October 2021



Pròximament... Trobada de la Comunitat Científica Emprenedora a Lleida

Trobada

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, el programa The Collider de Mobile World Capital i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida volen convidar-vos a una nova Trobada de la Comunitat Científica Emprenedora a Lleida el pròxim dijous 4 de novembre a les de 12:00h. en format presencial al Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo - Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

La Comunitat Científica Emprenedora és un espai de connexió de persones i organitzacions que treballen al voltant de la ciència, la tecnologia i el mercat.

La Trobada 2021 presenta el cas d’Organa Espirulina, una startup rellevant a Lleida. Conjuntament amb Eurecat-Lleida, institució facilitadora de projectes d’innovació, i amb AXEB BIOTECH empresa innovadora, aportarà punts de vista sobre com impulsar la emprenedoria científica i la transferència tecnològica al territori.

Acosta’t a empreses i a emprenedors de base científica, inspira’t, i dona’t a conèixer.

Us animem a participar-hi!

Més informació i registre aquí



Innovation Day Energia - Convocatòria per 'solucionadors' als reptes de les empreses

Innovation Day Energia

La Xarxa d’R+D+I Energy for Society (XRE4S), la Comunitat RIS3CAT Energia i el Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya organitzen una nova edició de l’Energy Innovation Day, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre en format presencial a l’edifici Ca l’Alier (C/ Pere IV 362, Barcelona).

En el marc d’aquesta jornada d'innovació, que busca posar en contacte l’oferta tecnològica i les necessitats de les empreses i inversors, s’ha dissenyat un fòrum en el qual les start-ups i agents de recerca i tecnològics presentin solucions tecnològiques innovadores en el camp de l’energia a una sèrie de reptes empresarials prèviament establerts. En el següent enllaç podeu trobar els reptes empresarials que busquen solució.

Els investigadors i start-ups que vulguin presentar la seva solució innovadora, cal que mostrin el seu interès abans del 10 de novembre tot complimentant la presentació en el següent enllaç.

Durant l’esdeveniment es presentaran solucions en format pitch de curta durada (5 minuts) que es seleccionaran prèviament entre totes les sol·licituds rebudes.

Dades clau dels call solucionadors:

- Data límit: 10 de novembre
- Qui? Start-ups constituïdes i agents de recerca i tecnològics
- Què? Solució innovadora
- Contacte: jtarres@irec.cat

Tant si voleu presentar solucions com si només voleu participar d’assistents us podeu inscriure al següent enllaç.

Consulteu més informació



Nous premis d'Alumni UdL per a projectes empresarials i idees de negoci

Premis

L'Associació d'antics alumnes i amics de la Universitat de Lleida, Alumni UdL, convoca uns nous premis per a projectes i idees de negoci dels seus membres, dotats amb un total de 10.000 euros. Amb el patrocini de Banco Santander i la col·laboració de la UdL, els guardons Santander - Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació dediquen aquesta primera edició a la resiliència en temps de pandèmia.

L'associació vol "incentivar i reconèixer els antics alumnes de la Universitat de Lleida que hagin generat idees de negoci i constituït empreses a partir del 14 de març de 2020, en una situació de crisi econòmica i sanitària internacional molt greu i inesperada generada per la COVID-19".

La categoria de millor projecte empresarial, dirigida sobretot a PIMES, autònoms i microempreses, atorga un premi de 5.000 euros. La categoria d'idees de negoci en preveu un de 1.000€, als que es podran sumar 4.000€ més si, en el termini de sis mesos des de la concessió del premi, els guanyadors acrediten haver acomplert els compromisos fixats pel Jurat.

Les candidatures es poden presentar fins al 15 de novembre de 2021.

Les sol·licituds es poden fer per via telemàtica a la web de la Plataforma Santander X - Banco Santander Open Innovation | Premi Alumni UdL: Emprenedoria i Ocupació.



Programa Technology Showcase

Technology Showcase

Ets una empresa i vols trobar oportunitats de llicència que ajudin a augmentar la teva competitivitat? Formes part d’un grup de recerca o centre tecnològic i vols donar a conèixer la teva tecnologia o patent a les empreses de la BioRegió?

Apunta’t al Technology Showcase, el nou programa d'innovació oberta de Biocat que dóna l'oportunitat als centres de recerca de mostrar a les empreses les seves tecnologies, i poder establir així acords de llicència o venda de les patents resultants.

Està dirigit a centres i grups de recerca dels àmbits de la salut i ciències de la vida, alimentació, química, energia i recursos, sistemes industrials i mobilitat.

El termini per inscriure's finalitza el 26 de novembre de 2021.

Comsulteu més informació



Convocatòria Women TechEU

Women TechEU

La Comissió Europea llança la convocatòria Women TechEU amb l'objectiu de donar suport a la innovació tecnològica com a base per a una economia moderna, basada en el coneixement, i promoure el lideratge femení en la indústria de la tecnologia per a construir ecosistemes d'innovació més justos, inclusius i pròspers a Europa.

Women TechEU es dirigeix a empreses emergents altament innovadores fundades o cofundades per dones que ocupen un lloc d'alta direcció (CEO, CTO o equivalent) en l'empresa en el moment de la presentació. L'empresa ha d'estar registrada i establerta en un Estat membre de la UE o en un país associat de Horizon Europe durant almenys sis mesos en el moment de la presentació.

El suport brindat a les dones beneficiàries de TechEU sota aquesta iniciativa es concreta en:

- Suport financer a l'empresa en forma de subvenció individual de 75.000€ per a donar suport a activitats com la millora del model empresarial, l'actualització del pla empresarial i l'estratègia de creixement, la cerca de socis i inversors, la validació del mercat, etc.

- Tutoria i coaching proporcionats per EIC Business Acceleration Services (BAS), en el marc del nou "Programa de lideratge de dones", que inclou esdeveniments dedicats a la creació de xarxes i presentacions.

- La possibilitat de participar en activitats específiques organitzades per InvestEU i la Enterprise Europe Network (EEN).

El termini per participar finalitza el 10 de novembre de 2021.

Consulteu més informació