014 presentat al saló. L'estudi constata que, després de quatre anys, s'emprèn menys per necessitat i més per oportunitat de negoci i que el tancament d'empreses s'ha reduït a la meitat en el darrer any.

En aquest sentit, aquest Bizbarcelona ha contribuït a detectar aquestes noves oportunitats en sectors emergents, confirmant l'auge de la emprenedoria social i cooperativa, i constatant la necessitat de l'emprenedor de conèixer vies de finançament al seu abast per fer realitat el seu projecte.

El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Caixa, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i PIMEC. També col·laboren aportant continguts i promocionant l'esdeveniment més d'un centenar d'entitats que formen part de la Bizcommunity.

La propera edició de Bizbarcelona tindrà lloc el juny de 2016.

Consulteu la notícia.



Oberta la convocatòria "Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental. Locals i internacionals"

Nuclis R+D

ACCIÓ ha obert la convocatòria de Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental per a empreses, el programa d'ajuts per a projectes d'R+D.

Aquest programa incentiva aquells projectes d'R+D duts a terme a Catalunya, amb una R+D diferencial i d'alt impacte per al territori i per a les empreses. Els projectes han de tenir un fort impacte d'internacionalització dels resultats i de la tecnologia, i han de poder capacitar les empreses per accedir a convocatòries internacionals d'R+D, en especial del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

La convocatòria presenta dues modalitats en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme:

- Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Locals
Si tens un projecte de recerca industrial i desenvolupament experimental (dut a terme de forma individual o en col·laboració), pots accedir a aquesta convocatòria.
Termini: 30 de juliol de 2015
Més informació

- Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Internacionals
Aquesta convocatòria dóna suport a actuacions d'R+D col·laboratives entre empreses de Catalunya i empreses d'altres països, en el marc dels programes ERA-net i dels programes bilaterals internacionals signats entre ACCIÓ i tercers països.
Termini: Consultar les dates de tancament
Més informació

ACCIÓ et convida a la sessió informativa que tindrà lloc el proper 10 de juliol de 2015 on s'explicaran tots els detalls de la nova convocatòria.