October 2020Ajuts INNOTEC d'ACCIÓ

INNOTEC

L'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa a Catalunya, ACCIÓ, ha obert la convocatòria d'ajudes en forma de subvenció INNOTEC 2020. L'objectiu és incentivar la col·laboració entre empreses catalanes i els desenvolupadors de tecnologia acreditats TECNIO per a la realització de projectes de R+D+i conjunts que afavoreixin el desenvolupament de productes i processos innovadors mitjançant la transferència de coneixement i tecnologia cap a l'empresa.

Si tens un projecte d'R+D d’entre 50.000 i 200.000 euros, l'ajut INNOTEC et pot subvencionar fins a un 70% del seu cost. Aquestes ajudes estan dirigides a empreses amb ànim de lucre que operin a Catalunya i als desenvolupadors de tecnologia TECNIO.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el proper 24 de novembre de 2020.

Consulteu més informacióAjut Startup Capital d'ACCIÓ

Startup Capital

Startup Capital és un ajut directe de fins a 75.000€ per a startups tecnològiques emergents que necessiten finançament per portar a terme les fases inicials del negoci, desenvolupar el seu producte o servei i validar el model de negoci per arribar al mercat.

L’ajut s’ha de destinar a finançar actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització dels productes i serveis. Són despeses justificables el personal, la inversió en materials i equipaments, el lloguer d'espais, l'elaboració d’estratègies de comunicació, entre d'altres.

L'ajut Startup Capital va dirigit a startups en fase inicial que necessitin un impuls per accedir a les primeres rondes de finançament privat. Si ets una startup amb tecnologia pròpia i necessites finançament, Startup Capital et dona un impuls!

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 26 de novembre de 2020.

Consulteu més informacióOberta la convocatòria "Nuclis d'R+D empresarial internacionals" d'ACCIÓ

NUCLIS

Si tens al cap un nou producte o servei tecnològic d’alt risc, els Nuclis d’R+D empresarial són l’empenta que necessites per fer-lo realitat. Amb aquests ajuts pots rebre fins a 150.000 euros a fons perdut per desenvolupar durant tres anys nous productes o serveis tecnològics d’alt risc que responguin a les necessitats del mercat.

Els requisits generals per sol·licitar l’ajut són:

- Ha de suposar una actuació d’R+D innovadora.
- El projecte s’ha de dur a terme a Catalunya.
- Les empreses han de tenir almenys tres anys de vida i han de ser aptes en termes financers.
- Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 24 de novembre de 2020.

Consulteu més informacióFòrum d'Inversió 2020 d'ACCIÓ

Fòrum Inversió 2020

La 25a edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ serà com sempre i, alhora, com no s’ha fet mai abans. Amb els mateixos ingredients, però amb tot l’impuls que hi dona una edició 100% virtual.

Des de la setmana prèvia es podrà veure el pitch inicial de les 21 startups més prometedores presentant els seus projectes i realitzar les votacions en les 3 categories: ciències de la vida i de la salut, TIC i altres tecnologies.

El 6 de novembre, les 3 més votades de cada àmbit tindran 5 minuts per explicar-se davant del món i respondre els dubtes d’un panel d’inversors de primer nivell. D’entre aquestes 9 finalistes se sabrà quina és la startup guanyadora del Fòrum d’Inversió 2020.

Aquesta edició 100% virtual seguirà sent el principal aparador de les startups a Catalunya i, alhora, explotarà tot el potencial de l’entorn digital amb la keynote de Marleen Evertsz, CEO de nxchange, directament des dels Països Baixos.

Inscriu-t’hi i garanteix el teu accés al Fòrum d’Inversió més especial!

Consulteu més informacióNou impuls a HIPARCO-score, una eina de medicina personalitzada contra la hipertensió resistent

HIPARCO-score

La primera eina de medicina personalitzada enfocada al tractament d'hipertensió resistent associada a l'apnea del son, HIPARCO-score, compta amb nous avanços. Els seus cotitulars, CIBER, IRBLleida, Institut Català de la Salut, Universitat de Lleida i Institut de Recerca Sanitària La Fe, han signat el contracte de llicència de la patent amb la start up Onira Research S. L per a l'impuls definitiu al projecte a través del seu desenvolupament i comercialització.

Onira Research S. L es constitueix a Lleida amb l'objectiu d'investigar el somni i desenvolupar test diagnòstics i dispositius que millorin la qualitat de vida dels pacients. Aquesta empresa ha estat fundada pels inventors majoritaris de la patent: Ferrán Barbé, director científic del CIBER del Malalties Respiratòries (CIBERES), cap de Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i professor en la Universitat de Lleida; i per Manuel Sánchez de la Torre, investigador del CIBERES pertanyent a la Universitat de Lleida i Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

Els dos són els impulsors del projecte HIPARCO, que desenvolupa un kit de diagnòstic in vitro capaç de determinar si un pacient amb hipertensió resistent podria ser tractat mitjançant un dispositiu de pressió positiva d'aire (CPAP), indicat per al tractament de l'apnea obstructiva del somni.

