Gener 2019



Fons d'Emprenedors de Fundación Repsol

Fons d'Emprenedors

Ja està en marxa la 8a convocatòria del Fons d'Emprenedors, programa d'acceleració de Fundació Repsol que dóna suport al talent de startups innovadores en l'àmbit de la indústria energètica i la mobilitat avançada.

La convocatòria presenta dos categories:

- Projectes empresarials: reben fins 144.000 € per any per a desenvolupament empresarial, prototipat i proves de validació. Aquest suport és prorrogable per un segon any.
- Idees: 24.000 € durant l'any d'acceleració. Les idees poden presentar-se posteriorment en la categoria de projectes en futures convocatòries, competint en igualtat de condicions que la resta de les propostes.

Cada convocatòria, Fundació Repsol selecciona entre sis i vuit propostes, que durant un any, reben suport econòmic, assessorament tecnològic, legal i empresarial, formació adaptada a les seves necessitats i accés a inversors.

Els emprenedors que ho desitgin podran presentar les seves propostes fins al 4 de març de 2019 a través de www.fundacionrepsol.com/.

Consulteu més informació



Premis EVERIS a l'Emprenedoria, a la Innovació i al Talent 2019

Premis Everis

Els Premis Everis, convocats per la Fundación Everis, estan oberts a propostes que tinguin com a objectiu l'explotació d'una innovació tecnològica, de gestió, social o ambiental, en les següents categories:

- Nous models de negoci de l'economia digital: projectes basats en models de negoci digitals disruptius que aprofitin les oportunitats que brinden les noves tecnologies.
- Tecnologies industrials: projectes de base tecnològica aplicats al desenvolupament de productes o serveis en àmbits com el turisme, indústria, logística, distribució, energia, infraestructures o consum en general; proporcionant en tots els casos una innovació en el sector corresponent.
- Biotecnologia i salut: projectes basats en l'aplicació de la biotecnologia i ciències de la vida en general, al desenvolupament de fàrmacs, noves teràpies o producció d'aliments. igualment es consideren aquells projectes que incorporin desenvolupaments tecnològics o informàtics en la forma de dispositius mèdics o solucions "eHealth".

El Premi consisteix en una aportació econòmica de 30.000 euros que servirà per contribuir al desenvolupament i llançament del projecte guardonat, així com, si així ho considera el jurat, podrà oferir també un paquet de serveis d'acompanyament amb caràcter gratuït del valor i durada que es determini amb un màxim de 7.000 euros i un màxim de tres mesos.

Enguany, els Premis Everis porten una novetat: busquen al guanyador espanyol perquè competeixi en la XVIII edició del Premi Everis Global. Busquen projectes basats en innovació tecnológica d’alt impacte, que millorin la qualitat de vida de les persones i que generin un impacte transformador i positiu en la societat. L'aportació econòmica al projecte guanyador serà de 60.000€.

Podrà participar en la convocatòria qualsevol emprenedor/empresari individual, grup d'emprenedors, així com societats ja constituïdes.

El termini de presentació de candidatures finalitza el 8 d’abril de 2019.

Consulteu més informació



Programa Cleantech Camp

Cleantech Camp

Cleantech Camp és un programa d'acceleració destinat a idees de negoci o empreses en fase inicial, que emprenguin en el sector de les energies netes. Se seleccionaran un màxim de 15 projectes, que fomentin un consum eficient de l'energia, l'aplicació d'energies sostenibles, la transició energètica i la digitalització en el camp de l'energia.

Cleantech Camp busca projectes digitals i amb vocació industrial orientats a l'eficiència energètica i que facin possible la transició energètica, la generació distribuïda apoderant al consumidor, l'aplicació del qual es desenvolupi a partir de noves tecnologies com el blockchain, la utilització del big data i la intel·ligència artificial.

Com a noves temàtiques aquest any es busquen projectes en biogàs, biometà, hidrogen i Smart Factory, a més d'altres temàtiques ja associades al programa com per exemple eficiència energètica, mobilitat sostenible, smarts grids, smart & sustainable cities o energies renovables.

Entre tots els projectes que participin en el programa se seleccionarà, el mes de juny, als tres amb major potencial, que rebran dotacions econòmiques de 20.000, 10.000 i 5.000 euros respectivament. Així mateix, també obtindran altres aportacions en espècies per a promoure el seu creixement i consolidació, a càrrec dels diferents col·laboradors del programa. Com a principal novetat en l'edició d'aquest any, les start ups seleccionades hauran de presentar un pilot comercial del seu projecte. El jurat de Cleantech Camp seleccionarà tres pilots que seran cofinançats pel programa i que seran desenvolupats juntament amb Naturgy, Enagás i CEiiA.

