August 2016



La Universitat de Lleida, en 'serveis mínims' del 6 al 28 d'agost

Tancament UdL

La Universitat de Lleida (UdL) tanca, a partir del 6 d'agost, les seues portes al públic durant tres setmanes per estalviar uns 80.000 euros en electricitat, telefonia i neteja, entre altres despeses; una quantitat similar a la dels estius passats. La majoria d'edificis romandran en serveis mínims fins el 28 d'agost. Malgrat aquest tancament parcial, el vicerector de Campus de la UdL, Jesús Avilla, recorda que l'activitat continua, sobretot en espais de recerca.

Resten en funcionament de dilluns a divendres la biblioteca de Ciències de la Salut, amb horari de 9.00h a 15.00h, i la sala d'estudis del mateix campus, de 15.00h a 21.00h. També manté la seua activitat el Registre General de la UdL, ubicat a l'edifici del Rectorat, de 9.00h a 14.00h. A més, hi haurà servei de seguretat les 24 hores a tots els campus, així com recepció de correu i paqueteria durant els matins.

Pel que fa a instal·lacions de recerca, funcionen l'estabulari i l'edifici docent de Ciències de la Salut a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova; l'edifici de Biomedicina 1, que acull l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; alguns laboratoris de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agrària; i el Centre d'Investigació d'Energia Aplicada, al campus de Cappont, entre els dies 8 i 12, i 22 i 26 d'agost.

En aquest període de tancament parcial a la UdL, les consultes sobre preinscripció universitària s'han d'adreçar a l'Oficina d'Accés a la Universitat de Barcelona, a través de l'adreça de correu electrònic accesnet.sur@gencat.cat o per telèfon (93 223 03 23 / 93 223 25 91).

Aquest és el sisè any consecutiu que la UdL aplica aquesta mesura, que va començar amb els tancaments institucionals l'estiu del 2011, tot coincidint amb les retallades pressupostàries. Des de llavors, n'ha anat augmentant la durada.

Consulteu la notícia.



5+5 Entrepreneurship

Logo 5+5

La iniciativa Diàleg 5+5 és el fòrum de cooperació reforçada entre les dues ribes de la Mediterrània. El "Grup 5+5" està integrat per Espanya, Portugal, França, Itàlia i Malta, pel costat europeu, i pels cinc països del Magreb: el Marroc, Algèria, Líbia, Mauritània i Tunísia.

Amb la posada en marxa del 5+5 Entrepreneurship es pretén incentivar la posada en marxa d'empreses de base tecnològica que tinguin origen en l'àmbit de la universitat pública dels països que participen en la mateixa.

Per tal de facilitar i incentivar la creació d'empreses des de l'àmbit universitari, qualsevol equip d'entre 2 i 5 persones que tingui una idea pot participar. Com a mínim un component de l'equip haurà de pertànyer a una universitat pública espanyola.

Les àrees en què es poden desenvolupar els projectes són: energia, agroalimentació, tecnologies de la informació, salut i medi ambient.

Només es pot participar si l'empresa no ha estat encara creada.

El programa està dividit en dues fases: una fase nacional, que cadascun dels països participants s'encarregarà de gestionar, i una fase internacional, en la qual concorreran els projectes seleccionats prèviament en la fase nacional.

Els tres projectes finalment seleccionats accedeixen a tres premis en metàl·lic de 5.000, 3.000 i 2.000 euros respectivament.

Per participar cal omplir el formulari d'inscripció.

El termini de presentació de propostes finalitza el 15 de setembre de 2016.

Consulteu més informació.