Maig 2018



Convocatòria Mind the Gap 2018

Mind the Gap

El programa Mind the Gap de la Fundación Botín impulsa l'emprenedoria en l'àmbit biotecnològic per possibilitar que les tecnologies amb potencial comercial, desenvolupades per institucions científiques espanyoles, arribin al mercat per generar desenvolupament social i econòmic. El seu objectiu és cobrir la bretxa que separa la ciència de l'empresa i la societat.

A aquest efecte, el programa Mind the Gap selecciona projectes empresarials incipients basats en tecnologia de l'àrea de les ciències de la vida generada en institucions investigadores espanyoles, als quals proporciona:

- Inversió financera, fins a un màxim de 500.000 € per projecte, durant un període màxim de dos anys.
- Acompanyament al projecte, a través d'una metodologia específica de suport a la maduració, que inclou la incorporació al projecte d'un assessor expert designat per la Fundación Botín, qui proporcionarà orientació i recolzament en aquells aspectes crítics per convertir els projectes sorgits en l'àmbit acadèmic en iniciatives empresarials viables.

El termini de presentació de projectes romandrà obert fins al 13 de juliol de 2018.

Consulteu més informació



Bizbarcelona 2018

Bizbarcelona 2018

Sota el lema "Suma-t'hi", la nova edició del Bizbarcelona tindrà lloc el 30 i 31 de maig de 2018 al recinte firal de Montjuïc de Barcelona.

El gran esdeveniment per al món de l'emprenedoria ha fixat de nou la transformació digital com a eix transversal. El programa de continguts s'adapta a les necessitats de les persones emprenedores i empreses, amb la finalitat d'aprofundir en l'impacte de la transformació tecnològica, social, econòmica i empresarial, i mostrar noves tendències que poden inspirar negocis.

Es diferenciaran quatre eixos temàtics: la transformació econtecnològica, social, econòmica i empresarial, i les noves tendències. Els quatre blocs estaran repartits en nou espais on s'oferiran multitud d'eines per a pimes i persones emprenedores, com ara conferències, taules rodones, tallers, assessorament personalitzat, recursos, sessions de networking, entre d'altres.

Consulteu més informació



Obertes les convocatòries Llavor i Producte del programa Indústria del Coneixement

Industria del Coneixement

Publicada al DOGC la convocatòria de 2018 del Programa Indústria del Coneixement, impulsat des de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Aquesta convocatòria contempla dues modalitats:

* LLAVOR. Primera fase de valorització: ajuts a projectes d'innovació que es trobin a les fases inicials dins l'escala de maduresa tecnològica (TRL1 i 2). Els projectes han d’estar destinats al reforç de la protecció del coneixement generat i a les primeres proves (preprototips), i també a la definició de la ruta de comercialització, la generació del model de negoci, l’anàlisi de viabilitat tecnològica i comercial o el disseny de prova de concepte o a altres activitats similars que s’englobin dins d’aquestes fases. L'import de cada ajut és de 20.000 euros per a 6 mesos de durada.

* PRODUCTE. Segona fase de valorització: ajuts a projectes d'innovació en fases TRL3-7. Han de comprendre activitats estructurades de caràcter demostratiu que permetin l’assoliment d’una prova de concepte en forma de prototipus, escala pilot, prova preindustrial o assaig preclínic, entre d’altres, i que possibilitin reduir les incerteses sobre la viabilitat tècnica i comercial de la tecnologia en desenvolupament. L'import de cada ajut és d'un màxim de 100.000 euros per a 18 mesos de durada.

El termini de presentació de sol·licituds a l'AGAUR finalitza el 20 de juny de 2018.

Podeu consultar més informació a la presentació del programa.



Corporate Acceleration Program

Coporate Acceleration Program

El Corporate Acceleration Program és un programa de 3 mesos totalment finançat per ACCIÓ i organitzat per ESADECREAPOLIS.