Es calcula que aproximadament un 10% dels afectats per hipertensió no respon a cap medicament, per la qual cosa segons l'OMS uns 130 milions de persones a tot el món corren el risc d'un episodi cardiològic greu en estar entre un i tres anys sense tractament efectiu. No obstant això, al voltant del 70% d'aquests pacients millora amb l'aplicació del tractament de l'apnea del son i surten de la zona de perill.

Gràcies a HIPARCO-score, es permet innovar en l'actual gestió de la hipertensió resistent mitjançant una anàlisi de biomarcadores en una simple mostra de sang, identificant el pacient que pot beneficiar-se de CPAP i rebaixar la seva pressió arterial, i en quins podria ser contraproduent. És, per tant, una eina de medicina personalitzada única i molt prometedora en la prevenció, predicció i tractament de malalties cardiovasculars, amb alta fiabilitat en els resultats.

Foto: Els investigadors Ferran Barbé i Manuel Sánchez de la Torre / IRBLleidaJa és aquí l'Innovation Day 2020!

Foto_iDayBarcelona

Aquesta setmana s’ha iniciat el període d’inscripcions per l’Innovation Day 2020, una jornada que es desenvolupa simultàniament en 33 ciutats europees en el marc de l’EIT Health i enguany se celebrarà el tercer Innovation Day a la ciutat de Barcelona, que tindrà lloc entre dissabte 31 d’octubre i dissabte 7 de novembre. Enguany l’edició de l’i-Day serà de manera virtual i està liderada per StartUB, de la Universitat de Barcelona.

Els objectius principals d’aquesta jornada són acostar la ciència, la innovació i l’emprenedoria als estudiants, i trobar solucions de valor per a reptes reals en l’àmbit de la salut. En particular, al voltant de 90 participants tindran l’oportunitat de desenvolupar noves idees i solucions relacionades amb els reptes proposats i gaudiran de coaching amb experts de diferents àmbits al llarg de la jornada.

Tanmateix, es concediran tres premis a les tres millors propostes de la jornada:

- 1er premi per valor de 400€, accés a Aire Anthient Baths Barcelona i accés al programa StartUBSprint -durada 6 mesos-.

- 2on i 3er premis per valor de 200€ i accés al programa Business Model Lab de StartUB -durada 20h-.

- Premi de l'audiència: menú degustació en Teresa Carles

- L’equip guanyador tindrà la possibilitat de participar a l’i-Day Winners Event.

El termini per a inscriure's finalitza el 26 d'octubre de 2020. Podeu accedir al formulari d’inscripció aquí.

Consulteu més informacióTorna el Health & Bio Team Dating!

Health and Bio Team Dating

Ets un investigador amb un bon projecte científic però necessites un mentor que t'ajudi a crear una empresa? Ets un emprenedor/mentor/desenvolupador de negoci que busca unir-se a un projecte innovador?

El 3 de novembre arriba la cinquena edició de Health & Bio Team Dating, impulsat per Biocat, BStartup de Banc Sabadell i CataloniaBio & HealthTech. Mitjançant reunions virtuals d'speed dating de 30 minuts, l'esdeveniment reuneix científics i emprenedors / mentors / desenvolupadors de negoci per tal de donar pas a noves sinergies empresarials i formar equips que permetin crear i dirigir empreses d'èxit en els següents àmbits: tecnologia mèdica, fàrmacs, dispositius mèdics, salut digital, terapèutica i diagnòstic, i, agroalimentació.

Us podeu registrar aquí fins al 2 de novembre de 2020.

Consulteu més informacióInforme de la BioRegió de Catalunya 2020 - Reptes en endavant

Informe BioRegió

Vols tenir una radiografia actualitzada de l’ecosistema català de les ciències de la vida i la salut? Consulta l’Informe de la BioRegió 2020 - Reptes en endavant de Biocat i CataloniaBio & HealthTech, que enguany subratlla els reptes del sector i proposa accions de millora en cinc àmbits.

Malgrat l'actual situació de pandèmia i els reptes, l'ecosistema es troba en ple creixement i les perspectives de futur són prometedores. Amb més de 1.200 empreses, el sector de les ciències de la vida i la salut representa el 7,3% del PIB de Catalunya. En el que portem d'any, la inversió en les startups catalanes en salut arriba als 120 milions i ja supera el rècord del 2019.

El capital risc amb participació internacional s’incrementa un 67,1% i esdevé el motor principal del creixement, sobrepassant per primer cop els 50 milions d'euros.

L'informe actualitza també altres indicadors d'innovació en salut com el pipeline de la BioRegió, les patents, els assajos clínics o les publicacions, entre d'altres.

Consulteu l'Informe / Mireu el vídeo de l'esdeveniment