Nova línia d'ajuts directes d'1,5M€ per a start-ups catalanes


Start-up Capital d'ACCIÓ

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha obert una nova línia d’ajuts directes de fins a 75.000 euros per a les start-ups tecnològiques catalanes. Es tracta de la nova línia d’ajuts Start-up Capital d’ACCIÓ, amb 1,5 milions d’euros de pressupost, que té per objectiu garantir cada any el creixement en fase inicial d’una vintena d’empreses emergents catalanes.

Aquest ajut s’ofereix a les start-ups que tenen la tecnologia com a principal factor diferencial i per a les quals aquest suport representi l’impuls necessari per accedir a les primeres rondes de finançament privat. Són ajuts directes d’entre 45.000 i 75.000 euros que les empreses emergents destinaran a executar el seu pla de negoci, un 80% dels quals s’entregaran abans d’iniciar el projecte i sense necessitat d’aval.

Les start-ups, que han de tenir entre 3 mesos i 3 anys de vida per beneficiar-se de l’ajut, podran destinar aquests diners a l’adquisició de materials i equipaments, les despeses de personal, el lloguer d’espais, la contractació de serveis a tercers i serveis legals, l’elaboració d’estratègies de comunicació i les llicències d’ús de software. La iniciativa també contempla que l’start-up pugui utilitzar aquest ajut per realitzar proves pilot i prototips, així com per assumir les despeses associades a la sol·licitud de patents.

La voluntat de la línia d’ajuts Start-up Capital, a banda d’impulsar el creixement de les empreses emergents catalanes, és contribuir a l’enfortiment dels ecosistemes d’innovació oberta a Catalunya.

La convocatòria estarà oberta fins al 31 d'octubre de 2017.

Consulteu més informació