Els objectius del programa són: identificar els objectius d'innovació per abordar amb startups, definició del model de col·laboració amb startups, establir el pla d'acció per posar en marxa la col·laboració i impulsar el sistema de connexió amb startups del territori.

ESADECREAPOLIS ha desenvolupat una metodologia àgil i flexible que permet adaptar el programa a la situació de cada corporació, oferint mentors experts i mobilitzant els recursos d'ESADE: conceptes teòrics, eines pràctiques, implementació amb mentors a l'empresa.

El termini per inscriure's és el 22 de juny de 2018.

Consulteu més informació



Ajudes de la Càtedra AgroBank per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari

Ajudes Càtedra AgroBank

La Càtedra AgroBank té com un dels seus objectius fonamentals promoure la transferència del coneixement entre els investigadors de les universitats i centres públics de recerca, i el sector productiu, com una eina fonamental per impulsar la innovació en l'àmbit agroalimentari.

La Càtedra entén que en molts casos l'activitat investigadora lligada a la innovació requereix d'un impuls addicional per acabar de traslladar a la societat els descobriments o invencions que es donen en l'àmbit acadèmic, de manera que els descobriments aconseguits puguin repercutir en un bé per a la societat que ha finançat aquests treballs. Per això, treballar conjuntament amb la indústria agroalimentària és bàsic però, en ocasions, la connexió entre els investigadors i les empreses no és tot el fluïda que seria desitjable, per falta d'informació sobre el que s'està fent als centres de recerca, o per l'escassetat d'ajudes a la transferència del coneixement generat.

Per això, la Càtedra llança aquesta segona convocatòria d'ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari, dirigida a grups de recerca d'universitats públiques i centres de recerca públics espanyols, que han de treballar conjuntament amb una empresa espanyola del sector agroalimentari, per al desenvolupament d'un projecte d'innovació de caràcter limitat.

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 16 de juliol de 2018 a les 14.00h.

Consulteu les bases i més informació



V Edició Premis Iberus-CLH "Emprèn" 2018

Iberus

El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre (Campus Iberus) i la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) convoquen la V Edició del Programa de Premis Iberus-CLH "Emprèn" 2018. Aquest certamen, fruit del conveni subscrit entre ambdós entitats per impulsar l'emprenedoria a la Vall de l'Ebre, a partir del coneixement generat per les universitats de Saragossa, Lleida, La Rioja i Pública de Navarra, té l'objectiu de contribuir a la innovació i a la generació d'ocupació en les regions on es troben aquestes universitats, mitjançant el suport explícit als emprenedors, reconeixent la seva aportació a la societat com a font de creativitat, riquesa i prosperitat.

Categories i premis

En aquesta cinquena edició hi ha 2 modalitats: Generador d'Idees de negoci basades en el coneixement i Empresa Innovadora.

Pel que fa a la modalitat "Generador d'Idees de negoci basades en el coneixement", pretén afavorir la generació de noves empreses per part d'alumnat i titulats de les universitats pertanyents a Campus Iberus. El premi està dotat amb 5.000 euros.

Quant a la modalitat "Empresa Innovadora", l'objectiu és fomentar l'esperit emprenedor, contribuint al reconeixement i al reforç de projectes empresarials que hagin estat posats en marxa en els últims 48 mesos per part d'alumnes, titulats, personal d'administració i serveis o personal docent i investigador de les universitats pertanyents al Campus Iberus, en les regions en què aquestes es troben ubicades. S'entén per projecte empresarial a empreses realment constituïdes, qualsevol que sigui la seva forma jurídica i activitat econòmica desenvolupada, així com als empresaris/àrees individuals ja estabertes. El millor projecte rebrà un premi de 7.000 euros.

Addicionalment els finalistes de les dues modalitats competiran entre si per obtenir el premi al "Projecte amb major impacte online". El guanyador rebrà 1.000 euros.

El termini per a la presentació dels treballs de les diverses modalitats finalitzarà el proper 15 de setembre de 2018.

Consulteu les bases i més informació sobre la convocatòria.