Juny 2014



1r Congrés Catalunya Emprèn i XIX Fòrum d'Inversió

Congrés

Enguany, el Fòrum d'Inversió que ACCIÓ organitza des de fa gairebé 20 anys, creix i es converteix en el I Congrés Catalunya Emprèn, la trobada de referència per a emprenedors, inversors i empreses amb nous projectes, que se celebrarà el dia 16 de juliol a Barcelona.

El congrés serà l'escenari de conferències, sessions pràctiques de networking, experiències en corporate venturing i de la presentació dels projectes amb més potencial de negoci de tot el país. També hi haurà un espai per a trobades ràpides entre inversors i emprenedors. La plataforma d'inscripció et permet detallar el teu perfil i planificar la teva agenda d'entrevistes durant el congrés.

La trobada comptarà com a ponent amb el Dr. Ansari, un reconegut expert en emprenedoria i management. Excel·lent docent i amb diverses responsabilitats de direcció a la Universitat de Babson, té una llarga experiència ajudant start-ups a convertir-se en negocis profitosos, així com fomentant l'emprenedoria dins de les grans companyies.

D'altra banda, els 21 finalistes de l'edició d'enguany del XIX Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ presentaran els seus projectes durant el congrés. Els assistents podran votar els millors projectes i serà una gran oportunitat perquè els inversors coneguin els negocis amb més potencial del país.

Durant el congrés també es presentarà el nou Programa d'Emprenedoria Corporativa de la Generalitat, que vol donar suport als projectes emprenedors dins de les empreses. Es presentaran alguns casos d'empreses i emprenedors amb experiència en corporate venturing i dues empreses plantejaran els seus reptes d'innovació reals per aconseguir les empreses que els donin solució. Penses que tu pots ser-ne una?

Inscriu-te ara al Congrés Catalunya Emprèn! Una vegada ho facis podràs trobar i contactar amb més de 600 professionals que també podran consultar el teu perfil i sol·licitar-te una reunió.

Consulta més informació.



CleanLaunchpad

CleanLaunchpad

CleanLaunchpad és la competició més gran d'Europa d'idees de negoci en l'àmbit del canvi climàtic. Els tres finalistes poden guanyar fins a 10.000 euros i seran admesos directament en Climate-KIC Accelerator, el major programa d'acceleració de la Unió Europea on les grans idees es transformen en grans èxits comercials.

Si tens una idea veritablement innovadora en l'àmbit del canvi climàtic i somies amb ser un emprenedor/a d'èxit, aquesta és una gran oportunitat.

El programa està obert a estudiants, investigadors/es, organitzacions públiques, start-ups, pimes, consultories, enginyeries, etc.

La final del concurs tindrà lloc el 21 d'octubre a València.

El termini per participar a la convocatòria espanyola finalitza el 4 de juliol de 2014.

Més informació i formalització de les sol·licituds de participació a través de la web www.cleanlauchpad.eu.



Nou préstec ICO per a inversions a l'estranger d'empreses tecnològiques

ICO

El Govern ha aprovat la línia de finançament ICO Agenda Digital 2014, dotada amb 30 milions d'euros, que ofereix per primera vegada ajudes per a inversions d'empreses tecnològiques en l'estranger amb condicions més favorables que les del mercat.

Aquesta línia de crèdit està dirigida a autònoms, empreses i entitats privades (no particulars) del sector de les noves tecnologies.

L'Agència Digital per a Espanya situa la internacionalització com un dels elements principals per al desenvolupament de l'economia digital i motor del creixement econòmic i de la generació d'ocupació.

Aquestes són les condicions per optar a aquests nous crèdits:

- Import del préstec: fins un màxim de 500.000 euros.
- Qui pot optar?: autònoms, empreses privades i entitats privades (no particulars).
- Objectiu: donar suport a la sortida a l'exterior d'empreses espanyoles que desitgin internacionalitzar-se.
- Altres requisits: les inversions hauran de realitzar-se fora del territori nacional, no podran tenir una antiguitat superior a l'entrada en vigor de la Línia de Finançament ICO de l'Agenda Digital 2014 i hauran d'executar-se en un termini màxim d'un any a comptar des de la data de la signatura de finançament entre el client i l'entitat financera.
- Termini per sol·licitar el finançament: fins el 15 de desembre de 2014.