El termini per inscriure's finalitza el 24 de febrer de 2019.

Consulteu més informació



Programa CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és el programa d'acceleració més innovador de l'ecosistema de ciències de la vida i salut de la BioRegió de Catalunya. Té una durada de 12 setmanes i l'objectiu és ajudar els equips de recerca catalans a llançar amb èxit innovacions sanitàries de dispositius mèdics, diagnòstic i e/digital health per millorar la salut i l'atenció al pacient.

Els equips transfereixen la seva recerca al mercat guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència a nivell mundial. Els equips també validaran el seu projecte en alguns dels millors ecosistemes de salut a EEUU (Boston) i Europa (Barcelona, París, Delft).

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT i EIT Health.

La convocatòria estarà oberta fins al 13 de març de 2019.

Consulteu més informació



Vols explicar la teva recerca? Participa al Pint of Science

Pint of Science

Pint of Science és un festival de divulgació científica sense ànim de lucre que va sorgir l'any 2012 al Regne Unit i que ràpidament es va estendre a diversos països a causa del seu gran èxit i acceptació entre la ciutadania.

L'objectiu d'aquest festival és fer atractiva la investigació que es porta a terme a les nostres universitats i centres de recerca i acostar-la al públic general. Per això, les sessions es realitzen en un bar, amb un ambient relaxat i amb un llenguatge senzill.

Pint of Science és una iniciativa que també s'organitza a diverses ciutats espanyoles. Concretament a la ciutat de Lleida se celebrarà per segon any consecutiu els dies 20, 21 i 22 de maig de 2019.

Si us dediqueu al món de la recerca i esteu interessats en participar-hi com a ponents podeu apuntar-vos a la base de dades nacional mitjançant el següent enllaç: http://tinyurl.com/QuieroSerPintero i des de l'organització contactaran amb vosaltres.



La Unitat de Valorització i Transferència de la UdL rep mig milió d’euros dels fons europeus FEDER per promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat

La Unitat de Valorització i Transferència (UViT) - Trampolí Tecnològic de la UdL ha rebut un ajut de cofinançament del 50% provinent dels fons europeus FEDER, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, per al desenvolupament del "Pla de promoció i impuls a la transferència i la innovació a la UdL (UDL5Y-Tech)". Aquest té com a objectiu central canalitzar el màxim d’innovacions tecnològiques generades a la UdL cap al mercat, d’acord amb el Pla Estratègic de Valorització i Transferència 2016-2020. L'import total subvencionable és de 1.041.164€, dels quals 520.582,29€ (el 50%) estan subvencionats pels fons europeus FEDER, finançament destinat a promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

Per tal d’assolir aquests reptes, s’han definit 8 actuacions clau:
- Incrementar la detecció de resultats de recerca amb potencial de transferència.
- Consolidar el nombre de tecnologies protegides.
- Accelerar la maduració de tecnologies i potenciar les accions de suport a la comercialització via llicència a un tercer.
- Facilitar la creació de noves spin-off.
- Millora de la professionalització i consolidació de l’equip de la UViT.
- Sistematització de la gestió de projectes de transferència de la UViT.
- Consolidar aliances estratègiques i construir noves relacions amb l’entorn.
- Millorar la percepció externa de les activitats de transferència.

Com a resultat, es vol incrementar el nombre d’investigadors alineats amb els processos de valorització tecnològica, augmentar l’oferta de tecnologies de la UdL, facilitar la creació d’spin-off i d’empreses de l’entorn UdL i estimular la col·laboració Universitat-Empresa.

La UViT es va crear l'any 2006 com a conseqüència de l’elaboració del Pla Estratègic 2006-2012 de la UdL, formant part de l'antiga Xarxa de Trampolins Tecnològics de la Generalitat de Catalunya. Actualment, la UViT està acreditada com a agent TECNIO en la categoria de facilitadors de tecnologia. TECNIO és el segell que atorga la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ per identificar on es troba la tecnologia més innovadora, els proveïdors que l'ofereixen i els facilitadors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement.

Amb el suport de:

Secretaria universitats    Feder