La UdL i Eurecat junts per fer de Lleida un pol d'innovació en agricultura 4.0


UdL-Eurecat

La Universitat de Lleida (UdL) i el centre tecnològic Eurecat impulsaran el desenvolupament de l'agricultura 4.0 mitjançant el reforç d'un laboratori de maquinària agrícola destinat a millorar el monitoratge i l'automatització dels processos productius i la plataforma Agritech Big Data, que introduirà l'ús de les macrodades per augmentar la rendibilitat de les explotacions i la productivitat del sector. Són els principals objectius del conveni signat avui, amb una vigència de tres anys, que també inclou la creació d'Eurecat Lleida.

El rector de la UdL i president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), Roberto Fernández, i el president del centre Tecnio, Xavier Torra, han coincidit a subratllar el paper fonamental de la innovació en l'empresa i, per tant, en el progrés de la societat, així com la col·laboració entre universitat i teixit empresarial. De la seua banda, el president d'Eurecat ha destacat que l'aplicació del Big Data "pot fer l'agricultura més rendible i més respectuosa amb l'entorn". .

L'acord entre Eurecat i la UdL s'inscriu en “L’Estratègia: Agricultura 4.0”, enfocada a la promoció de la innovació i de la recerca en àmbits diferents del sector agro, amb especial atenció a la maquinària agrícola, l'agricultura de precisió, a les denominades tecnologies Smart Farm i la implantació del Big Data a la producció agroalimentària. La implementació de sistemes de gestió Big Data, combinats amb eines d'intel·ligència artificial, permetran la comparació de les dades, el monitoratge en temps real i l'obtenció d'informació predictiva, que facilitarà a les empreses prendre decisions.

Amb aquest objectiu, Eurecat Lleida, en col·laboració amb la UdL i els seus centres de recerca Agrotecnio i INSPIRES, i altres actors públics i privats del sector, volen donar un nou impuls al centre Agritech Big Data, per transformar-lo en una plataforma d'adquisició, de gestió i d’anàlisi de dades complexes en la producció agroalimentària que doni suport a la indústria del sector. La iniciativa està oberta a tots els actors de l'àmbit acadèmic, científic i industrial de Catalunya.

Consulteu la notícia