Consulteu més informació.



Presenta el teu projecte al Tech Fair de l'IESE

IESE

El Centre d'Emprenedoria i Innovació (EIC) i FINAVES organitzen una nova edició del Tech Fair, que se celebrarà el dimecres 9 de juliol de 2014, de 17.00h a 20.00h., al campus de Barcelona de l'IESE Business School. Aquest esdeveniment pretén promoure col·laboracions entre les empreses de base tecnològica participants i la comunitat d'alumnes de l'IESE. Aquestes col·laboracions poden ser de tipus empresarial o financera.

Se seleccionaran fins a 10 projectes dels presentats a les unitats de valorització/trampolins tecnològics de les universitats catalanes que podran realitzar un pitch de 5 minuts cadascun exposant el seu projecte a l'audiència d'assistents. Cada unitat de valorització podrà presentar diversos projectes. Després es procedirà a la selecció final podent presentar alguns centres més d'un projecte.

El termini per presentar projectes als seus respectius trampolins/unitats de valorització és el 23 de juny de 2014.

Consulteu més informació.



Oberts els ajuts NUCLIS d'Innovació tecnològica 2014. Projectes locals

Nuclis

ACCIÓ ha obert la convocatòria NUCLIS 2014, ajuts a incentivar la realització, de forma individual o cooperativa, d'activitats de R+D amb component internacional i duts a terme a Catalunya.

Aquest tipus d'ajuts estan dirigits a actuacions amb una R+D diferencial, d'alt impacte al territori i a les empreses catalanes. Haurà de tenir un fort impacte d'internacionalització dels resultats i de la tecnologia, així com d'escalabilitat a convocatòries internacionals de R+D o licitacions internacionals. Es valorarà la generació de nova ocupació i d'inversions industrials o el manteniment de l'activitat científica i productiva a Catalunya, així com la participació d'agents TECNIO i CERCA en les activitats d'R+D del projecte. Les inversions s'han de dur a terme a Catalunya.

Els beneficiaris d'aquests ajuts són empreses amb establiment operatiu a Catalunya.

El termini per presentar la teva proposta de Nuclis locals finalitza el 10 de juliol de 2014.

Consulteu més informació.



Premis a l'Emprenedoria Campus Iberus 2014

iberus

El Programa de Premis a l'Emprenedoria de Campus Iberus -IBERUS EMPRENDE- persegueix contribuir a la innovació i a la generació d'ocupació en les regions on es troben ubicades les seves universitats, mitjançant el suport explícit als emprenedors, reconeixent la seva aportació a la societat com a font de creativitat, riquesa i prosperitat.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'esperit emprenedor a través del reconeixement a la generació d'empreses per part de l'alumnat, titulats/des, personal d'administració i serveis i personal docent i investigador de les Universitats pertanyents al Campus Iberus.

Durant l'any 2014, s'estableix la primera edició del Programa de Premis a l'Emprenedoria de Campus Iberus - IBERUS EMPRENDE 2014- que tindrà dos modalitats:

- Modalitat I: Generador d'Idees de negoci basades en el coneixement (termini de presentació de sol·licituds el 31/07/2014)
- Modalitat II: Projecte Empresarial (termini de presentació de sol·licituds el 31/07/2014)

El Programa IBERUS EMPRENDE 2014 atorgarà dos premis en cadascuna de les modalitats establertes, distingint les millors idees per a la generació de noves empreses i les millors empreses ja implantades en les regions de la Vall de l'Ebre en les que s'emmarquen les Universitats de Campus Iberus.

Consulteu el programa de la convocatòria i els impresos de sol·licitud aquí.

Trobareu també la informació a la web del Campus Iberus.