Les universitats espanyoles han aconseguit més del 60% de les patents que van sol·licitar en la darrera dècada


Patents universitats espanyoles

Les universitats espanyoles tenen la taxa d'èxit més alta de la regió iberoamericana a l'hora de protegir el coneixement generat pels seus investigadors, aconseguint en el seu conjunt la concessió de més de 60% de les patents que van sol·licitar entre els anys 2000 i 2010. A més, el nombre de patents sol·licitades a nivell nacional per les universitats ha crescut de mitjana un 9,4% anual durant el mateix període.

Així ho recull l'informe "La Transferencia de I+D, la Innovación y el emprendimiento en las universidades. Educación Superior en Iberoamérica. Informe 2015", impulsat per RedEmprendia -que compta per les seves activitats amb el suport de Banc Santander a través de Santander Universidades- Universia i CINDA. Es tracta del primer informe que analitza de forma integral les activitats de les universitats iberoamericanes i la seva contribució al desenvolupament tecnològic i al creixement de la regió, realitzant a més un rigorós diagnòstic del que es deriven recomendacions de millora. Per la seva elaboració s'ha comptat amb la participació de més de 40 experts i investigadors, el treball dels quals abarca 21 països de la regió.

L'augment del nombre de sol·licituds de patents per part de les universitats s'ha registrat també a Argentina, Mèxic, i Portugal. No obstant això, la taxa d'èxit és molt variable en cada país, de manera que a l'Argentina i Brasil se situa entorn al 10%-13%; a Mèxic sobre el 30% i Portugal supera el 50% de patents concedides enfront de les sol·licitades.

Consulteu més informació.