Juliol 2012



GLOBALleida impulsa el Fòrum d'Inversió Agrofood Invest amb l’objectiu d’atraure capital a projectes del sector Agroindústria

Forum Inversio

GLOBALleida impulsa, amb la col·laboració d'ACC10 i el DAAM i el recolzament del Ministerio de Indústria, el Fòrum d'Inversió Agrofood Invest amb l'objectiu d'atraure capital i finançament a projectes del sector Agroindústria.

Aquest fòrum, que se celebrarà a partir de l'octubre del 2013 a Lleida, es presentarà públicament dins el XVIII Fòrum d'Inversió d'ACC10 que se celebrarà el 23 de novembre del 2012 a Barcelona. Amb aquest motiu, GLOBALleida cerca projectes emprenedors i innovadors, amb elevat potencial de creixement i financerament viables, per presentar-los, si compleixen els requeriments establerts, en el XVIII Fòrum d'Inversió d'ACC10.

El termini de presentació de projectes per participar al programa Agrofood Invest finalitzarà el dimecres 4 de setembre. (+)



Entrevistem a... AB-BIOTICS

AB-BIOTICS

Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert són els consellers delegats d’ AB-BIOTICS, una empresa de base tecnològica especialitzada en l’àrea de les ciències de la salut, amb un coneixement transversal en les àrees de microbiologia, genètica, biologia molecular, biotecnologia i química.

Fem un breu recorregut de l’empresa, des dels inicis fins l’actualitat, a través dels seus creadors.

Vegeu l'entrevista



El Departament d'Empresa i Ocupació impulsa la creació de 26 noves empreses tecnològiques sorgides de les universitats catalanes

ACC10

El Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACC1Ó, ha impulsat durant els primers sis mesos del 2012 la creació de 26 spin-offs, noves empreses de base tecnològica que han sorgit d’universitats catalanes. Es tracta del resultat de les Unitats de Valorització, que té l’objectiu d’augmentar la transferència de tecnologia entre el món universitari i el món empresarial.

Aquest pas s’aconsegueix mitjançant dues vies: la creació d'una nova empresa de base tecnològica que portarà al mercat un producte totalment desconegut fins al moment, o bé la incorporació d’aquesta tecnologia -via llicència de la patent- en una empresa que ja opera en el mercat i que li permetrà innovar en nous productes i processos.

Durant el primer semestre del 2012, les Unitats de Valorització han assessorat en total 1.089 projectes, i a banda de crear spin-offs, han impulsat la transferència de 61 noves tecnologies al mercat. La bona marxa dels resultats supera els de l’exercici 2011, ja que en 6 mesos s’ha aconseguit el 84% del nombre total de noves empreses (31 al 2011) i s’han comercialitzat un 10% més de tecnologies (55 al 2011).

En els últims 4 anys, el programa de Valorització ha mobilitzat 69 milions d’euros i ha creat més de 500 llocs de treball qualificats.

Universitats i escoles de negoci participants

Actualment aquestes unitats són estructures ubicades a les universitats catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat de Vic, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull i Universitat Rovira i Virgili) formades per un equip especialitzat i amb experiència en transferència tecnològica.

En aquesta iniciativa és clau la participació de les escoles de negoci, que aporten una visió empresarial al món de la ciència. Durant el 2012 participen com a Unitats de Valorització EADA, ESADE i IESE, que han posat en marxa programes de mentoring i d’assessorament en l’elaboració de plans de negoci, entre d’altres.

Consulteu la nota de premsa



Nous ajuts per a projectes empresarials d'àmbit social

enisa

Enisa, empresa pública que depèn del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, disposa d'una línia de finançament específica per a projectes empresarials que contemplin les necessitats socials com a eix central del seu model de negoci.

Característiques de l'ajut:

• Préstec participatiu

• Import mínim: 25.000 €

• Import màximo: 100.000 €

• Interès mínim: Euribor + 2%

• Interès variable: es determinarà en funció de la rendibilitat financera de l'empresa, amb un interès màxim
d'Euribor + 8%

• Comissió d'obertura: 0,5%

• Venciment: màxim 6 anys

• Carència: màxim 2 anys

• Comissió amortització anticipada: 2%

• Sense garanties

Consulteu més informació



Presenta el teu projecte al XVIII Fòrum d'Inversió d'ACC1Ó

Forum Inversio

El pròxim 23 de novembre se celebrarà a Barcelona una nova edició del Fòrum d’Inversió d’ACC1Ó, el principal punt de trobada entre emprenedors i inversors a Catalunya.

Emprenedors i inversors tenen l’oportunitat de fer networking per conèixer-se i fer negoci mentre analitzen conjuntament l’atractiu i possibilitats d’inversió en les iniciatives empresarials. A banda d'aquest procés, els emprenedors finalistes presenten els seus projectes davant del públic per aconseguir-ne finançament i els inversors cerquen els millors projectes on participar. És l’oportunitat de trobar i de ser trobat.

En aquesta edició del Fòrum es cerquen projectes innovadors, amb elevat potencial de creixement, viables financerament i que busquin capital d’inversors privats (Business Angels) o fons de capital risc (Venture Capital).

Presenta el teu projecte abans del 27 de juliol de 2012. (+)



Fondo Emprendedores de la Fundación Repsol

Fondo Emprendedores

Repsol, a través de la seva Fundació, promou el Fondo Emprendedores de la Fundación Repsol. Aquesta iniciativa té com a objectiu fer aflorar el talent i donar suport als projectes emprenedors de l'àmbit energètic. Aquest fons busca promocionar les iniciatives en matèria d'estalvi i ús responsable de l'energia i la seva transformació en projectes empresarials que generin activitat econòmica.

La convocatòria pretén captar propostes empresarials i projectes nous focalitzats en el desenvolupament de nous processos, tecnologies, serveis, productes i materials, tecnologies d'emmagatzematge i gestió de xarxes de transport/distribució d'energia i tecnologies de la informació, les aplicacions de les quals donin com a resultat una millora de l'eficiència enegètica i/o un estalvi en el consum d'energia.

El termini de presentació de propostes finalitza el 16 de novembre de 2012. (+)



Publicació de l'Informe GEM- Catalunya 2011

GEM

S'ha publicat l'edició 2011 de l'estudi Global Entrepreneurship Monitor (GEM) Catalunya. Aquest estudi, de referència internacional en matèria d'emprenedoria, mesura la Taxa d'Activitat Emprenedora de la població activa i permet fer comparacions amb altres territoris i països.

L'estudi està promogut per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i desenvolupat per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (UAB). (+)