El Departament d'Empresa i Ocupació impulsa la creació de 26 noves empreses tecnològiques sorgides de les universitats catalanes


ACC10

El Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACC1Ó, ha impulsat durant els primers sis mesos del 2012 la creació de 26 spin-offs, noves empreses de base tecnològica que han sorgit d’universitats catalanes. Es tracta del resultat de les Unitats de Valorització, que té l’objectiu d’augmentar la transferència de tecnologia entre el món universitari i el món empresarial.

Aquest pas s’aconsegueix mitjançant dues vies: la creació d'una nova empresa de base tecnològica que portarà al mercat un producte totalment desconegut fins al moment, o bé la incorporació d’aquesta tecnologia -via llicència de la patent- en una empresa que ja opera en el mercat i que li permetrà innovar en nous productes i processos.

Durant el primer semestre del 2012, les Unitats de Valorització han assessorat en total 1.089 projectes, i a banda de crear spin-offs, han impulsat la transferència de 61 noves tecnologies al mercat. La bona marxa dels resultats supera els de l’exercici 2011, ja que en 6 mesos s’ha aconseguit el 84% del nombre total de noves empreses (31 al 2011) i s’han comercialitzat un 10% més de tecnologies (55 al 2011).

En els últims 4 anys, el programa de Valorització ha mobilitzat 69 milions d’euros i ha creat més de 500 llocs de treball qualificats.

Universitats i escoles de negoci participants

Actualment aquestes unitats són estructures ubicades a les universitats catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat de Vic, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull i Universitat Rovira i Virgili) formades per un equip especialitzat i amb experiència en transferència tecnològica.

En aquesta iniciativa és clau la participació de les escoles de negoci, que aporten una visió empresarial al món de la ciència. Durant el 2012 participen com a Unitats de Valorització EADA, ESADE i IESE, que han posat en marxa programes de mentoring i d’assessorament en l’elaboració de plans de negoci, entre d’altres.

Consulteu la nota de premsa