La Generalitat dóna suport als intercanvis internacionals de 15 investigadors per impulsar la transferència tecnològica al país


Tecniospring

La Generalitat de Catalunya ha donat suport als intercanvis internacionals de 15 nous investigadors catalans, europeus i de la resta del món per impulsar la transferència tecnològica a Catalunya. En el marc de la tercera convocatòria del programa TECNIOSPRING d'ACCIÓ, cofinançat per la Comissió Europea, els investigadors començaran els seus projectes les properes setmanes.

En concret, 8 són professionals residents a Catalunya que desenvoluparan projectes de recerca aplicada a l'estranger durant un any per després poder aplicar el coneixement adquirit al nostre país durant el segon any del projecte en un centre TECNIO (modalitat de sortida i retorn). Els altres 7 investigadors són residents a l'exterior que duran a terme els seus projectes de 2 anys de durada a Catalunya en centres TECNIO (modalitat d'entrada).

Des del 2013, en total la Generalitat ha donat suport a 44 investigadors a través d'aquest programa. Segons la consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, "amb el programa TECNIOspring els centres tecnològics TECNIO adquireixen coneixement de l'estranger que s'acaba transferint a les empreses catalanes. Al mateix temps, és una eina que ens permet captar talent català de professionals que resideixen fora de Catalunya i dotar d'experiència investigadors catalans al fer recerca aplicada a l'estranger."

El programa TECNIOspring, cofinançat per la Comissió Europea en el marc de les Marie Curie Actions, té un pressupost de 7,8 milions d'euros per al període 2013-2017, i es concreta en quatre convocatòries. A falta de la darrera, que s'obrirà properament, fins ara s'ha donat suport a 44 investigadors, 20 dels quals són catalans.

D'acord amb l'estratègia d'especialització intel·ligent RIS3CAT, els principals sectors dels seus projectes han estat els de la salut, l'energia i els recursos i els sistemes industrials.

Consulteu la notícia.