L'EIT llança una convocatòria de 60M€ per als innovadors d'Europa


EIT

L'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) ha llançat una nova convocatòria de 60 milions d'euros per a les empreses innovadores que desenvolupin solucions d'alt impacte per fer front al COVID-19.

Aquesta via de finançament permetrà el llançament de nous projectes d'innovació per abordar la crisi immediata en el marc dels "Projectes de resposta a la pandèmia" ("Pandemic Response Projects") i farà costat a les empreses de nova creació, empreses en expansió i pimes més innovadores, que tan importants són per a aconseguir una ràpida recuperació econòmica. Totes elles es beneficiaran d'aquests fons addicionals sota el paraigua de l' "Instrument de suport a empreses" ("Venture Support Instrument").

La nova iniciativa de l'EIT inclou dues vies d'actuació que implementaran les comunitats d'innovació i coneixement amb les quals compta el EIT en tota Europa:
Instrument de suport a empreses: les empreses de nova creació, empreses en expansió i pimes han sofert enormement l'impacte de la crisi del COVID-19, que ha provocat un fre en les inversions i problemes de liquiditat. El suport addicional de l'EIT (finançament, xarxes i assistència tècnica) ajudarà les empreses més innovadores a capejar el temporal de la crisi i accelerar el seu creixement.
Projectes en resposta a la pandèmia: Avui més que mai, la innovació i les solucions noves són necessàries per a afrontar la crisi actual i evitar la seva reaparició. L'ecosistema de l'EIT és àgil i mobilitzarà als innovadors per a afrontar l'impacte de la crisi del COVID-19, tant pel que fa a els problemes sanitaris immediats com a les respostes més àmplies que siguin necessàries.

Aquest fons de 60 milions d'euros impulsarà la innovació en els àmbits de la salut, el canvi climàtic, la digitalització, l'alimentació, l'energia sostenible, la mobilitat urbana, la indústria i les matèries primeres.

Consulteu més informació